SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çekin Elinizi Kadınlardan ve Başörtüsünden"

0
Güncellendi - 2021-01-19 22:41:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın Yazıhan ilçesindeki 28 bin 300 dekar tarım arazisinin Boztepe Recai Kutan Barajı ile hayat bulacağını söyledi.

Milletvekili Çalık, Yazıhan ilçesinde 1990'lı yıllarda temeli atılan ve gövde kısmı 2012'de tamamlanan Boztepe Recai Kutan Barajı'ndan tarım arazilerine ilk defa 2018 yılında su verildiğini anımsatarak, 120 bin 600 bin dekar araziden 92 bin 300 dekar arazinin suyla buluştuğu kaydetti.

Çalık, geri kalan 28 bin 300 dekar arazinin de pompajla sulamasının yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) nezdinde gerekli görüşmelerde bulunduklarını ve yatırım programına alındığını, yaklaşık 100 milyon lira maliyetli bu iş kapsamında borulu şebeke hattı ile elektrik iletim hattı işlerinin yaptırılacağını kaydetti. Çalık, bu yıl için ilk etapta baraja 15 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldığını vurgulayarak, ülke ekonomisine geçen yıl 83 milyon lira katkı sağladığını ifade etti.

Milletvekili Çalık, kalkınma için baraj, gölet ve sulama tesislerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak Malatya’da 18 yılda hayata geçirilen sulama tesisleri ile 405 bin 160 dekar tarım arazisinin sulamaya açıldığını ve çiftçilerin gelirinde yıllık 255 milyon lira artış gerçekleştiğini söyledi.

ESNAF ZİYARETİ

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya Sıtmapınarı bölgesinde esnaflara ziyarette bulundu. Ziyaret sonrasında gazetecilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Başörtüsü yasağını biz kaldırdık” açıklamasını değerlendiren Çalık, “Bakın Kılıçdaroğlu’nun martavalları Erzurumlu Teyo Pehlivan’ı bile geçti. Kılıçdaroğlu daha düne kadar üniversitelerde başörtüsü yasağını savunup TBMM'de kabul edilen üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine( AYM) yapılan başvuruya hem imza atan hem de dilekçesini AYM’ye koşa koşa götüren isimdir. Daha düne kadar başörtümle okumak istiyorum diyen genç bir kızımıza, ‘Devletin kuralları var bunlara uymak zorundayız. Yoksa anarşi olur’ diyen Kılıçdaroğlu’nun kendisidir” dedi.

Çalık, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aslını geçmişinin ele verdiğini ifade ederek, “Kılıçdaroğlu sizin hafızanız unutabilir ama milletin hafızası unutmamaktadır. Kılıçdaroğlu şu sıralar çatırdayan millet ittifakını bir arada tutmak ve mütedeyyin cenahtan oy alabilmek için başörtüsü üzerinden gerçek yüzünüzü gizleyerek yalana, iftiraya, hakarete, martavallara başvuruyor. Fakat Kılıçdaroğlu geçmişiniz sizi ele veriyor” dedi.

Çalık, sadece Kılıçdaroğlu’nun değil CHP’li diğer yöneticilerinin de başörtüsüyle ilgili ikiyüzlü siyaset yaptıklarını belirterek, “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Yuppie! Türbanlı rektörümüz olmuş, uzaya füze göndeririz çok yakında. Veya atom çekirdeğini parçalarız” diye dalga geçmiş; CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise daha 2016’da, polis ve askerde başörtüsünün serbest olmasının ‘laikliğe ve anayasaya aykırı’ olduğunu öne sürmüştü. Çekin artık elinizi, dilinizi kadınlardan ve başörtüsünden” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • ddt (3 yıl önce)
    evet kimsenin haddine değil başörtüye dokunmak bence.. bu konu halledildi. fakat halledilmeyen kadın cinayeteleri. siz milletvekili olarak ne zaman acaba bu konuda bir şeyler yapmayı düşünüyorusunuz.. ne zaman iyi hal tutuksuzluk durumlarını düzeltecek yasal adımlar atmayı düşünüyorusunuz.. hergün kadına şiddet eeee kim önlem alacak kim yasa çıkaracak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (3 yıl önce)
    Sayın ÇALIK bir kaç sorum olacak cevaplayabilirseniz veya cevaplayacak cesaret varmı? 1. Kendi yandaşlarınız hariç bıgüne kadar hangi hemşerinize yardımcı oldunuz? 2. Hangi yandaşınız hariç kimlere iş imkanı sağladınız? 3. Her defasında Aynı şeyleri söyleyip milletin aklı ile dalga geçmekten ne zaman vazgeçeceksiniz? 4. Yıllardır vekillik yapıyorsunuz ama bir kurum müdürüne söz geçiremediniz? 5.Gelecek seçimde aday olursanız veya Büyük Şehire adınjz sürekli geçmeye başladı acaba hangi yüzle aday olcaksınız? 6.Aday olursanız kazanacağınızı düşünüyormusunuz.(Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenmeyin bence çünkü artık halk herşeyin farkında) sorularımın cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum saygılarımla....
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Yorumları okuyunca, anlaşılıyor ki millet sizin ne olduğunuzu anlamış yada size oy verenler okuma yazma bilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Ne diyorsunuz. Memlekette fakirlikten insanların başörtüsü alacak durumu yoktu. Başı açık gezerdik. Şükür artık başörtüsü alabiliyoruz. Et, tavuk yemesek de olur.. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Valla bu şehirde yaşayanlar bence müstahakını bulmuş bakarmasınız seçtiklerine yüzde 70 oy alan partinin milletvekili aklı sıra chp'ye laf atacak neyle atacak lafı tabiki ağza pelesenk olan BAŞAÖRTÜSÜ ve TÜRBANLA ! Adama sormazlar mı 19 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor diye ? Adama sormazlar mı bu ülkede her seferinde BAŞÖRÜTÜSÜ sorunu nu biz bitirdik diye bar bar bağırmalarını eee o zaman halen neden başörtüsü meselesini gündeme getiriyorsunuz diye ? Aptal olsa,gerizekalı olsa insan anlar kusura bakmayın bu kelimeyi kullandım ama asıl başörtüsü için en büyük mesele sizsiniz.Kaldı ki hatırladığım kadarıyla da sonradan başını kapatan bir insansınız sayın vekil siz, bu açıklamaları bu şekilde yapması da bu şehirde okuma yazma oranının,bilgi açısından,akıl açısından, bu şehirde halen bu kafalara inananlar açısından soru işareti barındırıyor ? Başka deyimle insanlar hakikatwen HAKETTİKLERİ gibi yaşarlarmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • EREN (3 yıl önce)
    yorumlarla vatandaş size gerekli cevabı vermiş istismara devam
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    tavuk 33 lira yazıyo halen daha başörtüsü lafı ediyo
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Ödeneklerden niye bahsetmiyorsun sayın Çalık. Malatya nın bütün projeleri başka bahara kalmış. Normal şartlarda bir vekil insan içine çıkamaz. Söz verdiğiniz projeler ertelenmiş. Ancak yine türbandan , din, imandan dem vurmuş. Halkı nasıl oyalayacaklarını çok iyi biliyor bu siyasetçiler. Halkta hakediyor. Yapacak bir şey yok. İnsanlar hakettiği şekilde yönetilirmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (3 yıl önce)
    Esas siz bırakın martavalı oznur hanım bırakın bu sağ sol açık kapalı alevi sünniyi kimsenin böyle bir derdi yok ekonominizi gelistirdiniz artık milletin ekonomisinden bahsedin aldığımız üç kuruş cebimizde kalmıyor Allahtan korkun Allahtan korkun Allahtan korkun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (3 yıl önce)
    Vatandaşa Evine Alacağı ,gıda dan ,Çocuklarına Verecek Harcliktan Bahsedin.Biz Dinimizi Sizden Öğrenmefik Çok Şükür .Bir Kilo Et Alamayan Topluma Vaaz Vermeyin.Allah im Sizin Umudunuza Bırakmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (3 yıl önce)
    Delirmişler. Millet de delirmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Tavukçuda verilen mesaj ancak sana yakışır bu arada artık halk bu başörtüsü din elden gidiyor ekonomi uçuyor. Malatya’ya dev yatırımlar kimse yemez bu arada o tavuklarıda yemez 1kg tavuk 33tl
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Yorum bile yazılmaz sadece gulunur ya bunlar çok akıllı yada bunu vekil seçen bizler aptaliz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)Mirro isimli kullanıcı yorumuna
    2.si
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    başörtüsünü ve kılıçdaroğlunu bırakalımsda pahallılığa bakalım 1kg kabak 5 tl 1 kg ispanak 4 tl eti tavuku boş verem 6 ayda bir maaş zammında et yiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Doğan (3 yıl önce)
    Sen Kılıçdaroğlunu bırak da Kardeşin Aysun'u nasıl rektör yaptırdın oraya gelelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (3 yıl önce)
    15 Temmuz 28 şubat ruhu falan anlatsaydınız birşeyler. Benzin hastane tüp kuyrukları eksik kalmış. Cehapeli yanlış söylemiş 20 senedir erkekleri ne yaptı ki bayanlar ne yapsın. Kayıp bakan nerede 120 milyar dolarımız nerede. Belediyede 10 gün çalışıp bakanlığa atanan adam kim. Bize bunları anlat abla
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    olayı özetlemişsin dolaşmaya ve hikayeleri sunmaya devam etsinler kimse yemiyor artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (3 yıl önce)
    Şu damat beyin gider ayak döviz artışını düşürmek için merkez bankasından sattırdığı 120 milyar dolarla ilgili binlerce soru var, buna cevap verseniz sayın vekil. Ama hayır, elde başörtüsü var ya. Hele şimdi birde sonradan başörtülü olmuşsan ver gazı gide.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nişan ŞİRİNYAN (3 yıl önce)
    O bana dediki , Ben ona dedimki , Oda bana dediki...??
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)
    Allahtan şu baş örtüsü varda malzemesiz kalmıyorsunuz. Kuran-i baş örtüsünü lütfen siyaset malzemesi yapmayan. Burası Malatya herkes birbirini bilir. Siz malatyaya ne yaptınız onu açıklayın. 2023 te lütfen bağımsız aday olun da herkes Malatyaya vekil olup çok hizmetlerinizi oylasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bünyamin (3 yıl önce)
    Kışın başlaması ile 2-3 TL'den satılan mandalina 8 -9 TL olmuş. Tuzu kuru olan milletvekilimiz halen başörtüsünü konuşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    CHP türbana islama karşı değil anlayın bunu artık eski Türkiye yok artık bırakın bunları halk için işsizlik için bi şeyler olsun zengin ve fakir arasında eşit dağılımlar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (3 yıl önce)
    esas siz çekin elinizi başörtüsünden.bunun istismar etmediğiniz birşeyi kalmadı derken şimdi biri başörtüsü diyince hemen eski alışkanlıkla üstüne atlıyorzunuz.Kızacağınıza bize yeniden istismar fırtanı verdiği için teşekkür ediniz.Bu başörtüsüde ne bitmez malzemeymiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • MAC (3 yıl önce)
    Şu resimde tek dikkat çeken kanat 33 TL ve İncik 33 TL, devam aga devam herşey güzel olacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağı şehirli (3 yıl önce)MAC isimli kullanıcı yorumuna
    Yine oyu alacaklar merak etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (3 yıl önce)
    Anlatacak başarı kalmayınca başörtüsü ümmet hizmet dava.. kem küm...
    0
    0
    Yanıtla