SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çekya Cumhurbaşkanı Görevden Alınabilir'

0
Güncellendi - 2021-06-03 01:58:14
'Çekya Cumhurbaşkanı Görevden Alınabilir'
A- A+ PAYLAŞ

Çekya Senatosu Dışişleri, Savunma ve Güvenlik Komitesi, Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın anayasaya aykırı hareket ettiğini, hükümet ile uyumsuz çalıştığını ve ülke menfaatlerini düşünmediğini öne sürerek gelecek hafta Zeman'ın görevden alınmasını senatoya önerecek.

Çekya Senatosu Dışişleri, Savunma ve Güvenlik Komitesi'nden, Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ı görevden alınmasını önerecek. Komite tarafından yapılan açıklamada, Zeman'ın anayasaya aykırı hareket ettiği, hükümet ile uyumsuz çalıştığı ve ülke menfaatlerini düşünmediği öne sürülerek, Komite'nin gelecek hafta Zeman'ın görevden alınmasını senatoya önereceği kaydedildi.

Komite Başkanı Pavel Fischer yaptığı açıklamada, "Zeman, yaşlılığından dolayı Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getiremez durumdadır çünkü çoğu zaman şuurunu kaybediyor ve hükümetle koordineli çalışmıyor. Zeman, hükümeti, ülke güvenliğini ve silahlı kuvvetleri desteklemek yerine, yaptığı faaliyetlerle anayasal kurumları tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

"Konu, organize bir darbe girişimine dönüşmüştür"

Çekya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Jiri Ovcacek sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kararı Cumhurbaşkanına, anayasaya, özgürlüğe ve demokrasiye yapılan organize bir saldırı ve bir darbe girişimi olarak nitelendirdi. Ovcacek, "Bu bir grup senatör tarafından Cumhurbaşkanı'na, anayasaya, özgürlüğe ve demokrasiye yapılan organize bir saldırıdır. Bu hareket Cumhuriyeti yıkma suçuyla ilgili ciddi şüpheler uyandırıyor. Konu artık bir akademik ya da medya tartışması olmaktan çıkmış, organize bir darbe girişimine dönüşmüştür" dedi.

Öte yandan 77 yaşındaki Cumhurbaşkanı Zeman, 1998 - 2002 yılları arasında Çekya'da Başbakanlık görevi yapmış, 8 Mart 2013'te Çekya'nın 8. Cumhurbaşkanı seçilmiş ve Çek Cumhuriyeti tarihinde halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmuştu.

Prag, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız