SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cesetler Malatya Adli Tıp Kurumuna Gönderildi"

0
Güncellendi - 2021-05-11 18:39:06
'Cesetler Malatya Adli Tıp Kurumuna Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli Valiliği, geçtiğimiz Cuma günü Ovacık’ta düzenlenen operasyonda 3 teröristin etkisiz hale getirilmesine yönelik bazı yayın organlarında yer alan iddialara detaylarıyla açıklık getirdi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir kısım sosyal medya hesaplarında Tunceli ilimiz Ovacık ilçemiz kırsalında 7 Mayıs 2021 tarihinde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda ‘Hava bombardımanı ile 1 sivil şahsın öldürüldüğü' şeklinde asılsız çarpıtma haberler yer almaktadır. Belirtilen tarihte güvenlik güçlerimizce Ovacık ilçemizin kırsalında faaliyet gösteren PKK terör örgütü mensuplarının eylem yapmak amacıyla yer değiştireceklerinin değerlendirilmesi üzerine; terör örgütü üyelerinin tahmini olarak gidebilecekleri güzergâhlarda tedbir alınmış, adli makamların bilgisi dahilinde şüpheli araçlar ve şahıslar kontrol edilmeye başlanmıştır. Oluşturulan kontrol alanlarının birine yaklaşan bir aracın içerisinden güvenlik görevlilerimize ateş açılmış, güvenlik görevlilerimizce ateşe karşılık verilmesi üzerine araç yoldan ayrılarak yol kenarında bulunan dere yatağına doğru yönelmiş ve orada durmuştur.

Bu sırada aracın içerisinde bulunan ve yakalanacaklarını anlayan teröristlerden bir ya da birkaçı beraberlerindeki patlayıcıları infilak ettirmişlerdir. Olay sonrası alınan güvenlik tedbirleri neticesinde aracın içerisinden çıkarılan cesetler kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir. Yaşanan olay sonrası araç içerisinden 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait mermi, 4 adet telsiz, çok miktarda hasar görmüş dolar ve Euro cinsinde yabancı para, örgütsel doküman ve görevlilerimize açılan ateş sonrası teröristlerin silahlarından dökülen boş kovanlar ele geçirilmiştir.

Olay yukarıda anlatıldığı üzere gerçekleşmiş olup, hiçbir surette araca havadan yahut karadan bombalı müdahale edilmemiştir. Konuya ilişkin görüntü kayıtları olayın en başından beri mevcut olup asılsız ve kamuoyunu yanıltmakta amaçlı haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Tunceli, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat (2 yıl önce)
    Şu mübarek günlerde Filistinli gençlere yapılan zulümden bahsederek işgalci yahudileri nefretle kınıyorum. Şehit olan yavrulara Allah tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İsrail 70 yılda yaptığı zulüm cinayet tecavüz gasp ve işkence ile Filistini haritadan sildi. Kürdistan safsatası ile yıllardır kandırılan saf ve müslüman kürt kardeşlerimiz ise son yıllarda artık uyandı. Şimdi ise devleti ile barışık bir şekilde yine devletin güçlü kolları arasında kendisi ailesi ve aşireti ile mutlu ve müreffeh bir ortamda güçlü bir Türkiye için mücadeleye devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Düşmanlar çatlasın, dostlar sevinsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (2 yıl önce)
    Havadan da vurulur karadan da ne farkeder ayrıca sivilin teröristin aracında ne işi var o da mı kandırılmış yoksa gebersin Envanjelistlerin maşaları Asker ve Polisimize Allah yardım eylesin amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • garip (2 yıl önce)
    ellerine sağlık aslanların.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    edilse ne olacak zaten terörist sivil biri varsa araçta ki oda yardım ve yatacakcısıdır oda teröristtir gebermişler Allah askermizi polisimizi korusun
    0
    0
    Yanıtla