SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezmi Kartay'da Su Şebekesi Yenileniyor

0
Güncellendi - 2021-05-08 15:36:52
Cezmi Kartay'da Su Şebekesi Yenileniyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Battalgazi İlçesi Akpınar Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde içme suyu şebeke yenileme ve abone bağlantı çalışmalarına devam ediliyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü içme suyu yatırımlarına devam ediyor. MASKİ, Battalgazi ve Yeşilyurt İçme Suyu Şebeke İlavesi 2. Etap Yapım İşi kapsamında yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan 34 bin metrelik içme suyu şebeke yenileme ve 2 bin 500 adet abone bağlantı çalışmasının gerçekleştirileceği proje kapsamında çalışmalara Cezmi Kartay Caddesi’nde başladı.

Yapılan çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilgililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan’a, Genel Sekreter Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve muhtarlar eşlik etti.

Cezmi Kartay’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “ İl merkezimizdeki özellikle bazı ishale hatlarında asbestten dolayı ciddi sıkıntılarımız var. Çok sayıda arızanın gelmesinin yanı sıra sağlık açısından problemli olan yerlerde çalışmalar yapıyoruz. Akpınar Mahallesinde özellikle fiziki kayıplar noktasında da sıkıntılarımız vardı. Özellikle pandemide sokağa çıkmanın kısıtlandığı bir süreçte ticarethanelerin kapalı olması ve diğer taraftan trafiğin olmamasından dolayı fırsatı değerlendirmek amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımızı iki gündür sürdürüyoruz. Bir aksilik olmadığı takdirde Cezmi Kartay’da 500 metrelik alanda bağlantılarla birlikte çalışmalarımızı noktalayacağız ve bu alandan çıkacağız. Çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Akpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Işık ve Kırçuval Mahalle Muhtarı Hıdır Kahve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Cezmi Kartay’dan başlayarak yapılan alt yapı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sıkıntılı olan bölgelerde çalışmaların 17 Mayıs tarihine kadar tamamlanacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Akpınar bölgesinde alt yapı noktasında hakikaten sıkıntılar vardı. Su kayıpları, su kaçakları ayrıca patlamalarla birlikte her şeyden önemlisi insan sağlığı açısından burada asbest boru kullanılıyor. Buda insan sağlığı açısından tehlikeli. Özellikle biz Malatya şehir sınırları içerisinde olan kanserojen asbest borularının bulunduğu bölgelerin rehabilite edilmesi ve yeni sistem borular döşenerek vatandaşımıza suyun sağlıklı bir şekilde verilmesi için çalışıyoruz.

Özellikle kayıp kaçakların önlenmesi anlamında, aynı zamanda çökme ve yol tamiratı ile ilgili problemlerin de giderilmesi amacıyla her taraf kapalıyken vatandaşlarımızı zor duruma düşürmemek için 17 Mayıs’a kadar olan dönemde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Özellikle sıkıntılı olan bölgelerin MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından abone bağlantılarıyla birlikte içmesuyu şebeke hatları yapılacak. Yollarda standartlara uygun şekilde çalışmaların yapıldığı alanda asfaltsa asfalt, kilit taşı ise kilit taşı olacak şekilde yapılacak. Çalışmalarımız neticesinde vatandaşımızın daha güvenli, sağlıklı ve rahat su içmesi noktasında elimizden ne geliyorsa MASKİ Genel Müdürlüğümüzle birlikte bu çabayı gösteriyoruz. Çalışmalarımızın mahallelerimize, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • İşi bilen maski (2 yıl önce)
    Aziz mübarek gün şebekemi yenilenir iş bilmezler Allahtan korkun aziz mübarek günde sokağa çıkma yasağı olan günde şebekemi yenilenir iftar saati suyumuz yok marketler her yer kapalı su bulamıyoruz AK PARTİYE zarar vermek için elinizden geleni yapın ha gayret iş bilmezler
    0
    0
    Yanıtla