SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'ı Protesto Edip Komisyondan Çekildiler

0
Güncellendi - 2021-06-23 03:11:50
Çalık'ı Protesto Edip Komisyondan Çekildiler
A- A+ PAYLAŞ

'MÜZAKERE ORTAMININ OLUŞMAMASI İÇİN ISRARLI BİR ÇABA İÇERİSİNDE.." TBMM'de, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın başkanlığında kurulan 'Meclis Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Çalık'ın komisyondaki tutumunu protesto ederek, toplantılara katılmama kararı aldı.

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın konuya ilişkin haberinin bir bölümü şöyle:

"...Komisyon Başkanı AKP'li Öznur Çalık'ı protesto eden CHP'li üyeler, komisyondan süresiz çekilme kararı aldı. Komisyonda Suzan Şahin, Gamze Taşçıer, Aysu Bankoğlu ve Neslihan Hancıoğlu'ndan oluşan CHP heyeti 7 maddede sıraladıkları gerekçeleriyle komisyonun amacından saptırıldığını açıklayarak, çekildiklerini bildirdi.

“KOMİSYONUN VARLIĞINA VE ÜYELERİNE HAKARETTİR”

CHP heyeti, şu ifadeleri kullandı:

1-) Müzakere ortamının oluşmaması adına Komisyon Başkanı'nın ısrarlı bir çaba içerisinde olması ve komisyon çalışmalarının monolog şekline indirgenerek, kısaca, ‘sorunu sor cevabına yorum yapma' şeklindeki işleyişteki ısrar.

2-) Komisyon takvimi ve işleyişinin ısrarla bizlerle paylaşılmaması, daha ilk toplantıdan itibaren usul ve süreçle ilgili taleplerimizin göz ardı edilmesi.

3-) Bir Baro Başkanının bu Meclis çatısı altında, seçilmiş milletvekillerine yönelik hakaret içeren ve kendince had bildirmeye dönük sözlerine Komisyon Başkanı'nın gerekli tepkiyi göstermemesi ve ısrarlı çağrılarımıza rağmen özür dilemeye davet etmemesi, Meclis'in itibarına ve milletin iradesine yönelik bu saldırının göz ardı edilmesi.

4-) Konuşma sürelerimizin sürekli kesilmeye çalışılması, gerek sunumlarla ilgili gerekse de kadına yönelik şiddetin sebepleriyle ilgili genel fikir ve görüşlerimizi ifade etme çabamızın Komisyon Başkanı tarafından ısrarla engellenmesi.

5-) Komisyon Başkanının, komisyonda sunum yapan davetlilere yönelttiğimiz sorular üzerine, hangi sorularımıza cevap verilip verilmemesi yönünde kendince telkinde bulunuyor olması ve bu tavrını ısrarla sürdürüyor oluşu.

6-) Komisyona katılan Bakanlık ve kurum temsilcilerinden yazılı gönderileceği söylenen ve hatta geldiği de ifade edilen, ancak Komisyon Başkanı tarafından bir türlü tarafımıza ulaştırılmayan ve gündemin soğutularak verilen cevapların güncelliğini kaybetmesine yönelik çaba içerisinde olunması.

7-) Farklı görüş olmanın da ötesinde, çok eşliliği ve 15 yaşında çocukların evlenmesini savunan, İstanbul Sözleşmesi'nin de ötesine geçerek Lanzorette Sözleşmesi'ni dahi tartışmaya açan, evrensel temel insan haklarından rahatsız olduğunu ifade eden, 6284 sayılı kanunun kaldırılması konusunda talepleri yönelten kişilerin Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi İle ilgili bir komisyona davet edilmesi, başlı başına bu komisyonun varlığına ve üyelerine hakarettir..."

Haberin tamamını, aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

CHP Komisyondan Çekildi

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Cemil (2 yıl önce)
    Bizlerde Protesto hakkımızı kullanıp bunları ilk seçimde göndereceğiz inş.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Öznur Çalık yine Malatya'yı rezil ettin
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Ee biz yıllardır Malatyalılar olarak çekiyoruz öznur hanımı biraz da siz çekin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    muhalefettin ne zaman yapıcı bir rol oynadı da bu komisyonda da olsun adı üstün de muhalefet her şeye muhalefet onları işi bu ya anayasa mahkemesine yada oturumu terk ederler yaptıkları anca budur ele alacak bir yapı taşları varmı ki buda olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhalefetin varoluş nedeni bu zaten. Senin gibi yalakalık yapmak değil gördüğü yanlışları eleştirmek işleri. Ve burada da özgür ablanız hiç bir düşünceye saygı göstermediği için çekilmişler. Orada süslük olacaklarına çekilmişler. Malum birine anlatır gibi anlattım anladın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet muhalefetin ele alacak bir yapı taşı yoktur...Ancak savunduklarinizin hem ele alacak hem dunyayı doyurmaya yetecek hemde halkı perme perisan edecek taşları var,anlayanaaaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Alamut44 (2 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu millet vekili Malatya'da bağımsız aday olsa kendisi bile kendine oy vermez. Yapıcı olmak derken ? Ülkenin durumuna bakınca iktidarın ne kadar yapıcı olduğu belli oluyor. Samimi olmadıkları için olabilir mi.Bir kadın olarak sayın milletvekilimiz İstanbul sözleşmesi için ne dedi acaba. Şimdi komisyon başkanı oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen komisyondan neden çekildiklerini anlatan 7 maddeyi okudun mu? Yapıcı yapıtaşı kardeş.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    tbmm kürsüden genel kurula karşı sen susacaksın.sen konuşmayacaksın.sen haddini bileceksin şeklinde hitab eden sayın vekil ŞİDDETE!! KARŞI komisyon bşknı şiddeti hiçmi hiç sevmiyi Allah'ınıza gurban malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (2 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok yapı taşı vardıda hepisini savundukların sattı bitirdiler..
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Bu ülkede siyasetçilerimiz bürokratlarımız yargımız sivil toplum örgütlerimiz bir üst makamın adamı olmayayım kimseye kulluk etmeyeyim sadece rabbime kulluk edeyim haksızlık karşısında susmayayım düşüncesi ile yaşamadıkları sürece sistem oturmaz. Neden kimin için komisyon dağılsın abla o komisyondan çıkacak bir tane güzel karara bile engel olan kim ise Allah hesabını ya o tarafta ya bu tarafta soracak. Ama parti o hesap sorulduğunda kimseyi savunmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Dagılın Abla ne derse o okadar
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)Vatandaş44 isimli kullanıcı yorumuna
    Oznur hanım malatya bir anket yapsın ne kadar seviliyor hep yazdım yine yazıyorum terkedecem malatyayı
    0
    0
    Yanıtla
  • ne kadar çok sevildiğini seçimde göreceğiz ama ben çok sevildiği kanaatinde değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın Çalık uzlaşmacı tavrını kadına yönelik şiddeti araştırma komisyonunda da göstermiş ve komisyonun dağılmasına yol açmış. Ne zaman yıkıcı değil de yapıcı olacağız? Ne zaman ayrımcı değil de uzlaşmacı olacağız? Ne zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu tutum ve davranışlar belki sizlerin seçimleri kazanmanıza yardımcı olabilir ancak hiç insancıl ve barışçıl değil.
    0
    0
    Yanıtla