SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Yeşilyurt Belediyesi'nin Radyosuna Tepki

0
Güncellendi - 2021-02-22 23:15:24
CHP'den Yeşilyurt Belediyesi'nin Radyosuna Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt Belediyesi'nin bir süre önce faaliyete geçirdiği radyo nedeniyle tepkilerini dile getirdi.

Kiraz yaptığı açıklamada; “Radyoculuk mesleği uzun yıllardır liyakatli kişi ve kurumlar tarafından yürütülmektedir. Malatya ilimizde çok sayıda ve her türlü müzik dalında yayın yapan ve bu işi çok başarılı bir şekilde yürüten radyolarımız var. Yeşilyurt Belediyesi’nin radyo yayıncılığına başlaması hukuki olmadığı gibi yıllardır bu işi başarı ile yapan radyo kuruluşlarına da hakaret anlamına gelmektedir.

Belediyelerimizin en önemli görevlerinden birisi yerel basın kuruluşlarına, gazete, TV, radyo gibi yayın organlarına destek olmak, onların tarafsız şekilde halka haber ulaştırmasını, halkın ihtiyaçlarına cevap vermesini kolaylaştırma noktasında adımlar atmasıdır. Bunun tam tersine yasal altyapısı olmadan bir belediyenin radyo yayıncılığına başlaması, belediyenin imkanlarını arkasına alacağından haksız rekabete yol açacağı zaten zor durumda olan radyolarımızı bitirme noktasına getirecektir. Yasal altyapısı olsa bile böyle adaletsiz bir rekabetin belediyeler tarafından ortaya sürülmemesi gerekir. Bu anlamda yapılan bu yanlış uygulamadan Yeşilyurt Belediyesi’nin bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz. Bu çağrımızı elbette ki bütün radyocular adına yaparken, aynı zamanda farklı frekanslarda birbirinden farklı müzikleri dinleyen bütün Malatyalılar adına yapıyoruz.

Belediyelerin asli görevlerini hepimiz biliyoruz. Asli görevleri noktasında halen birçok eksiği olan belediyelerin kendileriyle hiç ilgisi olmayan alanlarda faaliyet göstermesi kabul edilebilir bir durum değildir. Yeşilyurt Belediyesi’nin daha önce hayata geçirdiği "Yeşil Gıda Market" projesi de esnafın kan ağladığı bir dönemde esnafın iflasına katkı sağlayan bir uygulama olmuştur. Son dönemde ulusal ve uluslararası zincir mağazaların oluşturmuş olduğu haksız rekabetten etkilenerek bitme noktasına gelen küçük yerel esnaflarımız belediyenin yeni oluşturduğu marketler zinciriyle de tamamen kapanma aşamasındadır.

Yerel yönetimlerin görevi yerel bütün unsurları desteklemek ve kalkındırmaktır. Ama son dönemde AKP Belediyelerin ortaya koyduğu uygulamalara baktığımızda tam tersi bir uygulama görüyoruz. Amacın yerel unsurları desteklemek olmadığı gerek yerel radyolarımızı gerek yerel esnafımızı bitirme olduğunu açık ve net görüyoruz. Yerel yönetimlerin halka hizmet noktasında kendi asli görevler çerçevesinde uygulamalar yapmasını bekliyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Saim yılmazer (3 yıl önce)
    Chp, karşı çıkıyorsa , iyi yoldasınız demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Belediyeler halka hizmet yeridir. Eğer bu tv ve radyoları bunun için kullanıyorsanız amenna, yok başka amaçla ise bence gereksiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (3 yıl önce)
    Belediyelerin Radyo TV yasal olarak çalıştıramaz gibi ilgili bir madde varmı? buna bakmak lazım bakın Televizyoncular itiraz etmiyorlar Yeşilyurt TV nin çalışmasına çünkü bu projeleri yapan Basın müdürünü başkan başarılı oldu diye başkan danışmanı yapt,.Eger bu işler kanun nezdinde yasak ise TV ve Radyo için niye bu kadar para harcandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet bununla ilgili kanun var belediyelerin böyle bir radyo kurup yayın yapması yasak, bununla ilgili hatta hafta sonu yerel bir radyoda programda tartışması var itirazı olanlar var, bir altta yorumda CHP herşeye karşı maşallah yazan adaşım belki bilmiyordur bilgilensin diye RTÜK'ün ilgili maddelerini yazıyorum açıkça belirtilmiş bu, CHP yanlış yapılan ve uygulanan herşeye karşı, Belediyeler lütfen sadece belediyecilik hizmetlerini yerine getirsin, radyoculuk yapmasın. RTÜK 6112 sayılı kanunun; 19/b maddesi diyorki; MADDE 19 –(1) Özel medya hizmet sağlayıcı kuruluşların şirket yapıları ve hisse oranları ile ilgili uymaları gereken hususlar şunlardır: “Siyasî partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, birlikler, dernekler, vakıflar, mahallî idareler(BELEDİYELER) ve bunlar tarafından kurulan veya bunların doğrudan veya dolaylı ortak oldukları şirketler ile sermaye piyasası kurumları ve bunlara doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek ve tüzel kişilere yayın lisansı verilemez. Bu kuruluşlar, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara doğrudan veya dolaylı ortak olamaz.” "Soru20:Belediyelerin yayın yapabilmesi ve/veya mevcut yayınları aktarabilmesi mümkün müdür? Cevap:Kimlerin yayıncı olabileceği 6112 sayılı Yasanın 19/b maddesinde hüküm altına alınmıştır. Belediyelerin ise radyo ve/veya televizyon yayın yapabilmesi veya mevcut yayınları alıp aktarabilmesine izin verilmemektedir. Bu konuda genel duyuru 03/05/2004 tarih ve 25451 sayılı Resmi Gazete de ayrıca yayımlanmıştır. "mahalli idareler yanındaki parantezle olan yazıyı kendim ekledim, mahalli idarelerin ne olduğunu bilmeyenler olabilir.""
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz ışık (3 yıl önce)
    CHP herşeye karşı maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • RTÜK 6112 sayılı kanunun; 19/b maddesi diyorki; MADDE 19 –(1) Özel medya hizmet sağlayıcı kuruluşların şirket yapıları ve hisse oranları ile ilgili uymaları gereken hususlar şunlardır: “Siyasî partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, birlikler, dernekler, vakıflar, mahallî idareler(BELEDİYELER) ve bunlar tarafından kurulan veya bunların doğrudan veya dolaylı ortak oldukları şirketler ile sermaye piyasası kurumları ve bunlara doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek ve tüzel kişilere yayın lisansı verilemez. Bu kuruluşlar, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara doğrudan veya dolaylı ortak olamaz.” “Soru20:Belediyelerin yayın yapabilmesi ve/veya mevcut yayınları aktarabilmesi mümkün müdür? Cevap:Kimlerin yayıncı olabileceği 6112 sayılı Yasanın 19/b maddesinde hüküm altına alınmıştır. Belediyelerin ise radyo ve/veya televizyon yayın yapabilmesi veya mevcut yayınları alıp aktarabilmesine izin verilmemektedir. Bu konuda genel duyuru 03/05/2004 tarih ve 25451 sayılı Resmi Gazete de ayrıca yayımlanmıştır. “mahalli idareler yanındaki parantezle olan yazıyı kendim ekledim, mahalli idarelerin ne olduğunu bilmeyenler olabilir.””
    0
    0
    Yanıtla