SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi İçin Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2021-04-15 21:19:33
Yeşilyurt Belediyesi İçin Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

"CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ HAREKETE GEÇMESİ GEREKİRDİ DİYE DÜŞÜNDÜK".. CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri belediyede yaşanılan insan kaçakçılığı skandalıyla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün meclis üyelerimizle birlikte ülke gündemini meşgul eden bir durumla ilgili suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldik.  Meclis üyelerimizin çıkardığı bir durum var. Ortaya çıktıktan sonra hem vekilimiz hem de teşkilat olarak çeşitli kademelerde dile getirdik. Yeşilyurt Belediyesi ile bir dernek arasında geçmişte yapılan bir protokol çerçevesinde 2 belediye görevlisi ve 43 vatandaşımız bir proje kapsamında Almanya'ya gönderildi. Pasaportları belediye tarafından gri hizmet pasaportu olarak düzenlenen bu kişilerin sadece 2 belediye personelinin ülkeye döndüğü diğer 43 kişinin ülkeye dönmediği ifade edilmekteydi” ifadelerini kullandı.

Kiraz; “Meclis üyelerimiz bununla ilgili sorular yönelttiler.  Yeşilyurt Belediyesi ilk başta suskun kaldı. Konuyu gündemde tuttuk. Sonrasında bir teyit daha geldi. Yeşilyurt Belediyesi, Almanya'ya giden belediye başkan yardımcısını görevden aldığını duyurdu. Bu şunu gösteriyor; gerçekten doğru bir olayı tespit etmişiz.  Cumhuriyet Başsavcılığın harekete geçmesi gerekirdi diye düşündük.  Bunun için bu adımı atıyoruz.  Başta Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar hakkında yine sponsor olan kişi, dernek ve bütün kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunduk.  Olayı takip edeceğiz. Yaşanılan olay, vahim bir durum, resmi yollarda adam kaçırmanın bir durumu söz konusu.  Ama başka iddialar da var. Yeşilyurt Belediyesi'nin sadece bu kişileri değil başka grupları götürdüğü, başka protokollerin olduğu iddiası var.  Arkadaşlarımız incelemelerini sürdürüyor.  Belki önümüzdeki günlerde bunu da kamuoyuna açıklarız.” Şeklinde konuştu.

“Yeşilyurt Belediye Başkanı sadece belediye başkan yardımcısını görevden alarak, sorumluluktan kurtulamaz “diyen CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz; “Her olay ve durumda asıl olayın başındakiler sorumlulardır. Dolayısıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı sorumluluğu üstüne almalıdır. Sadece oraya gönderdiği iki yetkiliye yükleyerek, sıyrılamaz.  Hem hukuki hem de siyasi olarak sıyrılamaz. Suçun cezasız kalmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tabi 7 aydır hiç bir şeyin ortaya çıkarılmadığını görüyoruz. Biz sadece 3 günde olayın bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkmasını sağladık.  Ama 7 aydır nasıl bir soruşturmadır ki resmi bir açıklama yapılmadı.  Sadece bir belediye başkan yardımcısı görevden alınmış görünüyor. Bu konuyu sonuna kadar arkadaşlarımızla birlikte takip edeceğiz. Ve gerçekten suç işleyenlerin mutlaka bu suçun cezasını ödeyeceği bir yapıyı arkadaşlarımızla birlikte kuracağız. “ dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • öğrenci (2 yıl önce)
    chp demek kaos demek, iş yapmamak, kalıcı eserler bırakmamak,
    0
    0
    Yanıtla
  • Dürüst Adam (2 yıl önce)
    Allah (c.c.) bu kaçakcılığı yapanları, taraf olanları, imzası bulunanları , göz yumanları Islah etsin!! Rabbim sizleri yargılasın ve cazanızı versin. Bu işi ortaya çıkaranları ve bunun arkasında duranlara da Rabbim güç,kuvvet versin... Bizler haklının yanındayız... Aslansın CHP, Bu işin peşini bırakma!! Sorumlulara gerektiği cezayı Kanunlar önünde verdiriniz!!! Zaten sandıkta biz gerekeni yapacağız!! Helal olsun CHP, doğru yoldan şaşmayın, Allah yar ve yardımcınız olsun!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Vatandaşın sorunlarını çözmeyle uğraşacaklarına insan kaçakçılığı ile uğraşıyorlar bunlara verilen oylar haram olsun bu işe kim sebeb olduysa allahından bulsun başta başkan olmak üzere tüm sorumlular acilen görevden alınmalı gereken ceza verilmelidir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (2 yıl önce)
    Kim haksızlık yapmışsa Allah belanısını versin. Bu ülkenin savcıları inşallah her şeyi ortaya çıkaracak. Yazık bu milletin parası boş yere harcamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (2 yıl önce)
    İnşallah haksız kimse ortaya çıkacak. Bu ülkenin savcıları gereğini yapacak. Adalet yerini bulur inşallah.kimsenin hakkı kimse de kalmaz arkadaşlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Çok büyük haksızlık var. İmzalayanlara tek sorulmalı. Bunlar nerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Milletimiz parasını boşa harcamayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Haksızlık varsa inşallah ortaya çıkacak. Bu kim olursa olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (2 yıl önce)
    Millet ne derdinde siz ne derttesiniz. Bir tek belediye başkanı çalışır.o kadar asker ölüyor sesiniz çıkmıyor. Terörist diyemiyorsunuz kalkmışsınız çalışan adam ile uğraşıyorsunuz sizler gerçekten doğrumu çalışıyorsunuz kendini bir sorgulayın Allah aşkına bırakın böyle şeyleri. Ortalığı virüs kaplamış kendinize gelin dürüst olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Valla çok calisiyor . İnsan kaçakçılığı bile yapıyor yönetimindeki belediye. Her konuda şehitleri öne sürmeyin günah. Burda büyük bir organize insan kaçakçılığı var. Biraz uyanın artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardasim sehitlerle terorle virusle bu isin ne alakasi var? sebep sonuc iliskisini bile kuramiyorsun!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin beg şehitlerimizi neden ortaya atiyorsunuz onlar bizim sehitlerimiz Getirip bu olayla neden iliskilendiriyorsunuz??? Bu olayin ortaya cikmasi neden rahatsiz etti??? Sizin de bir baginiz var mi ??? İnsan kaçakçılığı yapılmış eğer gidenlerin bir de yasadışı örgütlerle bağı çıkarsa (fetö, pkk gibi).Yasin Beg bu Ramazanlik yapılan yanlışları savunmayın günah işlemiş olursunuz ki bu yapılan yanlış işleri savunduğunuza göre bir alakanız olmalı varsa bir alakanız hukuk önünde sizin de hesap vermeniz gerekmez mi????
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Yasin (2 yıl önce)Yasin isimli kullanıcı yorumuna
    Yasin sen ilginç bir adamsın, konu ne sen neredesin. Dünyanın konuştuğu bir olay öyle küçük bir şey değil. Ya gidenin biri sensin yada gitmek için sıranı bekliyorsun, yoksa elin adamını niye savunasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyali (2 yıl önce)Yasin isimli kullanıcı yorumuna
    Yasin kardeş, yorumun karikatüründeki abinin tepkisine benzemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevket (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Belesiye Başkanı hakkında CHP liler suç duyurusunda bulunmuşlar. Bakın aziz mübarek bir aydayız. Ben de Rabbime şikâyet ediyorum. Siyasi istikbaliniz için kamunun imkanlarını har vurup harman savurmayın. Esnaf kan ağlıyor, hayat ateş pahası. Fakir fukara ekmeğe muhtaç olmuş bu aklı evveller kalkıp İstanbulda Boğaza nazır bir sahne kurup Ramazan programi yapıyor. O programlara verilen her kuruşta evine ekmek götüremeyen, çocuğuna harçlık veremeyen, kirasını ödeyemeyen yüzbinlerce ve hatta milyonlarca insanın hakkı var. Bu hakkı hele hele milletin dini duygularıni suistimal ederek çar çur edenlerin iki cihandada, iki yakası bir araya gelmez. Bu programlara yapılan ödemeler için kılıf bulabilirsiniz. Yarın sayıştaya da takılmazsınız. Her işi kitabına uydurabilirsininiz; ama bilin ki kalplerinizde geçenleri, zihninizde indirip kaldırdıklarınızı bilen, yazan, kaydeden ve günü geldiğinde yüzünüze çarpacak olan bir Allah var.  Tüm kutsallarım üzerine yemin ederim ki, iki elim huzuru mahşerde milletin malını hesapsızca çar çur edenlerin yakasında olacak. 
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Hizmet pasaportu ile yurt dışına çıkmak öyle başkan yardımcısı ile olacak bir iş değildir. Bu olay çok vahim bir skandaldır ve bunun sorumlusu yardımcıya el çektirilerek olayı örtbas edemez. Bu olay muhalif bir belediyede olsa şimdi başına neler gelmiştir. İşin ilginci içinde fetö kokusu olan bu olaya savcıların ve bakanlığın sessiz kalmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Boş umutlara kapılmaya gerek yok. Bunlar ne hesap verir nede hesap sorulur. Hesabın yapılması gereken yer her seçimde bunlara gözü kapalı oy veren malatya halkının vicdanıdır. Lâyık olduğun gibi yönetilirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elfida (2 yıl önce)
    Türkiye Yeşilyurt Belediyesinin insan kaçakçılığına odaklanmış, Yesilyurt Belediyesi kalkmıs İstanbulda sahne kurup program yapıyor,milletin milyonlarca lirasini heba ediyor. Ben hakkımı helal etmiyorum. Youtubeda yayın yapan Yeşilyurt TV deki bugünlü canlı yayını bu an itibari ile sadece 16 kişi izlemiş. Ya bunlarda vicdan yok mu? İhtiras bunların gözünü ve gönlünü kör etmiş. Yazıktır, günahtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naparsın kardeş birileri memleket yansa saçını taramaktan vazgeçmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Demokrasi hesap verebilme ve hesap sorma rejimidir benim adıma 5 yıllığına yönetime gelen belediye başkanları hesap veriyormu kesinlikle hayır hangi Malatyalı belediyelerin geliri ne kadar bu paraları nereye harcıyor ,yaptığı yatırımların maliyeti ne kadar ,borcu varmı bilen malatyalı varmı bilmiyorum bugün bir çok Avrupa kentinde belediye sitesinde günlük belediye ne harcamış nereye harcamış o gün geliri ne kadar yayınlanıyor ve aynı zamanda vatandas başkana hesap sorabiliyor bizde ise 5 yılda bir sandığa git takım tutar gibi oy ver ömrün yeterse bekleki bir 5 yıl sonra sandık gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Üstü örtülecek Bi olay degil maalesef kimse devlet kurumunu babasının çiffligi gibi kullanamaz önce görevden alınmalı sonra yargıya hesap vermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Kacanlara pasaport cikartan akp disina ciklarinda Sorumlusu yesilyurt belediye baskani ve yetgilileri akp yetgilileri vekileri neden susuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Bu işten Ne çıkar hiç bir şey çıkmaz,bu işin sonucunda sizler suçlu ilan edilirseniz hiç şaşırmam.
    0
    0
    Yanıtla