SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Manada Kaliteli Şeker Üretiyoruz"

0
Güncellendi - 2019-10-19 23:06:36
A- A+ PAYLAŞ

FABRİKADA ELEMAN YETERSİZLİĞİ SORUNU.. Malatya Şeker Fabrikası’nda 13 Eylül’de başlayan pancar alım ve şeker üretim kampanyası devam ediyor.  Fabrikada bugüne kadar 160 bin ton pancar alımı yapıldı. 450 bin ton pancarın işleneceği kampanyanın 3 ay daha süreceği bildirildi.

Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, kampanya dönemine ilişkin yaptığı açıklamada,  çiftçilerden şimdiye kadar 160 bin ton pancar alımı yapıldığını söyledi. Alınan pancarın işlendiğini kaydeden Murat “12 bin ton şeker, 32 bin ton küspe, 4 bin ton da melas üretildi” dedi.

“Boztepe Barajı’nın büyük katkısı oldu”

Bu yıl Malatya Fabrikasının 500 bin ton pancar kotasının bulunduğunu ve 450 bin ton civarında üretim yapıldığını aktaran Murat, “Boztepe Barajı’nın Malatya Fabrikasına büyük katkısı oldu. Sulama sorunu olmadığı için çiftçilerimizin talebi yüksek. Zaten üreticilere pancar almadan önce yüzde 40’ını avans olarak ödüyoruz. Bu avansın bir kısmı nakit, bir kısmı şeker, gübre, tohum olarak ödeniyor. Geri kalan kısmı da pancar alımından sonraki 60 gün içerisinde ödeniyor” diye konuştu.

“Malatya Fabrikasına ciddi yatırım yapıldı”

Malatya Şeker Fabrikası’na ciddi manada yatırım yapıldığını ve son sistem otomasyon kurulduğunu ifade eden Murat, “Türk Şeker’e ait fabrikalar arasında en önemli yatırımlar Malatya’ya yapıldı. Fabrikalar arasında 14 fabrikadan 13’ü çalışıyor. Ciddi manada kaliteli şeker üretiyoruz” dedi.

“Tatilde işçi çalıştırıp suç işliyoruz”

Gerek Bakanlık gerekse Genel Müdürlük yetkililerinin geriye kalan şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi yönünde görüş bildirdiklerini söyleyen Murat, tek sorunlarının işçi olduğunu bildirdi. “Hafta tatilinde işçi çalıştırıp suç işliyoruz” diyen Murat, “Geçici işçilerin kadroya alınıp eleman yetersizliğinin de yeni alımlarla takviye edilmesi durumunda hiçbir sorunumuz kalmayacak. Hafta tatilinde işçi çalıştırıp suç işliyoruz. Onun dışında kaliteli şeker üretiyoruz. Pazarlama sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • anlamadım! (4 yıl önce)
    ciddi manada ne demek acaba??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Hala satmanın peşindeler bazıları
    0
    0
    Yanıtla