SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çiftçinin Maliyeti Yarı Yarıya Düşecek"

0
Güncellendi - 2019-11-04 03:24:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde kayısı çekirdeği kırma ve eleme tesisi törenle açıldı.

Malatya Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Akçadağ ilçesinde kayısı çekirdeği kırma ve eleme tesisi ve iyi tarım uygulamaları sertifikasyon töreninin açılışına katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyüknalçacı, dünya kayısısının yüzde 85'inin Malatya'da üretildiği belirtti.

Kooperatifçilik üzerinde çalışmalar yaptıklarını aktaran Büyüknalçacı, şunları kaydetti:

"Bu yüzde 85'in yüzde 25'ini de Akçadağ ilçemiz üretiyor. Bizler Kooperatifçilik üzerinde çalışıyoruz, birlik olursak bu yüzde 20'lik pay yüzde 30-40'lara ulaşır. Kadınlarımızın da içerisinde olacağı kooperatifçiliği gerçekleştirirsek hem üretimi arttırır hem de piyasada ürünün fiyatını olumlu olarak etkileriz. Devletin çiftçiye yönelik birçok desteği var. Kimi zaman traktör giderinin bir kısmını karşılar, kimi zaman sübvanse eder, bazen de böyle tesislerin açılması için hibe verir. Günlük kapasitesi 25 ton olan bu işletme, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme başkanlığının vereceği hibe ile şu an 2 bin çiftçimiz bu tesisten faydalanırken gelecek yıl 6 bin çiftçimiz faydalanabilecek. Böylece çiftçilerimizin maliyeti yarı yarıya düşmüş olacak."

Büyüknalçacı, açılışın ardından Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Poyraz'a kayısı uygunluk belgesi verdi.

Törene, Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke, Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Menge, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Zeki Sadak, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç katıldı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • doğanşehirli (4 yıl önce)
    valla helal olsun ... insanlık için küçük ,protokol için büyük açılış....
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (4 yıl önce)
    Yav arkadaş ayıp günah alt üstü bi çekirdek kırma makinası devletin protokol orda kurdale kesiyor.Bide buna görüntü verip haber yapılıyor.İyi tarım sertifikası dağıtımı yapılıyor.Soruyuorum hangi bahcede yapılıyor bu iyi tarım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (4 yıl önce)
    Akçadağ köşeyi döndü, işsizlik ortadan kalktı, darısı diğer ilçelerin basina
    0
    0
    Yanıtla
  • aksaçlı340644 (4 yıl önce)Kılıççı isimli kullanıcı yorumuna
    Her ilçemize ve Elazığın Baskil ilçesine bunda ihtiyaç var ve kurulmalıdır. Kaysı üreticileri KAYSI BİRLİK A,Ş 'nin Kurulması için Siyasilerimiz, Valilik,Belediyemiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarında talepte bulunmalı ve istemeli mücadele vermelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaysici (4 yıl önce)
    sanki uzaya mekik gonderdiler fiyatlardan bahsedin fiyatlardan cekirdek kirma makinasi bizim işimizi gormuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (4 yıl önce)
    Bir tane bile emegi gecenlerden yok kurdele kesiminde boyle bir durum sadece bizim buralarda oluyor EMEGE SAYGI LÜTFEN
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhan lı (4 yıl önce)Akcadagli isimli kullanıcı yorumuna
    Kurdele kesenler kendi ilçe lerine acaba ne iş yaptılar ki Akçadağa ne hizmet yapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    ne varki bunda hekimhanda değirmenci halil ibrahim abi bunu 7 yıldan beri yapıyorr ..sanki uazaydan ithal edilmiş gibi toplanmışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav işte yorum bu
    0
    0
    Yanıtla