SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar, TÜGVA Yönetimini Çırmıhtı'da Ağırladı

0
Güncellendi - 2021-10-13 02:41:39
Çınar, TÜGVA Yönetimini Çırmıhtı'da Ağırladı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Yönetimini Lezzet Caddesinde ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kadim bir geçmişe ve kültüre sahip Yeşilyurt’umuzun tüm zenginliklerini yeni ve farklı yatırımlarla gözler önüne serdik. Geçmişle gelecek arasında köprü vaziyeti gören kıymetli eserlerimizi hizmete sunarak geleneklerimizi, göreneklerimizi ve kültürümüzü bugünden geleceğe taşıyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Yeşilyurt Kültür ve Tarih’ turu kapsamında Lezzet Caddesindeki kültürel yatırım alanlarını inceleyen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Yönetim Kuruluyla Yeşilyurt Pastanesinde bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediyesinin yatırımları hakkında misafirlerine bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un tarihsel ve kültürel hazinelerinin tanıtımına destek veren (TÜGVA) Malatya İl Yönetimine teşekkürlerini sundu.

Tarih, kültür ve gastronomi kenti olan Yeşilyurt’un köklü tarihini ön plana çıkartan çok kıymetli eserleri iç ve dış turizme kazandırdıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “‘Yeşilyurt Kültür ve Tarih’ turu kapsamında ilçemizin tarihi bölgelerinden Çırmıhtı’da incelemelerde bulunan (TÜGVA) Malatya İl Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk.340 bine ulaşan nüfusuyla 23 kentten daha kalabalık, Malatya’nın en büyük ilçesi olan Yeşilyurt’umuzun tarihini, kültürünü, medeniyetini, geleneksel hayatını ön plana çıkarmak adına Lezzet Caddemizde birbirinden kıymetli eserleri hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Tarih, kültür ve gastronomi kenti olan ilçemizin bu güçlü potansiyeline bizlerde yeni ve farklı yatırımlarla değer katıyoruz. Atıl durumda, metruk halde olan buradaki konaklarımızın tarihi tescil süreçlerini tamamladıktan sonra aslına uygun olarak baştan aşağıya restore ederek turizme kazandırdık. Buradaki konaklarımız ve müzelerimiz Kültür Bakanlığımızın envanterinde de yer almaktadır. Tekstil Müzemizden Gastronomi Konağımıza, Kahve Konağımızdan Yeşilyurt Mutfağına, Yeşilyurt Pastanemizden Kent Belleğine Konağına, Butik Otelden el sanatlarımızın yaşatılmasına yönelik mekanlar ile yöresel yemeklerimizin tanıtımı ve sunumlarına kadar kadar her alanda ilçemizin köklü tarihini bugünden geleceğe taşıyacak kalıcı yatırımların altına imza attık. Örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin yansıtıldığı, ecdadımızın gündelik hayatta kullandığı eşyaların ve meteryallerin sergilendiği bu konaklarımızla, köklü tarihimizi ve yemek kültürümüzü bugünden geleceğe taşımış oluyoruz. Çünkü geçmişle bağını koparan, kökleriyle bağlantısını kesen toplumların geleceği aydınlık olmaz, ilerleyemez ve büyüyemez. Bizler köklerimize sıkı sıkıya bağlıyız, tarihimizi tanıtmak ve yaşatmak içinde ne gerekiyorsa yapıyoruz.” diye konuştu.

Tarihi Yeşilyurt Konakları, Müzeler ve Sokak Sağlıklaştırma Projeleriyle bölgenin kadim tarihine yakışan yatırımların altına imza attıklarını ifade eden Başkan Çınar, “ Çok sağlam ve güçlü bir tarihe sahip Yeşilyurt’umuzun turizme hak ettiği payı alabilmesi adına bölgemizde daha önce olmayan, farklı temalı müze sayımızı yoğun bir çalışma neticesinde 8’e çıkarttık. Müzelerimizde 1.500’lü yıllardan günümüze kadar gelen nostaljik eşyaları özel alanlarda ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Çırmıhtı ve Gündüzbey bölgesine özgü tava ve fırın yemeklerimizin hem tanıtımı hem de daha iyi şartlarda sunumu için Gastronomi Konağımız, Yeşilyurt Mutfağımız ve yapımı bitmek üzere olan Gündüzbey Sosyal Tesislerimizle yemek kültürümüzün daha geniş kesimlere ulaşmasına öncülük ediyoruz. Vatandaşlarımız bu caddeye gelip bir yandan geleneksel yemek kültürüyle ilgili bilgiler edinirken gerekse de hizmet vermeye başlayan Yeşilyurt Mutfağımızda geleneksel sofra kültürümüzde yer alan yemeklerin tadına bakabiliyor. Tüm ihtişamıyla yeniden ayağa kalkan konaklarımızın mevcut yapısını korumaya yönelik çalışmalarımız sırasında odalar, avlu, suyu kuyusu ve bahçe gibi bölümleri aslına uygun olarak yeniden restore edip, tarihsel yapısını muhafaza edip gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş mahallelilik kültürünü, komşuluk ilişkilerini, geleneksel sofra hayatını ve sokak oyunlarını bu tür yatırımlarla yeniden hatırlatmaya gayret ediyoruz. Lezzet Caddemiz son dönemlerde yoğun ilgi görmeye başladı, gelen ziyaretçilerimiz bir yandan bölgenin tarihini ve kültürünü öğrenirken diğer taraftan esnaflarımızdan alış veriş yaparak bölge ekonomisinin canlanmasına vesile oluyorlar. Lezzet Caddemizde tarih var, kültür var, medeniyet var, geçmişe dair aranılan ne varsa burada mevcuttur. Kültürümüze ve tarihimize yakışır bir görüntüye sahip bu konaklarımız sayesinde gelecek nesillerimizin de tarihini ve geçmişini bilmesi ve tanımasına da imkan sunmuş olduk.Amacımız; Yeşilyurt’un geleneklerini, göreneklerini ve kültürünü tanıtmak ve yaşatmaktır. Tarihimizi yaşatmak için, kültür ve eğitim hizmetlerimize büyük bir alan açtık. Millet Kıraathanelerimizin sayısını 8’e çıkardık, Gençlik Merkezlerimizin sayısını artırdık, kültür ve sanat merkezlerinde açtığımız meslek edindirme kurslarımızla özellikle hanım kardeşlerimizin iş ve meslek sahibi olmaları için destekler sunuyoruz.Her yaştan vatandaşımızın tarih, sosyal ve kültürel hayatının zenginleşmesi için bu tür yatırımlarımızın sayısını artırmaktayız. Biz her anımızı çalışarak geçiriyoruz, ekibimize ve kendimize güveniyoruz, vatandaşlarımızın bize emanet ettikleri bu ulvi görevin hakkını verebilmek için omuzlarımızdaki yükün ağırlığını bilerek işimize dört elle sarıldık ve Yeşilyurt’u daha fazla kalkındırmak içinde ne gerekiyorsa yerine getiriyoruz.” diye konuştu.

2019 seçimlerde vaat ettikleri 45 projenin büyük bir kısmını tamamladıklarını, bu vaatlere ek olarak 29 projeyle birlikte toplamda 74 dev yatırımı Yeşilyurt’lularla buluşturduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2,5 yılda toplam tutarı 304 milyon 266 bin tl olan fiziksel, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitim, çevre, temizlik, turizm, gençlik ve park yatırımlarıyla Yeşilyurt’un dört bir tarafını güzelleştirdiklerini ifade ederken, hayata geçirdikleri projelerin Malatya’nın gelişimine büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

‘Yeşilyurt Kültür ve Tarih’ turu kapsamında düzenledikleri programın faydalı geçtiğini söyleyen (TÜGVA) Malatya İl Yönetim Kurulu Üyeleri de, gösterdiği misafirperverlikten dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Turkcemizde tugva denen bir cumle yoktur annami olmayan ulkemize ureten faydasi olmayan bir isletme deyil sadece insanlari Ayristiran beyinleri yikayan karanliga goturen Goruz
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    "2019 seçimlerde vaat ettikleri 45 projenin büyük bir kısmını tamamladıklarını, bu vaatlere ek olarak 29 projeyle birlikte toplamda 74 dev yatırımı Yeşilyurt’lularla buluşturduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2,5 yılda toplam tutarı 304 milyon 266 bin tl olan fiziksel, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitim, çevre, temizlik, turizm, gençlik ve park yatırımlarıyla Yeşilyurt’un dört bir tarafını güzelleştirdiklerini ifade ederken, hayata geçirdikleri projelerin Malatya’nın gelişimine büyük katkı sağladığına dikkat çekti." haci uğur polat'in projelerini yapip kendisi hiç birşey yapmayan, sadece mesai doldurmaya yarayan bir ekibe sahip olan (kendisine yakin olanlardan bahsediyorum) ve bunlari tekrar tekrar pişirip medyaya sunan bir başkandan ne beklenir?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu son olayda anlaşıldı ki Türgev, Tügva, Ensar, ilim yayma vb. vakıflar ve dernekler, çıkar sağlamak amaçlı olarak kullanılıyormuş. Bilgisayarlarından çıkan torpil listeleri ve kendilerinin de bunu kabul etmesi ile bunlar tescil edildi. Demek ki devletin ve belediyelerin bu vakıf ve derneklere verdiği gayrimenkul, para vb. buradaki üyelere çıkar sağlamak için yapılıyormuş. 80 Milyonun, tüyü bitmemiş yetimin hakları bunlara peşkeş çekiliyormuş. Varsa hakkım ki mutlaka vardır, hepsine haram olsun. Bu haksızlığı yapanlar ve vesile olanların da allah cezasını versin. Bir de bunlar dinden imandan bahsederler ya. Bu vakıf ve derneklerin yönetici kadrosunun bir çoğu da imam hatiplidir. Fetöden ne farkları kaldı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Geçmişten beri şu görülmüştür; Türkiye'de faaliyet gösteren derneklerin, tarikatların, vakıfların, cemaatlerin ve bunlara benzer akla gelebilecek tüm toplulukların bu ülkeye 1 gram faydası dokunmamıştır. Üstüne üstlük bu halkın parası onlara akmıştır. Onlar da devlet kademelerine ve diğer mevkilere adamlarını yerleştirmişlerdir. Hiç kimse itiraz etmesin. Olan budur. Bizim insanımız bu kafa yapısı ile de gitmeye devam ederse işimiz zor...
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Şehrin merkezinde koca koca konaklar bunlara tahsil edilmiş amacı ne kaç öğrenci yetiştirmişler alanları ne kimden maaş alıyorlar aldıkları maaş karşılığında ne iş yapıyorlar buradan kimler yararlanıyor veya yararlanabiliyor mu gerçekten merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    tügva veya diğer bu tarz kuruluşların tek amacı kendilerine militan yetiştirmek. dün hizmetti, çağdaş yaşamı desteklemeydi bugün adı tügva, maalesef öğrencilerimizin ekonomik durumundan dolayı bazıları mecburiyetten bazılarıda çıkarları için bunlara katılıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Başkan bizi abd ye yolla
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Tügva nın da nasıl bir vakıf olduğunu bu millet anladı. Boşa mutluluk pozları vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana , yetimin, öksüzün, fakir fukaranın sırtından devletin ayrıcalıklıları aksırıncaya, tıksırıncaya, ağzınızdan burnunuzdan gelinceye kadar yiyin , sizin bir hesabız varsa hiç şüphesiz birgün Allah’ın da hesabı tecelli edecek
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (2 yıl önce)
    Türban takmayanı dövüyorlar sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    fetullahcılar da bır donem bıze bırsey olmaz dıye poz verıyorlardı.sımdı hallerı ortada.zamanı gelınce gonul hareketı dersınız yerlerse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Ağırlama kısmına gelince bir kaç ay önce Sayın cumhurbaşkanımız tarafinda tasarruf tedbirleri başlıklı bir kararname yayımlandı kısaca o kararnamede yemek toplantı Ağırlama hediye ... yasak diye bende yeşilyurt belediyesini cimere yeşilyurt belediyesi Facebook hesabından bu Ağırlama yemek hediye ile ilgili tarihleri ni ve paylaşım içeriğini yazarak şikayette bulundum ve bir kaç gün sonra beni yeşilyurt belediyesinde sabahın köründe aradılar acmadim biraz zaman geçti gene aradılar gene açmadım saat on bir gibi üçüncü aramada açtım yeşilyurt belediyesinde aradıklarını yeşilyurt belediyesine davet ettikleri cimer şikayetim için görüşmek istediklerini söylediler böyle bir şeye gerek olmadığını Şikayete cevabınızı cimer üzerinde yapmalarını talep ettiğimi belirtim buraya kadar aslında bir tuhaflık yok belki her cimere Şikayet eden kişiyi yeşilyurt belediyesine çağırıp görüşüyorlar mi onuda bilmiyorum ben görüşme teklifini Red edince beyfendi siz yemek toplantı hediye falan diye bizi Sayın çınarı Şikayet etmişsiniz ama çok yanlış düşünüyorsun cumhurbaşkanlığı kararnamesini nasil okudunuz ne anladınız bilmiyorum ama o işler öyle olmuyor dedi ve ben tekrar hayır kararname Türkçe ile yazılmış ve açık açık da her türlü yemek hediye Ağırlama ve diğer şeyleri söyledim ve orda bazı durumlar dışında yapılmasın diyor ve size yeşilyurt belediyesine özgü bir ayrımcılık söz konusuda degil dediğimde tekrar dan bana o işler öyle olmuyor her görünen okuduğunuz öyle gerçekleşmiyor bende neden o zaman bu durumda sizin dediğinizde cumhurbaşkanımız diyo ama biz çokta dikkat almıyoruz mu diyor susuz diyince çok daha güzel bir cevap daha aldım dikkat burası çok önemli siz halk olarak düşünüyorsun o açıdan bakıyorsunuz ama o işler öyle olmuyor dedi ve yeşilyurt belediyesinde Ağırlamak istediklerini tekrar tekrar belirtip ısrar ettiler ve Red edince bir kaç gün sonra cimer şikayetime cevap geldi çok kısa ve net tüm harcamalarımiz yönetmeliklere uygundur güzelim ülke ne hale gelmiş yada Sayın cumhurbaşkanımızın bunlardan haberi varmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Haberden çok en altta yer alan Uyarı dikkatimi çekti mesala habercilik kısmı gerçek bir haber yapmak istermisiniz çilesiz mah. Mıhlı tut da yolun ortasındaki evleri hiç gördünüz mü niye bu evler yolun ortasında diye hiç merak etmediniz mi veya haber yapmak istermisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Türkiye de TÜGVA ile bir takım haksız edinimler ve şikar ilişkileri ile usulsüzlükler gündem olmuş tartışılırken Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar ın Malatya TÜGVA il yönetimini ağırlaması ne anlama geliyor Vay Malatyam vay
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    çok güzel hareketler bunlar tebrikler başkanım. güzel bir nesil yetişiyor tügva ile
    0
    0
    Yanıtla
  • Captain Price (2 yıl önce)
    Ülkede öğrenciler yurt bulamazken akp'li belediyeler kendi elleriyle tügva gibi oluşumlara yurtları kendi elleriyle verip tahsis ederken sadece yurtlarla kalsa İstanbul'da tarihi yerleri üç kuruş paraya kiralayan zihniyet sizlersiniz bir de bunları ağırlamışsınız. Malatya'daki yerleri de tügvaya tahsis eden belediye, yurt dışına adam kaçıran belediye, milletin vergilerini alıp mahallelere eşit dağıtmayan belediye, mütahitlere paralar yediren ve Malatyalıyı sömüren belediye, Malatya halkı bu kafada gitmeye devam ederse daha çok binen olur sırtına vasıfsız insanlar tarafında yönetilmeye devam eder. Şu cekette de ne varsa artık hepsi aynısını giyiyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    TÜGVA devleti arkasına alan bir sivil toplum kuruluşu. Bu hafta yayınlanan iddilar doğru ise çok kötü. İddialar doğru ise Subay aday listesi, Astsubay aday listesi, PÖH aday listesi vb. tüm atamalar, işe alımlar bunların elinden geçiyormuş.
    0
    0
    Yanıtla