SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çırmıhtı'mızı Dünyanın Beğenisine Sunacağız"

0
Güncellendi - 2019-11-03 19:01:25
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Tarihsel geçmişi, kadim medeniyeti, misafirperver insanları, yöresel lezzetleri ve tarih kokan yerleşim alanlarıyla farklı bir atmosfere sahip Çırmıhtı’mızın geçmişten bugüne kadar gelen zenginliklerini farklı ve dikkat çekici yatırımlarla tüm dünyanın beğenisine sunacağız.” diye konuştu.

Yeşilyurt’un tüm bölgelerindeki tarihsel yapının muhafaza edilmesi, korunması ve gelecek nesillere taşınması için yatırımlara farklı bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çırmıhtı Hıroğlu mahallesindeki Tarihi Tescilli Evlerin Restorasyon Projesi ile Terzi Deresinde devam eden yenileme, çevre düzenleme ve aydınlatma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

“ÇIRMIHTI’MIZI TOPYEKÜN AYAĞA KALDIRIP, DÜNYANIN BEĞENİSİNE SUNACAĞIZ”

Yeşilyurt’un sosyal, kültürel, tarihsel ve medeniyet ruhuna yakışacak projelerle var olan eşsiz zenginlikleri ön plana çıkarmaya devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’un çok sağlam bir geçmişe dayanan kültürel varlıkları, konakları, camileri ve diğer tüm güzelliklerini yerli ve yabancı turizme kazandırmak adına çok yoğun çalışıyoruz. İlçemizin her noktası ayrı bir değer taşırken, bu güzellikleri aslına uygun olarak restore ederek günümüzden gelecek kuşaklara taşınmasına ayrı bir önem veriyoruz.

Kendi içerisinde çok farklı bir tarihsel ruh ve medeniyeti barındıran, yöresel lezzetleri ve kadirşinas insanlarıyla herkesin mutlaka görmesi gereken bir bölge olan Çırmıhtı’mızın bu zenginliklerinin daha fazla tanınması için yatırımlarımızı sürdürmekteyiz. Hıroğlu Mahallesi Lezzet Caddesinde yer alan Tarihi Tescilli Evlerimizi Butik Otel, Millet Kıraathanesi, Kent Belleği ve Tekstil Müzesi, yöresel ürünlerin hem satışının hem de tanıtımının yapılacağı mekânlara dönüştürerek yerli ve yabancı turizme kazandırmak adına büyük bir mesafe aldık. Butik Otelimizin restorasyon ve tefrişat çalışmaları tamamlanırken, diğer binalardaki restorasyon çalışmaları sürmektedir.

Tarihi Tescilli Konaklarımız hizmete girdiği andan itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacağına yürekten inanıyorum, çünkü her yönüyle ilçemizin tarihsel ruhuna ve kültürüne yakışan, tüm zenginliklerimizi ön plana çıkaracak bir tasarımla burayı hizmete sunacağız. Yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistleri ağırlayabilecek fonksiyonel özelliklere sahip olacak Konaklarımız yaşayan tarihimizin en güzel yansıması olacaktır. Bununla birlikte ‘Lezzet Vadisi’ projemiz kapsamında bu bölgeye has kahvaltılıkları, etli ve sulu yemeklerimizi gastronomi dünyasına kazandırmak için farklı projelerimizi halkımızın hizmetine sunacağız.

Çırmıhtı ile Gündüzbey Yeşilkonaklarımızda açtığımız ehram dokuma, biçki, dikiş nakış, halı dokuma ve seramik çini işlemeciliği gibi kurslarımız sayesinde bölgemizin kendisine has el sanatlarını yaşatıyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle birlikte aslına uygun olarak restore ettirdiğimiz Tarihi Kebir Camimiz, iç ve dış tasarımıyla bölgemize farklı bir güzellik kazandırmıştır. Keza Gündüzbey mahallemize her yönüyle modern ve nezih alanlara sahip sosyal yaşam alanı kazandırmak için projemizi tamamladık, bu bölgemizdeki trafik yükünü hafifletmek adına yeni dönem vaatlerimizden olan 61 araçlık otopark projemizi tamamladık.

Kadim Çırmıhtı'mızın doğal güzelliklerine tepeden bakan bir noktada bulunan Şahintepesi Sosyal Tesislerimizi 'Macera Parkı ve Sosyal Tesis' projemizle turizme kazandıracağız. Farklı bir mimari bakış ve tasarımla baştan aşağıya yenilenerek hizmete girecek olan tesislerimiz, bölgedeki canlılığı artırarak ilçemizin ekonomik ve sosyal yaşam düzeyine önemli değerler katacaktır, bu değerli proje içinde hazırlıklarımız sürmektedir.

Ayrıca bölgemizin doğal güzelliklerinin içerisinde bulunan, Kebir Camimizin yan tarafında ki Terzi Deresindeki peyzaj yenileme, çevre düzenleme ve aydınlatma çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Kanalımızın etrafında bulunan yürüyüş alanlarının daha aktif olabilmesi, hareketlenmesi ve vatandaşlarımızın burayı daha fazla tercih etmesi için kanal dekoratif uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu ve benzeri diğer projelerimiz ve hizmetlerimizle kadim Çırmıhtımızı topyekün ayağa kaldırıp, kendi içerisindeki eşsiz zenginliklerini tüm dünyanın beğenisine sunmuş olacağız. Yatırımlarımızla hem ilçemizin tarihsel geçmişini ve kadim medeniyetini ön plana çıkartmış olacağız hem de kent ekonomisine de katkı sunmuş olacağız. Dünyanın farklı yerlerinden ülkemizi ziyaret edecek olan yabancı turistler ve gurmeler, Yeşilyurt ile bu vesileyle tanışmış olacak ve tüm güzelliklerimizi bire bir yaşayacaktır. ” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Enes (4 yıl önce)
    Cırmıktıyı en azından insanların gelip piknik yaptığı dogal ve tarihi güzelliklerin gezildiği bi yer yapın yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • pütürgeli (4 yıl önce)
    şu memleket beğenmezler dozajı o kadar artırdı ki sanki sorunsuz memleket var.... tüm eksikliklerine rağmen can malatyam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleketinde senin olsun gidiyorum zaten ...:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Git senin gibi batı sevdalıları mümkünse ülke dışına çıkın. Batıyı Anadolu'dan daha çok sevenler mümkünse yurt dışına gidin gelmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedimyan (4 yıl önce)
    Sadece sessizce güldüm doğunun en büyük köyüdür Malatya....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bos konusma batıyla fark ne var memleketin her karesi degerli senin gibileri sınırdışı etmek lazım suriyeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevdanın şehri (4 yıl önce)Enes isimli kullanıcı yorumuna
    Köye bak ya siz Türkiye'yi gezmiyorsunuz ya köyden hiç cikmamissin. İstanbul'da yaşıyorum çalıştığım iş yeri herkes var tüm memleketlerden Malatya dedikmi öve öve bitiremiyorlar. Iç siyaset ve catismalariniz objektifligi yok ediyor. Yolu var daha ama gelişmiş modern düzenli bir şehirdir malatyam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Sayın belediye baskanim siz önce kaldırıp ülkemizin beğenisine bir sunun sonra dünya ya sunarız..böyle uçmaya gerek yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan Malatya'ya bir çok insan beğeniyor . Elestirebilirsin ama begenmiyeni zorla kimse tutmuyor . Yolu açık olsun. Sen particilik yapacağım diye şimdi şu konu kötü bir konumu yapılan şey yanlış mı. Herşey elestirilmez doğru işe doğru yanlış ise yanlıştır . Ideoloji yüzünden yapılan dogrularida eleştirme yarısına girme .
    0
    0
    Yanıtla
  • İdeolojik konuşmuyorum..gerçekleri yazıyorum..dünyanın begenisine sunacağız nedir?? Önce bir ülkemize tanıt..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hem ülkemize hem yurt dışına tanıtamaz mi . Bunun çizgisini senmi çizeceksin.O senin gerçeğin . Adam kendine bir hedef koymuş onu söylemiş. Başarırsa ne ala . Dar düşünerek hayaller gerçeğe dönüşmez. Bagnazsiniz .
    0
    0
    Yanıtla