SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocukların Korunması Görüşüldü

0
Güncellendi - 2018-12-04 02:42:26
Çocukların Korunması Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan ilçesinde , Çocuk Koruma Kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanmasına yönelik koordinasyonun sağlanması amacıyla toplantı düzenlendi.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen programda, çocuk gelinler, erken yaşta evlilik, 5395 sayılı Kanun kapsamında ilçede danışmanlık tedbiri uygulanan çocuklar, çalıştırılan ve dilendirilen çocuklar, suça sürüklenen çocuklar, ihmal ve istismara uğrayan çocuklar, sosyal ve ekonomik destek alan çocuklar, eğitim ve öğretime kazandırılan çocuklar konusu ele alındı.

Toplantıda ayrıca Arguvan’da çocuklarının korunması ve güvenliklerinin sağlanması, ihmal ve istismarın önlenmesine yönelik koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi bağlamında kamu, kurum ve kuruluşlar arasında gerekli koordinasyonun sağlanması yönünde yapılacak olan çalışmalar da ele alındı.

Kaymakam Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, çocuklar ile ilgili yapılacak tüm işlemlerin büyük bir hassasiyet ve özveri ile yapılacağını ifade etti. Kaymakam Şahin, özellikle çocuklara yönelik projelerin geliştirileceğini de belirterek çocukların her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durması adına farkındalık düzeyinin arttırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve çocuklarımızın iyi bir eğitim alması adına devletine ve milletine faydalı birer birey olmaları için çeşitli projelerin ilçe genelinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Toplantıya, Kaymakam Abdullah Şahin, eşi Emine Şahin'in yanı sıra Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Soy, Emniyet Amiri Okan Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Şengül Üşen katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız