SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O HES'e Onay Verenler Nerede?"

0
Güncellendi - 2021-07-25 00:00:37
A- A+ PAYLAŞ

"İÇME SUYU KAYNAĞININ YANI BAŞINA HES İZNİ VERENLER SORUMLU.." CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çat Barajı'ndan gelen sulama kanalının patlamasının, bölgeye HES onayı veren ve sulama birliklerini arka bahçe olarak gören zihniyetin ürünü olduğunu belirterek "ortada çok ciddi bir sorumsuzluk ve ihmal var" dedi.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi’nde bulunan Çat Barajından gelen ve Keklicek Hidroelektrik Santrali’ni besleyen sulama kanalının patlaması üzerine sular altında kalan Kozluk Mahallesi ve Malatya içme suyu kaynağı olan Kaptaj'da meydana gelen hasarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

"HES'E ONAY VERENLER NEREDE?"

"Doğayı talan eden, rant hırsı ile hareket eden AKP anlayışının sonuçlarını bir gün Rize'de bir gün Yeşilyurt'ta görüyoruz" diyen Ağbaba; "Malatya'nın içme suyu kaynağının yanı başına kim HES projesine onay verdiyse bu işin sorumlusu onlardır. Yerleşim yerlerinin ortasını HES'ler,taş ocakları, maden ocakları ile dolduran AKP, Türkiye'nin geleceği için en büyük sorun olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"İDDİALAR ÇOK CİDDİ"

Sulama Birliklerini arka bahçe olarak gören zihniyetin yaşanılan son skandalın da sorumlusu olduğunu kaydeden Ağbaba,"Bölge halkının ifadeleriyle 'sulama kanalında çatlak olduğu ancak çatlağın onarılmadığı, 3 gün su verilmeyen bölgeye su verilmesiyle kanalların patladığı' belirtiliyor. İddialar çok ciddi. Şayet kanallarda çatlak olmasına rağmen çözüm bulunmadıysa ortada çok ciddi bir sorumsuzluk ve büyük bir ihmal görünüyor" dedi.

"İÇME SUYUMUZ BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI"

Malatya içme suyunun karşı karşıya kaldığı büyük tehdidin ardından Malatyalıların büyük bir tehlike atlattığını ifade eden Veli Ağbaba,"Yetkililer tarafından içme suyu ile ilgili gerekli işlemlerin yapıldığı ve suyumuzda sıkıntı olmadığı belirtilmektedir. Ancak, basında yer alan görüntülerden sel sularının içme suyuna ciddi bir şekilde karıştığı görülmektedir. Gerekli tüm önlemler alınarak, suyun temizlenmesi için yapılan işlemler sık sık tekrarlanmalı, kamuoyuna gerekli bilgi akışı sağlanıp kafalardaki soru işaretleri giderilmelidir" dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    güzel soru sayın vekil, onay verenler için ben "mikroskop ile baktım azcık kalmışlar"
    0
    0
    Yanıtla
  • Taşkın (2 yıl önce)
    Trafik kazası oluyor diye arabaya binmiyormusun. Enerji kaynağı olan her yatırım değerlendirilmeli önemli olan devamlılığı sağlayabilmek. Malesefde ülkemizde sorumlular görevini yapmaz ve hesabida sorulmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Malatya buyuk bir felaket atlattı. Bsraj patlasaydi simdi Malatya su altındaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu HESin inşaası sırasında olay yanılmıyorsam Malatya haberde haber yapılmıştı.yapmayin diye çok sayıda yorum vardı.bazi yorumcular bu zihniyetin her türlü hizmete karşı oldugu yazmıştı.sonuc ortada. Neyse talan edilecek arazi kalmadı bu arazilere şu götürme projelerinde tamam.icme suyu önemli değil.yakinda kökten hallederler.Arkadas bunlar doymayacak.Bunlar doysa bile bunların daha uyanık çocukları arkadan geliyor.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    O hese onay verenler duyarlı çevre eğitimi için Almanya'ya gitmişler ve bir dahada dönmemisler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Tabiatı kirlettik , özellikle şehirlerde TOKİ konutlarına bakınız sadece beton yığını başka bir şey göremezsiniz ,o gün. Malatya ovasını gezdim o güzelim tarım topraklarında öyle yapılaşma gördüm ki yüregim sızladı lütfen Allah'ın bize emaneti olan tabiatın dengesini kendi ellerimizle bozmayalım ondan sonra başımıza gelen felaketler için uydurduğumuz bahanelere siginmayalim .
    0
    0
    Yanıtla
  • Tokiden girmişsiniz Malatya ovasından çıkmışsınız. Siz nerede ikamet ediyorsunuz uzaydamı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çadırda yaşıyorlar galiba en iyi evlerde yaşayıp başkasının güzel bir evde yaşamasını çekemeyenler abicim al çadırını dağda yaşa sana engel olan var mı
    0
    0
    Yanıtla