SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Ciddi Çaba Sarfettik"

0
Güncellendi - 2018-12-30 04:01:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "AK Parti iktidarında 16 yıl boyunca Milli Savunma Bakanlığının bütçesinin önüne geçen tek bütçe, eğitim bütçesi oldu. Bu bütçeyi de milletimizin, çocuklarımızın lehine eğitime harcadık" dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Söylemez, yeni bir yönetimle 40 gündür iş başında olduklarını ifade ederek, "Kuşatıcı olacağımızı söyledik. Kendi aramızda hiçbir arkadaşımızı ötekileştirmeyeceğiz. Burası bütün eğitimcilerin yeri. Soru ve sorunlardan kaçan bir sendika değil soruların ve sorunların üzerine giden bir sendika olma noktasında üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Çalık, öğretmenlerin herkesin en değerli varlığı olduğunu belirtti.

Öğretmenleri, 'eli öpülesi meslek grubundaki insanlar' olarak tarif ettiğini dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimizi yetiştiren insanlar. Bütün öğretmenlerimizin bize sunmuş olduğu çok önemli katkılar var. Dolayısıyla bu toplum eğitimcilerin, öğretmenlerin ayakları üzerinde yükselecektir. En önemli sorunumuz ne dediğimizde; eğitim ve bu sorunun çözüm noktası nedir dediğimizde de; bütün sorunlara baktığımızda eğitim görünüyor."

Çalık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve eski Milli Eğitim Bakanlarının çok önemli adımlar attıklarını kaydederek, "Bütün öğretmenlerimiz olmak üzere aileleri ve çocukları kapsayacak birlikte istişare ederek alacakları kararları uygulayacak, 2023 vizyonu bata olmak üzere uygulanacak olan eğitimle ilgili çalışmalarımızın milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz, AK Parti iktidarında 16 yıl boyunca Milli Savunma Bakanlığının bütçesinin önüne geçen tek bütçe, eğitim bütçesi oldu. Bu bütçeyi de milletimizin, çocuklarımızın lehine eğitime harcadık. Başta okullarımızdaki fiziki gerçekleştirmeler olmak üzere sınıf başına düşen öğrenci sayısından çocuklarımızın okullaşmasına ve okula devamlarına kadar eğitim bütçesini buralara harcadık. Öğretmenlerimizin özlük hakları da dahil olmak üzere sorun varsa onları da yerinde çözelim diye çok ciddi çaba sarf ettik" diye konuştu.

Milletvekili Çalık, kitapların okula başlayan öğrencilerin önüne konulmasının çok büyük bir hayal olduğunu, bu hayali gerçekleştirdiklerini belirterek, eğitimin önündeki engelleri kaldırdıklarına dikkat çekti.

Eğitim ve kamudaki eşitsizliğin kaldırılması hususunda önemli adımların atıldığını ve insan hakkı ihlallerinin ortadan kaldırıldığını ifade eden Çalık, "Meslek liselerinden mezun olan ve üniversite sınavına girerken ayaklarına 50 kilogram ağırlık bağlanan öğrencilerimizin ayaklarındaki o ağırlığı da kaldırdık. En önemlisi kız çocuklarımızın kendi aralarındaki eşitlenme imkanlarını, insan hakları ihlali olarak gördüğümüz sorunu ortadan kaldırdık. Her alanda kadınların kendi aralarında eşitlenmesini adına çok ciddi bir insan hakkı ihlalini de ortadan kaldırdık. Kadınlarımızın başı açık başı kapalı her alana çalışabilme imkanını ve demokratik açılımı yapmış bir partinin, iktidarın mensubu olarak en fazla gurur duyduğumuz hadiselerden bir tanesidir" dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Eğitimci (5 yıl önce)
    Değisim icin ezici bir çogunlukla gelen yeni başkanımizin ve üyelerinin talepleri siyasiler tarafından ciddiye alınıp merkez ilce milli eğitim mudurlerinden degisime baslanmalıdir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Doğan (5 yıl önce)
    Sayın Çalık keşke sadece iktidarın boranzancısı olan sendikaya değil diğer sendikalara da bir çay içmek, hâl hatır sormak için de ugrasa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Sendikanın geleceği Problem gibi görünüyor. Koltuğu dolduracak adamlara ihtiyaç var.
    0
    0
    Yanıtla
  • eğitmen (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Seçim zamanı er meydanında koltuk müsaitti buyursaydınız vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya 44 (5 yıl önce)
    değişim diyerek bu yola cıktınız bizde size o yuzden oy verdik evet 40 günü geride bıraktınız ve değişen birşen görmüyoruz bundan sonra ki süreçte inş görürüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Pişman (5 yıl önce)
    Sn.Çalık misafir gibi değil de yetkili sendikanın çiçeği burnunda, ümit vaad eden il temsilcisi gibi duruyor. "Misafiri, yerde mi oturtsaydık !" diye savunmaya geçmeden, Edebalı'nın nasihatını hatırlatayım. "Bugün kınama bize..." Sn.Söylemez, Sn.Karaca ve Sn. Diger heyet, Vekil Hanımefendi'ye hürmetsizlik yapın diyecek kadar edepsiz ve akilsiz değiliz ama selefinizin sonunu hazırlayan vartalara şimdiden düşmeyiniz. İnsanlar size koltugun hakkını veresiniz diye oy verdi, koltugu veresiniz diye değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen gerçekten pişman olmuşsun.Keşke yeni başkana çalışsaydın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Eğitim Bir Sen in kıymetli başkanına sonsuz başarılar diliyorum. Malatya Eğitim Camiası kendisine güveniyor.. İnşallah başarılı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Eğitim sistemini yap boz tahtasına cevirdiniz.Her sene farklı bir sınav çıkardınız, her ilceye kıytırık üniversiteler açarak işsiz ordusu yarattınız.Öğretmenin saygınlığını yerle bir ettiniz.Kalkmış halen konuşuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • üzümcü (5 yıl önce)
    Yaptığı en büyük hizmet Malatya mıza 2. Üniversiteyi ve 2. tıp fakültesi hastanesine kavuşturmak oldu şehir hastaneside neymiş
    0
    0
    Yanıtla
  • 2.Tıp fakültesi hastanesi derken? Nerede oarayada gidelim...
    0
    0
    Yanıtla