SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Hızlı Bir Şekilde İlerliyoruz"

0
Güncellendi - 2020-06-17 20:41:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, temeli 1978'de atılan ve bina inşaatı 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası ve arazisinde, Türk Kızılay tarafından 100 milyon liralık yatırımla kurulacak tesiste barınma sistemleri üretilecek.

Malatya'da yıllardır atıl halde bulunan fabrika ve arazisi, burayı özelleştirme kapsamında satın alan Türk Kızılay tarafından Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürülecek.

Fabrikayı ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Türk Kızılay, 37 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Barınma Sistemleri Fabrikası'nın temelini attı.

Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Umut Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte atıl durumda bulunan eski fabrikayı, kuracakları Barınma Sistemleri Fabrikası ile ekonomiye kazandıracaklarını söyledi.

- "Ekimin sonu gibi inşaatı bitirmeyi planlıyoruz"

Barınma Sistemleri Fabrikasının temeli için yaklaşık bir ay önce çalışma başlattıklarını hatırlatan Yalçın, "Temel çalışmalarımız başladı, çok hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Burayı ülke ekonomisine katkı sunması için hızlıca bitirmeyi planlıyoruz. Ekimin sonu gibi inşaat çalışmalarımız bitecek. 2021'in ocak ve şubat aylarında ilk malzemelerimizi üretebileceğimiz ve satışa sunabileceğimiz fabrika yatırımında bulunuyoruz. " diye konuştu.

Fabrikanın yaklaşık 30 yılı aşkın süredir kentte ne olacağı belli olmayan bir kangren haline dönüştüğünü belirten Yalçın, "Cumhurbaşkanımızın uygun görmesiyle bu alan Türk Kızılaya tahsis edildi. Yıl sonunda bu alandaki yatırımımız bitmiş olacak. 2021 başı itibarıyla biz buradan Türkiye'ye, Malatya'ya ürün kazandırmaya, belki de dünyaya ihraç etmeye başlayacağız. Şu an yatırım için 100 milyon liralık bütçe ayırmış durumdayız. Burada sadece konteyner üretmeyeceğiz. İnsanlar burayı sadece afet zamanında üretim yapılacak yer olarak düşünüyor ancak sadece afet üzerine bir çalışmamız yok." değerlendirmesinde bulundu.

- "Hızlı şekilde kurulumlar yapabileceğiz"

Modern yapı malzemeleri üreteceklerine dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti:

"Yarı çelik, Ar-Ge'sini gerçekleştirdiğimiz bazı ürünleri de birleştirerek, çok farklı, dünyada belki yeni yeni uygulanmaya başlayacak ürünler üreteceğiz. Okul, konut, yazlık tarzı, yarı çelik çok güzel yapılar üreteceğiz. Bu yapılarla hem devletin ilgili alanlarında kullanılmak üzere hem de afet olması durumunda burada bir stok alanımız olacak. Hızlı bir şekilde kurulumlar yapabileceğimiz yapıları buradan sağlayacağız. Dünyanın farklı noktalarında bilhassa Afrika'da farklı projelerde değerlendirebileceğimiz yapı malzemelerini, Malatya'nın da kayısı dışında bir ihracatının olacağı ürünleri imal edeceğiz."

Yalçın, 52 bin metrekare kapalı alana sahip eski fabrika alanını da lojistik merkezi olarak değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • yucel44 (3 yıl önce)
    yıllardır atıl durumda bekeltılen bu yerı işletmeye açan değeli hemserilerimize canı gönülden teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (3 yıl önce)
    Umut Bey sanırım siz aynı zmaanda Büyükşehir Meclis üyesisiniz. Selahattin Başkan bgeçen hafta verdiği bir mülakatta Vagon Onarım Fabrikasında üretime başladık demişti. Vagon Onarım Fabrikasının Büyükşehirle ne alâkası var diye merak etmiştim. Şimdi biz hangi açıklamaya inanalım. Sizin Vagon Fabrikasının Kızılaya ait olduğuna ve temel çalışmalarının devam ettiğine dair açıklamalarınızamı yoksa Selahattin Gürkan Başkanımızın sanki Büyükşehire aitmiş gibi olan ve üretime başladık açıklamasına mı? İki arada bir derede kaldım da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (3 yıl önce)
    Yıllar boyu kaç tane milletvekili geldi geçti. Hepsi seçim zamanı orayı işaret ederek oy istedi. Hiçbiri bir şey yapamadı. Kızılay Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olan hemşehrilerimiz buranın değerlendirilmesi için elini taşın altına koydular ve başardılar. Allah onlardan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Ürün (3 yıl önce)
    Allah razi olsun vesile olanlarda hayırlı olsun vatan na milletimize
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    Yolunuz açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (3 yıl önce)
    ben yaşlandım burası hala bir şekle giremedi. umarım torunlarım görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Yanlış anlamadıysam üretim için tekrardan bina yapılıyor. Mevcut vagon fabrikası binaları lojistik amaçlı, yani depo olarak kullanılacak. Arkadaş bu fabrikanın kaderi nedir. Üretim yapılan bir fabrika olamadı gitti senelerce. Lanetli mi dir nedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Maşallah rabbim devlete millete zarar ziyan vermesin
    0
    0
    Yanıtla