SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok İyi Bir Sezon Geçireceğiz"

0
Güncellendi - 2019-07-05 16:08:07
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un sağ bek oyuncusu İssam Chebake, UEFA Avrupa Ligi'nde öncelikli hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu söyledi.

2017-2018 sezonundan buyana Evkur Yeni Malatyaspor'un formasını giyen Fas uyruklu futbolcu, "Geçen sene sakat bir şekilde geldim, omuzum çıkmıştı. Kampa bir ay geç başladım ama bu sene öyle değil. Bu sene kampa çalışarak geldim, neredeyse hazır geldim. O nedenle bu sene benim için daha kolay geçiyor" dedi.

Chebake, geçen sezonla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Bizim için çok güzel oldu. İyi başlamıştık, daha iyi de bitirebilirdik. Ama sonuçta bizim, taraftarlarımız, kulüpte çalışan herkes için çok iyi oldu. UEFA kupasına katılacağız, bu da bize değişik bir motivasyon sağladı."

Chebake, teknik direktör Sergen Yalçın ve yeni transferlerle ilgili ise "Sergen hocanın geçmişinden bahsetmeye hiç gerek yok. Çünkü herkes Sergen hocanın kalitesini çok iyi biliyor. Türkiye'nin en iyi futbolcularından biriydi. Hoca olarak da oyun mantalitesi bana çok uygun biri. Onun için hocayla çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Fofana ile bizim biraz tanışıklığımız vardı. Çok iyi karakterli bir arkadaşımız. Fofana'nın bize futbol olarak da çok yardım edeceğini biliyorum. Jahovic ise Türkiye'nin en iyi santraforlarından biri. Bütün defansın korktuğu bir oyuncu. Onun için bu sene sahaya ağırlığını koyması gerektiğini kendisi de çok iyi biliyor. Çünkü bu sezon ona çok ihtiyacımız olacak" yorumunda bulundu.

Tecrübeli sağ bek, Türkiye'de taraftarların futbolu yaşadıklarını ifade ederek, "Fransa'da öyle değil. Türkiye'nin güzel yanlarından birisi de bu. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şehir ve kulüp olarak çok iyi karşılandım. Taraftarları da seviyorum. Bana mesaj atıldığında da genelde cevap vermeye çalışıyorum. Onların bana göstermiş olduğu sevgi, saygı ve ilgiyi hissediyor, görüyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Bir futbolcunun görmek istediği olay ve ben bunu görüyorum" diye konuştu.

Chebake, 'Kayısıyı seviyor musun?' sorusuna, "İlk imzayı attığımda başkanımız kayısı tabağı getirmişti. Bir tanesini aldım yedim sonra iki, üç, dört, beş... Tabi ki kayısıyı seviyorum" cevabını verdi.

Fas Milli Takımının hocasının kendisini arayarak güzel bir sezon geçirdiği için kutladığını anlatan İssam Chebake, "Yarın ne olacağı belli olmaz. İlk toplanmada milli takıma çağırabilirler. Benim için gurur verici bir olay olur. Futbolda ne olacağı belli olmaz. Ama kapıları açık bende biliyorum" diye konuştu.

Chebake, UEFA Avrupa Ligi'yle ilgili, "Her şeyden önce çok iyi hazırlanmalıyız. Çünkü zorlu bir sezon olacak. Tabi ki birinci ve ikinci turu geçip, üçüncü turda elenmek istemeyiz. İlk hedefimiz gruplara kalmak. Gruba kaldıktan sonra yeni bir hedef belirleyeceğiz ama öncelikli hedefimiz gruplara kalmak" değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız