SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Bir Beklentimiz Var"

0
Güncellendi - 2020-10-14 02:32:56
A- A+ PAYLAŞ

MUHTARI ÇOK ÖVDÜĞÜ BAKANLA GÖRÜŞTÜRDÜ.. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Dış politikada göstermiş olduğumuz strateji ve dik duruş bizim için çok büyük bir onurdur. Devletimiz, milletimiz, ezanımız, bayrağımız için bu can bin kere feda olsun. Ama muhalefet yapmak adına yalan siyaset üreten ana muhalefetin genel başkanını da milletimize şikâyet ediyorum” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek, dernek başkanı Mustafa Eren ve muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu dile getiren Çalık, muhtarların mahallelerdeki vatandaşların sesi olduğunu belirtti. Çalık, muhtarların Cumhurbaşkanı’nın mahallelerdeki temsilcileri olduklarını kaydederek, “Yapılacak hangi iş varsa; milletvekilli arkadaşlarımız ve belediye başkanlarımızla birlikte üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

“TAŞIMIZA TOPRAĞIMIZA DEĞER KATTI”

2020 yılının çok zorlu geçtiğini dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pandemi sürecinde muhtarlarımızın vatandaşlarımızı bilgilendirmeleri çok önemliydi. Maske, mesafe ve temizlik konusundaki hassasiyetiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok zor bir dönem olmasına rağmen biz, Malatya’mız için çok önemli hizmetleri aldık, almaya da devam ediyoruz. En önemlisi kayısının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınması ağacımıza, taşımıza, toprağımıza değer kattı. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye canı gönülden teşekkür ediyorum.”

“ÇOK ÖNEMLİ BİR BEKLENTİMİZ VAR”

Milletvekili Çalık, Malatya’yı üst üste yatırımlarla buluşturduklarını kaydederek, “Havalimanı terminal binası yaklaşık 300 milyonluk bir yatırım ihalesi 2 Kasım’da yapılacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde 252 milyon TL’ye mal olacak arıtma tesisinin ihalesi gerçekleştirildi. Yeşiltepe’de yeni bir alt merkez oluşturuyoruz, bu kapsamda adliye binamızı eski Askeri Hastane’nin yerine yapıyoruz. Proje çalışması başladı. Vagon Onarım Fabrikası’ndaki Kızılay’ın lojistik çalışmaları devam ediyor. Oraya Kızılay’ın lojistik deposunu açıyoruz. Ama çok önemli bir beklentimiz var, bunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na da ilettik. Devlet demiryollarının Kızılay’ın lojistik deposunun olduğu Vagon Onarım Fabrikası’nın yanında ‘bir lojistik depo kuralım’ istiyoruz. Bu da bizim için, şehrin çok önemli arterlerinden biri. Allah nasip ederse Battalgazi Devlet Hastanemiz 2021 yılı Haziran ayında bitmiş olacak. Cumhurbaşkanımız, Malatya’daki sanayicilerimizin ve yatırımcılarımızın elini güçlendirecek teşvikte altıncı bölge olmasındaki kararını 2021 yılı sonuna kadar uzattı. Bu  Malatya ekonomisi ve sanayisi için çok önemli bir hamleydi” diye konuştu.

“YALAN SİYASET ÜRETEN ANA MUHALEFET LİDERİNİ, MİLLETİMİZE ŞİKÂYET EDİYORUM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhalefet yapmak adına yalan siyaset ürettiğini öne süren Çalık, “Her gün bir yalan söyleyen CHP’nin liderine inat dimdik duran Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Dış politikada göstermiş olduğumuz strateji ve dik duruş bizim için çok büyük bir onurdur. Devletimiz, milletimiz, ezanımız, bayrağımız için bu can bin kere feda olsun. Ama muhalefet yapmak adına yalan siyaset üreten ana muhalefetin genel başkanını da milletimize şikâyet ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan, tüm milletin temsilcisidir, Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin başkanıdır. O başkan Amerika’ya, İsrail’e, Almanya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye, tüm dünyaya kafa tutmuşken, sadece Allah’ın karşısında eğilirken, başka hiç kimsenin karşısında eğilmedi. Dolayısıyla ana muhalefet liderinin yalanları ve iftiraları milletimiz karşısında asla cevap bulmamıştır” dedi.

“ÖZNUR ÇALIK MALATYA İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın Malatya’nın sağlığından sanayisine, eğitiminden ekonominin can damarı kayısısına kadar önemli ve büyük çalışmalar yaptığını ifade etti. Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya büyük yatırımlar yaptığını kaydederek, “Reis-i Cumhurumuza her zaman saygılarımı sunuyorum. Malatya’ya sağlıktan yollara, tünellerden barajlara kadar Malatya’ya büyük yatırımlar kazandırdı. Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan’a muhtarlar olarak şükranlarımı sunuyorum. Türkiye aynı zamanda Avrupa’nın baskısına rağmen yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bu millet olduğu sürece Türkiye’yi hiçbir zaman, hiç kimse yıkamaz. Millet devletine, bayrağına, toprağına sadıktır. Türkiye’yi 2023’e kavuşturmak istemiyorlar. Türkiye’yi büyük bir baskı altında bırakmak istiyorlar ama inşallah biz haklarımızı alacağız, 2023’e kadarda doğalgaz ve petrole kavuşacağız. Türkiye büyük bir refaha kavuşacaktır. Devletimizi, milletimizi, bayrağımızı ve toprağımızı kimseye yedirmeyiz. Yıllardır bunun peşindeler ama muvaffak olamayacaklar” diye konuştu.

"BÖYLE BAKANI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÖRMEDİ" DİYEN EREN'İ BAKANLA GÖRÜŞTÜRDÜ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla aradı. Milletvekili Çalık, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren’in ‘Böyle bir Dışişleri Bakanı’nı Türkiye Cumhuriyeti görmedi’ ifadesini Bakan Çavuşoğlu’na iletti.

Çalık, “Dışişleri Bakanımız olarak size çok teşekkür ediyoruz. Yurt dışında vermiş olduğunuz mücadele, temsiliniz, her anlamda cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koymuş olduğunuz azim ve kararlılık için biz şükranlarımızı sunuyoruz. Allah, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Sizin gibi yol arkadaşlarımızın da yolunu Rabbim açık eylesin. Azerbaycan’a vermiş olduğunuz destek, Cumhurbaşkanımız ve sizin dik duruşunuz ve temaslarınız, her alanda uygulamış olduğunuz stratejik politikalar için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“GEREKTİĞİ ZAMAN HADDİNİ BİLDİRİYORUZ”

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ise “Sayın bakanım, muhtarlar camiası olarak size minnettarız. Yurt dışı ve yurt içinde yaptığınız görevlerde Allah yar ve yardımcınız olsun. Doğru duvar hiçbir zaman yıkılmaz. Bu millet olduğu sürece kimse Türkiye’yi yıkamaz” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Çalık’a teşekkür ederek, “Çok kıymetli Malatya Muhtarlar Derneği Başkanımızı ve bütün muhtarlar arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Böyle güzel sözlerinizden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Biz bu gücü tabii ki önce Rabbimizden sonra milletimizden alıyoruz. Yani sizlerden alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her platformda milletimizin hissiyatını yansıtmaya çalışıyoruz. Yani milletimiz neler hissediyorsa, düşünüyorsa onu söylemeye çalışıyoruz. Arkamızda da sizlerin gücünü hissedince özgüvenimiz daha da artıyor. Kimseye tepeden bakmıyoruz ama hiç kimseye de Türkiye’ye yönelik tepeden bakmasına izin vermiyoruz. Gerektiği zaman haddini bildiriyoruz, gerektiği zaman diplomasinin inceliklerini işletiyoruz. Kim hangi dilden anlıyorsa o dilden konuşuyoruz. Allah mahcup etmesin. Biz bir ve beraber olduktan sonra hiç kimse bu devleti de, bu milleti de yıkamaz, kimse bize boyun eğdiremez” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • M.Sinan ÖZTAN (3 yıl önce)
    Öznur hanım son günlerde sayın Kılıçdaroğlu'nu eleştirmeyi huy haline getirdi.Belli ki bir yerlerden talimat alıyor.Yalan siyaset üreten kendisi.Her konuda öne çıkıyor.Bol bol konuşuyor.Birde bakmışsın bir arpa boyu yol gitmemişiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Seçmen (3 yıl önce)
    Mustafa Eren partiye yaranmışlık yapmaktan başka bu güne kadar ne yaptı? Malatya'ya veya kendi mahallesine ne faydası oldu. Diğer muhtarlara ne katkı sağladı. Malatya'da siyasilere yaptığı akrabalarını, eş dostunu işe aldırmakta başka ne yaptı. Muhtarlık kapalı, dükkanda hiçbir zaman kendisini görmedim. Böyle adamlar milletin, mahallenin temsilcisi olamaz. Muhtar bağımsızdır, herhangi bir partiye yakın olmamalıdır. Çünkü her görüşten insanın oy vererek seçtiği kişidir. Mustafa Eren gibiler muhtarlık makamını ayaklar altına almıştır. Melekbaba muhtarından, Tecde Muhtarından biraz örnek alsın. Görsün muhtarlık nasıl yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Sayın millet vekilim size zahmet olacak esnafın depremden ve salgindan dolayı gen yıl ertelenen esnaf oda aracılığıyla halkbanktan cektiyi kredileri buyilda erteletseniz iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Eczaci44 (3 yıl önce)
    Her seferinde ekonomi bozuk bittik naraları atan vatandaşlar işsizlik yok iş beğenme var adamdaki iş kafası yan gelip yatayım kimse karışmasın maaşım cebimde olsun yok öyle bı dünya PTT nin ordan başla AVM ye kadar bir sürü personel arayan yer var tarım ve hayvancılık çiftçiye o kadar hibe edilen hayvanları goren yok çok şükür tek kalmış olabiliriz ama bunun nedeni reisin hiç bir zaman adaletsizliğe göz yummamasi eski Türkiye gitti çok şükür yerli silah yerli tohum yerli makine zamanı geldi siz istersiniz ki her daim başka ülkelerin emrinde kalalım yok öyle bı dünya çok şükür rabbim Erdoğan a uzun ömürler versin onun yolundan hak davsindan ilerleyeceğiz her daim reisimizin yanındayız ve öyle kalacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)Eczaci44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş gerçekten eczacı isen yazık okuduğun üniversite ye.??
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    malatyada yapılacak havaalanı içinde yolcu garantisi verildimi, hazine garantili
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bölgede tek başına yapayalnız kalmış bir Türkiye. Ekonomi iyi değil, özel ve kamu borcu tavan yapmış bir Türkiye. Tarım hayvancılık bitme noktasına gelmiş bir Türkiye. İşsizlik tavan yapmış bir Türkiye. Vesiare, vesaire. Yanlız bu muhtarlar Marsta yaşıyor sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Erken seçimin daha erken olan nabzı yoklama süreçini beğenmeyerek izlediniz izlemektesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Dış politika strateji suriye milyonlarca sığınmacı..çok başarılı
    0
    0
    Yanıtla