SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cücemen, İki Branşın Kapatılacağı İddiasını Yalanladı

0
Güncellendi - 2021-09-18 22:57:21
Cücemen, İki Branşın Kapatılacağı İddiasını Yalanladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mahmut Cücemen, Voleybol ve Ampute branşlarını kapattıkları yolundaki iddialar üzerine yaptığı açıklamada, bunların 'tamamen gerçek dışı' olduğunu söyledi.

Cücemen, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Son günlerde kulübümüzle ilgili yapılan bazı açıklamalar ve çıkan haberler üzerine bu açıklamanın kulübümüz yönetim kurulu tarafından yapılması zaruriyeti doğmuştur.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz 14 branşta, 1000’e yakın sporcu ile ‘Malatya sporunun alt yapısı olma, spor yapmak isteyen gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutma, yetenekli sporcuları Türk sporuna kazandırma ve

Malatya’daki başarılı sporculara olanak tanıma’ ana hedefi ile kurulduğu ilk günden bugüne kadar olduğu misyonuyla yoluna devam etmektedir.

Bazı haber sitelerine kasıtlı olarak servis edilen açıklamalarla oluşturulmak istenen, ‘Malatya Büyükşehir Belediyespor Voleybol ve Ampute branşını kapattı’ algısını tüm kamuoyuna mal etmeye çalışma girişimleri tamamen gerçek dışıdır.

Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz, tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Türkiye Erkekler 1. Voleybol Ligi’nde yer almaya devam edecektir. Malatyalı antrenör ve sporcuların temelini oluşturacağı bir kadroyla, ligde kalıcı olma hedefiyle oluşturulacak takımımız çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Ampute Futbol Süper Ligi’nde yer alan takımımız konusunda ise bazı görüşmeler gerçekleştirilmiş olup, kulübün bu branşını isim değişikliğiyle birlikte isteyen firmalarla temaslar hala sürmektedir.

Dünyayı 2 yıldır etkisi altına alan pandemiden dolayı, insanlığın en çok etkilendiği alanlardan biri hiç şüphesiz spordur. Dünya genelinde tüm organizasyonlar sekteye uğradığı gibi spor ekonomisi de bundan ciddi şekilde olumsuz etkilenmiştir. Buna rağmen zorlu koşullarda bile her iki branşını ayakta tutan kulübümüz yeni sezon talimatlarının ve organizasyon şemalarının şekillenmesi süreciyle birlikte gerekli tüm hazırlıkları yapacaktır.

Tüm kamuoyu ve spor camiamız rahat olsun ki; herhangi bir kapatma ve mağduriyet yaşanmadan tüm branşlarda kulübümüz kurulduğu günden bu yana olan aynı vizyon ve misyonuyla çalışmalarına devam edecektir.

Ayrıca bilinmelidir ki; Büyükşehir Belediyemiz ile paydaşlarının gerçekleştirdiği spor yatırımlarının toplam değeri 300 milyon lirayı aşmış durumdadır. Yeni spor salonları, semt sahaları, kamp ve gençlik merkezleri, spor kompleksleri gibi spor tesislerini ilimize kazandıran Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın böylesi konulardan dolayı zan altında bırakılmak istenmesi bizleri üzmüştür.

Bunların yanında, kulübümüzü ve belediyemizi küçük düşürme girişiminde olan tüm açıklama ve tepkilerin de takipçisi olduğumuzu bildiriyor, zorlama ve dayatmayla geçmiş alışkanlıklarını sürdürme niyetinde olanlara da asla taviz vermeyeceğimizi önemle vurguluyor, Kulübümüzü iftira ve zan altında bırakacak eylem ve açıklamalarda bulunanlar hakkında kulüp iç disiplin yönetmenliklerini harekete geçirdiğimizi belirtiyoruz."

İDDİA NEYDİ?

Türkiye Voleybol Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Baki Alpaslan, yaptığı basın açıklamasında, Voleybol ve Ampute takımlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından kapatıldığına ilişkin üzüntülerini dile getirmişti.

Alpaslan'ın önceki gün yaptığı açıklama şöyleydi:

"Akşam saatlerinde haberdar olduğumuz, Malatya Büyükşehir Belediyespor'a bağlı Voleybol ve Ampüte takımlarının Selahattin Gürkan tarafından kapatıldığına dair haber hakkında üzüntümüzü bildirmek isterim.

Tüm Malatyalıların, spor severlerin, spora ve o takımın bir yere gelmesinde emeği olan herkesin yaşadığı üzüntüyü bizler de yaşıyoruz. Spor bir şehrin vitrinidir, spor gençlerimizin geleceğidir.

Tüm Türkiye'nin voleybolu konuştuğu başarıları ile gurur duyduğu, çocuklarını göndermek istediği bir branşı kapatmak çok elim ve üzücü bir olaydır. Takımın kapatılması çocuklarımızın hedeflerinin küçülmesine ve spordan soğumalarına sebebiyet verecek kadar acı bir durumdur. Takımın üst liglerde yani 1. ligde oluşu da üzüntümüzü katbekat arttırmaktadır.

Engellerini sporla aşan bizlerin yapamadıklarını engelsiz yapan kardeşlerimizin Ampüte takımımızın kapatılması en acısıdır. Spora vurulan bu darbeden ötürü hüznümüzü bir kez daha belirtmek isterim."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ömer (2 yıl önce)
    valla o il temsilcisi görevinin hakkını vermiş ampüte takımıda haklı davalarında başarılı olmuş. ateş olmayan yerden duman çıkmaz bu söylentiler aylardır kulağımıza geliyor voleybol il temsilcisi söylenti bile olsa buna müdehale etmek için var. helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    mahmut bey o söylentiler gerçek gibi. voleybolda büyükşehir takımı süperlige çıkmaması için bile bile playofta elendiği söyleniyor. belediyeye ait amatörde futbol. voleybaol. basketbol. bunlara boks. güreş ve bir çok branş katabilirsin büyükşehir adı altında hangi branş var. malatyada yetişip uluslar arası yarışmalarada batıdaki klüp adına yarışan sporcu grubu var malatyada... ama sen şunu diyemiyosun selahattin gürkan bütün amatörde branşlara kapısı kapalı diyemiyosunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    Malatya belediyesi artık istediği gibi malatyada at koşturamayacak. İlla belediyenin önüne gelip isyan mı edelim eylem mi çıkaralım. Helal olsun hakkını savunanlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (2 yıl önce)
    Ampüte takımının eyleminden sonra belli Belediyemiz yine geri adım atmış. Hakkını savunan herkesi kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla