SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumali Öğretmeni Ağlatan Buluşma

0
Güncellendi - 2019-11-26 02:55:04
Cumali Öğretmeni Ağlatan Buluşma
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla,  35 yıl önce Zonguldak’ta  ortaokul öğretmenliği yapan Cumali Dedeoğlu’nu ziyaret için 22 öğrencisi Malatya’ya geldi.

Halen Malatya’da öğretmenlik yapan Cumali Dedeoğlu’na sürpriz yapan eski öğrencileri, öğretmenleri için Malatya Öğretmenevi’nde bir buluşma programı düzenledi.

Dedeoğlu’nun eski öğrencileri yaptıkları konuşmalarda,  “35 yıl sonra değerli hocamızın, Öğretmenler Günü’nü kutlamak için, ona sürpriz yaparak Malatya’ya geldik. Hocamızla 22 Şubat 2982  tarihinde ilk görev yeri  Zonguldak’ta tanışma şerefine nail olduk.  5 yıl 5 ay süren Zonguldak’daki görevi süresince burada olan ve olmayan yüzlerce öğrencisinin hayatına dokunmuş  ve bizlere abi- baba-ata olmuştur.  Halen Malatya’da öğretmenliğini sürdürürken  aynı kişiliğini ve çizgisini devam ettirdiğini, Malatya’da  tanıştığımız  öğrencilerinden  anladık.  Bu anlamda,  35 yıl sonra vefa borcu ödememizin ne kadar doğru olduğunu bizzat görerek anladık. Hocamızın bizlere verdiği önem, sevgi, saygı ve  özellikle de  bugünlere gelmemizde çok büyük  yeri olduğu için karşısına saygıyla eğiliyoruz” dediler.

Buluşmada zaman zaman oldukça duygulanan Dedeoğlu, şunları söyledi:

"Çok duyguluyum. Zonguldak değince ayrı bir duygu, ayrı bir sevinç. İlkleri yaşadığımız bir şehir Zonguldak.  1982  Şubat ayında Zongulduk’a atandığımda  her tarafında yağmur yağınca evlerin çatılarından siyah akıntılarını gördü ve çok  garibime gitmişti.  Ama  ilk  kez öğretmenliğe başlamam nedeniyle değişik duygularla,  Zonguldak’ı   Orhan Veli’nin dediği gibi  ‘Siyah akar Zonguldak’ın deresi,  Yüz karası değil, kömür karası’.  Sizin verdiğiniz hediye saatin altında da bu şiir yazıyor.  Zonguldak , benim hayatımda Malatya ne kadar önemliyse  inanın, sizler için demiyorum, Zonguldak sizlersiniz. Hep anlatıyorum yeni öğrencilerime.  Bugün benim için farklı bir gün. özellikle  22 Kasım’da buraya geldiniz  2 gündür  inanın çok farklı bir şekilde ve çok  farklı duygular yaşıyorum. Arkadaşlar bu duyguları ancak yaşarsanız anlarsınız.

İyi ki varsınız.  İyi ki  Zonguldak da göreve başlamışım,  iyi  ki   sizlerle  hayatım kesişmiş.  Bu  bedenim  var oldukça sizlerden kopmayacağım,  sizin de  Malatya’da bir öğretmeniniz, bir abiniz bir babanız  varmış gibi  başımız üstünde yeriniz vardır.  Beni ihya ettiniz. Hepinize ayrı ayı teşekkür ederim.   Öğretmenlik bu arkadaşlar. Her öğretmene böyle bir duygu nasip olmaz.  35 yıl önce mezun ettiğim öğrenciler Malatya’ya geliyorlar.  22 arkadaşımız Kocaeli, İstanbul ve Zonguldak’tan . Soğuk demeden  yorgunluk demeden  işlerinden izin alarak, çocuklarını bırakarak buraya gelmek.. Söyleyecek söz bulamıyorum.  İyi ki varsınız,  sizleri çok seviyorum.  Sebze ve meyvenin bol olduğu bir dönemde  sizleri yine burada ağırlamak isterim.”

Konuşmaların ardından,  Cumali  Dedeoğlu’nun Zonguldak’daki görevi sırasındaki eski fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi ve  buraya gelemeyen öğrencilerinin video ile duygularını dile getirmesi sırasında  Dedeoğlu,  duygulanarak gözyaşına hakim olamadı.

Etkinlik eski öğrencilerinin öğretmenlerine hediye takdimi ve toplu fotoğraf ile sona erdi.

Yeni MalatyaGazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Yılmaz uçar (4 yıl önce)
    Cumali hocam her zaman önünüzde saygıyla eğiliyorum inşallah allah sağlık sıhhat verdiği süreçte tekrar gelmek nasip eder inşallah ama sende bizi bırakma sakın yolunu gözliyeceğiz bir öğrencin deyilde bir oğlun olarak bir kardeşin hep gönlümüzdesin malatyaya ilk geldim size orada ne kadar saygı ne kadar sevgi gösterildiğini gördüm kocaelide olsun zonguldakta olsun kapılar sonuna kadar açık saygılar sunuyorum ellerinden öpüyorum malatyaya selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim Demirel (4 yıl önce)
    Abi çok güzel bir duygu ...Ahde vefa bu olsa gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Perihan Akgün (3 yıl önce)Saim Demirel isimli kullanıcı yorumuna
    Şu an sabah 5:30 Ben Cumali hocamın şu sözünü hiç unutmuyorum."Güneşi üzerinize doğurmayın.Siz güneşin üzerine doğun."Ben her sabah güneşi üzerime doğurmadan kalkıyorum.Cumali hocam Metin Emiroğlu Lisesi'nde benimde öğretmenimdi.Rabbim kendisine sağlık ,mutluluk ve uzun ömür versin.Bende öğretmenim ve hocamın ellerinden öpüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfü ASLAN (4 yıl önce)
    Sayın Cumali hocam okurken ben bir öğretmen olarak çok duygulandım. Ne mutlu size. Öğretmenlik bu işte. Vali olmak değil adam olmak bu olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • melih baskan (4 yıl önce)
    Omur yeterse inşallah sizin ogrenciniz olarak diplamayla gelmek bize de nasip olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Çatal (4 yıl önce)
    Ne mutlu sana. Öğretmenliğin en güzelyanı.Unutulmamak. Tebrikler kardeşim günümüz kutlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuvai Milliye (4 yıl önce)
    Cumali hoca metin emiroğlu lisesinde benimde öğretmenimdi. Harika bir insandı sayesinde liseyi bitirip üniversiteye geldim. Şu anda da master yapıyorum. Rabbim yolunu açık etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf yazar (4 yıl önce)
    Harikasınız bende orada olmak isterdim ama nasip olmadı Cumali hocam ellerinden öpüyorum seni seviyorum...
    0
    0
    Yanıtla