SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanı Çağırıp Tebriklerini İletti"

0
Güncellendi - 2021-04-12 17:11:30
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, son iki yılda kentte yaptıkları yatırım ve hizmetleri değerlendirdi.

Gürkan, kentteki bir otelde gerçekleştirilen "Yatırım ve Hizmetler Değerlendirme Toplantısı"nda, büyük bir sorumluluk içerisinde görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Kutsal ve şerefli bir görevleri olduğunu belirten Gürkan, "Aldığınız yeri geriye götürürseniz onun vebalinde ezilirsiniz ama ileriye götürürseniz onun şerefine nail olursunuz. Biz yönetim felsefemizde dünü, bugünü ve yarını birlikte o vizyon çerçevesinde değerlendiririz. Yani bir belediye başkanı veya yönetici dünü, bugünü ve gelecek yüzyılların belediye başkanı olma vizyonu içerisinde çalışması lazım." dedi.

Gürkan, "hizmette şemsiyemiz gökyüzü" dediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Herkese karşı adil, adaletli ve eşit davranma temel ilkesinde hareket ederek bu hizmet yoluna devam ediyoruz. 'Durmak yok yola devam' diyerek bütün hizmetleri milletimizle hızlı bir şekilde buluşturma gayreti içerisindeyiz. Gönlümüz aşkla dolu. Şehrimizi gülistan yapma noktasında çıktığımız yolda hizmetimize devam etmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımı Malatya'yı Türkiye'ye örnek gösterdi. Yine geçtiğimiz hafta bizleri çağırıp tebrik ve teşekkürleri iletti. Yani bu takdir ve teşekkürler tesadüf değildir. Artık Malatya halkı ve gazetecileri küçük düşünmeyeceğiz, vizyonumuz Türkiye'nin önünde olacak çünkü Malatya geçmişte insanlık medeniyetinin başladığı yer. Malatya Anadolu'yu anayurt yapan destan şehrin adıdır. Malatya seçkin insanların yaşadığı şehirdir. Malatya bugün huzurun adıdır. Huzur kentinin adı Malatya'dır. Aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere müsaade etmeyelim. Bu şehrin paçasını çekerek, bazı şeyleri küçümseyerek veya itibarsız hale getirerek bir yere varamayız. Şehrimize kötülük etmiş oluruz. Şehrimizin istikbali hepimizin sorumluluğu altındadır. Hak bildiğimiz yolda yalnız başımıza da kalsak dosdoğru gideceğiz."

Gürkan, şehrin tüm paydaşlarıyla beraber hareket ettiklerini belirterek, sosyal belediyecilik kapsamında ise çok sayıda hizmeti vatandaşın imkanına sunduklarını ifade etti.

AKP’nin 11 maddelik manifestosu doğrultusunda beş temel ilke oluşturduklarını belirten Başkan Gürkan, “Bizim belediyecilik anlayışımızda temel faktör şudur; biz 5 temel ilke üzerinde yürürüz. Katılımcı Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Çevrenin ve Yeşilin Korunması Belediyeciliği ve Hizmet Belediyeciliği olarak 5 temel ilke belirledik” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasının devamında, “ Hizmet yolumuza devam ederken durmak yok yola devam hizmet düsturu içerisinde hızlı bir şekilde milletimizle bütün hizmetleri buluşturma gayreti içerisindeyiz. Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin şöyle bir ifadesi var; “ İnsan, taşın toprağın arasında şehrini inşa ederken esasında kendisini inşa eder. Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur. Bizim gönlümüz aşkla dolu ve şehrimizi de gülistan yapma noktasında çıktığımız bu kutlu yolda yolumuza ve hizmetimize devam etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarına iki yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, yapılan çalışmaları sinevizyonda başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaştı. Katılımcı, Sosyal, Kültürel,  Çevrenin ve Yeşilin Korunması ve Hizmet Belediyeciliği başlıklarında yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gürkan, Malatya’nın en önemli yatırımlarından olan Şire Pazarı ve Lisanslı Depoculukta Malatya’ya önemli bir ekonomik katkı sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Gürkan, modern bir Şire Pazarının ihale sürecinin tamamlandığını ifade ederek şunları söyledi, “Malatya’ya yakışır bir Şire Pazarı olması lazım dedik. İhalesini yaptığımız projemiz inşallah Malatya’ya yakışır şekilde olacak. İçerisinde kayısının bütün aşamalarıyla görselleştirildiği müzesi, Malatya’ya yakışacak ticari alanları, sosyal tesisleri, sosyal donatıları, kütüphaneleri, toplantı salonları ve konferans salonlarıyla modern anlamda bir alanı Malatya’mıza kazandıracağız.”

Şire Pazarıyla entegre bir tesis olan Lisanslı Depoculuğun, Türkiye’nin en modern lisanslı deposu ve kayısı bazında da dünyada tek olan modern bir tesis yapıldığını belirten Başkan Gürkan, “Malatya’ya katma değeri 300 milyon TL olan kuru kayısıda bizim koyduğumuz hedef iki tesisimiz tam anlamıyla devreye girdiğinde 1 milyar 500 bin dolar. Dünyadaki 5 milyar dolar olan katma değerin Malatya’ya 1 milyar 500 bin dolarını getirirsek Malatya 5 kat daha değerlenir demektir” diye konuştu.

Hizmet Belediyeciliği hakkında da yaptıkları yatırım ve hizmetlerle ilgili kısa kısa bilgiler veren Başkan Gürkan; Yeni Şire Pazarı ve Lisanslı Depoculuk, Eski Vagon Fabrikasının Kızılay Üretim Üssü haline getirilmesi, Yeni Kongre ve Fuar Merkezi, Yeni İtfaiye Binası, Yimpaş Binasının Malatya’ya kazandırılması, Polis Evi, Millet Kütüphanesi, Yeni Sanayi Sitesi, Buğday Pazarı, Gençlik ve Spor Kompleksi, Özel Harekât Merkezi, Altay Kışlası Er Yatakhanesi, Adliye Sarayı, Ekmek ve Yemek Fabrikası, Kent Meydanı, Kernek Meydanı, Fidancılar Sitesi, Sokak Sağlıklaştırılması, Bilkent Üniversitesi Yerleşkesi, Kuzey Kuşak Yolu, Güney Kuşak Yolu, Gelincik Tepesi Yol ve Altyapı, Beydağı Kentsel Dönüşüm, Taştepe Kentsel Dönüşüm, Yamadağı Kayak Merkezi Yolu, Kırsalda ve Merkezde Yol Yapım Çalışmaları, Altınkayısı-Bostanbaşı Bağlantı Yolları, Altın Kayısı Bulvarı, Anayurt Bulvarı, Köprü, Kavşak, Kanal ve Kaldırım Çalışmaları, İçmesuyu, Kanalizasyon, Batı Kollektörü, Doğu Kollektörü, Yöresel Ürünler Pazarı, Otobüs Durakları Yenileme, Orduzu Çim Saha, Mutfak Akademisi, Meclis Salonu, İŞ Makinesi ve Otobüs Alımı, İlçeler Yeni Meydan Düzenlemeleri ve Taksi Durakları Yenileme yatırımlarının detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Emrah (2 yıl önce)
    Malatya' da ki ana arterlere asfalt yapınız sayın belediye başkanımız. En kalabalık caddelerde asfalt yok her yer çukur tümsek.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    amacınız o zaten halk umurunuzda mı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Cumhurbaşkanının Sultansuyu yıkım projesinden de haberi var mı Selahattin başkan? Sultansuyu tarım araz,s,ne beton santrali kurdurttuğunuzdan haberi var mı? Sultansuyu tarihi binalarının kanunsuz bir şekilde yıkılarak rantçı müteahhitlere peşkeş çekildiğinden haberi var mı? Sultansuyunun başına adeta leş kargalarının çöktüğünden haberi var mı? Bu rantçı tanış müteahhitlerden haberi var mı? Ülkemize atçılık, hayvancılık ve tatım alanında bir çok katkısı olan bu kurumun tarumar edildiğinden sizin ve vekillerinizin de bu duruma seyirci kaldığınızdan haberi var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    rahmetli kemal sunalın dediği gibi ağam bizimle eylenı
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Kendi kendini övüyor yine selo başkan.malatya da ben sizin tabirinizle destansı bir eser göremiyorum.maşti.yeni belediye binası.alt geçit.organize sanayi.şehir mezarlığı.trambüs.bunlar ilklerdir malatya için.sizin dönem de ben böyle bir ilk göremiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Bari bunu yapma başkan. Merkezi hükümetin bütün yaptıklarını kendine yazıyorsun tamam ama Osman başkanın tek projesi olan Taştepe kentsel dönüşümü niye kendine yazıyorsun? Orda ne emeğin var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (2 yıl önce)
    Başkan yine rekorlar içeren ve dünyada olmayanları yaptığı icraatları anlattığı sunumda düşman çatlatmış.C.Başkanı çağırmış,örnek göstermiş,alınan ödüller,tüm bakanlıkların Malatya’da yaptığı işleri tek tek icraatı gibi sıralamış!!!!İnan biz artık bu şehrin bunları hak edecek ne yaptığını araştırıyoruz.Bu kadar bu kadar masal olmaz!Eskiden o asil ve yiğit Malatyalılar olsaydı bu şehirde siz böyle siyaset yapacaksınız öylemi?Yine de ümitliyiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (2 yıl önce)
    Belediyede işe yerleştirme konusunda da herkese karşı şeffaf, adil, adaletli misiniz? Yoksa kuvvetli referansı olanlara, gücü olanlar arasında mı bu bahsettiğiniz adalet Sayın Başkan???
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    sayın cumhurbaşkanımız seni çağırıp teprik ettiyse. 2023 seçimlerinde belediye başkanlığına tekrar aday olursun ve malatyaya güzel hizmetlerinden dolayı bizde sandıkta seni tebrik ederiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldırım (2 yıl önce)yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    Başkanımız yine aday ve kazanacak Allah’ın izniyle merak etmeyin kimse çatlamasın hasetinden
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)Yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    çatlamıyoruz kardeş. biz malatya sevdalıyız ve malatya aşığıyız. senin çok övdüğün selahattin gürkanın ne kalıcı eseri var. şunu yaptık bunu yaptık diyor allah aşkına ne yaptı biz birşey görmüyoruz. kardeş sana şunu söylüyim. ben 57 yaşındayım. vallahide billahide tillahide gelmiş geçmiş belediye başkanları içinde en enteresan belediye başkanı selahattin gürkan. insanlara tepeden bakar vatandaşı umursamaz. selam almaz selam vermez.. ahhhh ahmet münir erkal.. ahhh mehmet yaşar çerçi malatyamıza verdiğiniz hizmetlerinizden dolayı sizleri mumla arıyoruz ve sayın ahmet çakır senden bir ricam var hakkını helal et sen belediye başkanıyken çalışmıyorsun diye seni çok eleştirdim. selahattin gürkanı görünce malatyaya çok hizmet ettiğini anladım
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar can (2 yıl önce)
    Aziz şehrin aziz insanları bu başkanımıza sahip çıkalım hiç duyulmamış kelimeleri bilbordlarda paylaşarak şehrimizin edebiyat kültürüne önemli katkılarda bulunuyor. Emeklerinden dolayı teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın başkan hizmetleriniz arasında bir hizmetiniz eksik kalmış; "Sultansuyunu yıkıp parçalayıp, tanıdık rantçı müteahhitlere talan etme" ye katkıyı da yazabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Korkmaz (2 yıl önce)
    Güzel Malatyamızın planlı imarı yapılmalı. MALATYAMIZA yeni yollar ve yerleşim yerleri açılmalı. Kuzey çevre yolu tamamlanmalı. Malatya bir merkeze sıkışmış bir halde nefes alamıyor.trafik sorun kaldırımda yan yana yürüyemesin. Yapmış olduğunuz projeler bom boş . Malatyamızın asıl sorunlarını çözelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Sağ elimizi kalbimizin üstüne koyup hayırlı olsun diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Salman (2 yıl önce)
    Sayın Paşkan sadece tebrikler degil ciddi tenkitkerinden de bahsedesin!Bektaşi gibi yapma hepsini söyle!
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Aldığınız belediyede personel maaşını geriye götürürken o garibanların vebalinde ezilmediyseniz gerisi angarya sayın başkan...ayrıca tebrik edilecek hizmet ve proje neymiş çok merak ettim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (2 yıl önce)
    Biz Bunu hakediyoruz. Hatta Cumhurbaşkanından Cumhuriyet tarihinin ve hatta Türk İslam Tarihinin en vizyoner Başkanı olan Selahattin Başkanımızı kabineye almasını bekliyoruz. Biz kız eviyiz, kız evi naz evidir. Ama vallahide billahide naz maz etmeyiz. Kahve icmeye bile gerek yok. Biz verdik gitti. Alsınlar hayrıni görsünler. Aklıma Nasrettin Hoca, Fil, Timur hikâyesi geldi de??
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadağlı (2 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı çağırdı teşekkürlerini takdirlerini iletti demiş. Koca Büyükşehir Belediye Başkanına inanmayalım mi yani. YIMPAŞ ı da sordu mu acaba. Nasıl becerdiniz bu işi dedi mi? Veya Sultansuyundaki ihaleyi alan firma ile yakınlığınızı sordu mu? Siz de, biz Malatyada herkese yakinız dediniz mi? Merak ediyorum.  Selahattin Başkan master değil, doktora konusu olacak bir Başkan. Şaka şaka. Başkan Bey bu sözümü okuyup akademik cevrelerde büyuk bir teveccüh var. Basarımızin arkasındaki sırrı araştırıyorlar felan diyip 2. bir pilot espirisine sebep olmayalım. 
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver (2 yıl önce)
    Şu cümleye bakar mısınız? "Artık Malatya halkı ve gazetecileri küçük düşünmeyeceğiz, vizyonumuz Türkiye’nin önünde olacak çünkü Malatya geçmişte insanlık medeniyetinin başladığı yer."  Dam üstünde saksağan, çıkmısken bizim anteni de düzelt. Yani ne alâka. Offff offf, bu memleket kimlere kaldi. 
    0
    0
    Yanıtla