SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhurbaşkanı Malatyalılara Sevgi ve Muhabbetini İletti'

0
Güncellendi - 2021-02-19 01:46:43
'Cumhurbaşkanı Malatyalılara Sevgi ve Muhabbetini İletti'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekilliği görevinde bulunan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ankara’da önemli toplantılar gerçekleştirerek, yurt dışından gelen belediye başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye’ de bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekilliği görevi için gittiği Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. KKTC, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Makedonya Belediye Başkanları’ndan oluşan heyetle önce Mamak Belediyesi’ni ziyaret eden başkan Gürkan, burada belediye başkanlarıyla çeşitli istişarelerde bulundu.

Gürkan Başkanlığındaki heyet daha sonra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRİC) Genel Direktörü Nebil Dabur ve İslam İşbirliği Gençlik Formu (ICVF) Başkanı Taha Ayan ile bir araya geldi. Belediyecilik ve hizmet konularında, çeşitli fikir-alışverişlerinin konuşulduğu toplantılarda, bazı projelerde birlikte hareket etme ve yatırımlarda iş birliği yapma kararları alındı.

Türkiye Belediyeler Birliği Heyeti Selahattin Gürkan’ın Başkanlığında daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı makamında ziyaret etti. Selahattin Gürkan başkanlığındaki heyet daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerçekleştirdikleri çalışmalar ve görüşmelerle ilgili bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet günün anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara’daki görüşmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Birliğimizin daveti üzerine Bosna-Hersek’ten, Makedonya’dan ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Belediye başkanlarımızla bir araya geldik. O bölgede ki belediyelerimiz sorunlarını, bizlerden beklentilerini bilgi paylaşımı ve tecrübe paylaşımı noktasında neler yapılabileceğinin değerlendirmesini yaptık. Akabinde İSEDAK ( İslam İşbirliği Teşkilatı ve Ticari İş Birliği Daimi Komitesi )  ile yapmış olduğumuzu toplantıda İslam ülkelerinde ki belediyelerin hangi süreçte hangi aşamada, nasıl bir koordinasyon içerisinde çalışılması noktasında orada ki teşkilatlıların ve istatistik bilgilerinin ne şekilde değerlendirilmesi noktasında geniş spektrumlu bir toplantı yapıldı.

Akabinde Külliye davetinde Sn. Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız belediyeler ve belediyelerin sorunları ile ilgili belediye başkanları arkadaşlarımızdan gerekli bilgileri aldılar. Bizim bu süreçte ilgili belediyelerle yapmış olduğumuz çalışmaların özetini kendilerine sunduk.

Akabinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay beyle de toplantıya daha uzun süreli devam ettik. Özellikle Kıbrıs’ta ki belediye başkanlarımız ve Kıbrıs’taki Ana Yurt’a bakışlarının değerlendirilmesi, değişim ve dönüşümün değerlendirilmesi noktasında bizlerin üstüne düşen görev ve sorumlulukları nelerdir bunları konuştuk. Onların yapması gereken işler nelerdir, onların kendi açılarından ve hükûmetlerinden beklentileri nelerdir diye bunların değerlendirmelerini Cumhurbaşkanımızın ve daha sonra Cumhurbaşkanı yardımcımızın Fuat Oktay’ın katılımıyla genel bir değerlendirme yaptık. Bu süreci de daha iyiye götürme çabası içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde özellikle Türkiye’de belli bir grup Belediye Başkanı’nın Kıbrıs’a götürülmesi noktasında Belediyeler Birliği olarak bir karar aldık. Orada kardeş belediyeciliğin protokolde kalan bir kardeş belediyecilik değil aynı zamanda işlevi ve içeriği dolu olan bir kardeş belediyecilik ihdas etmeye gayret edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız ile görüşmemizde, Malatyalı hemşerilerimize büyük sevgisi ve muhabbetinin olduğunu, selamlarının olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • hüseyin (3 yıl önce)
    Devletin başı Bay Kemal diyor başka da bir şey demiyor. Ne Kemalmiş arkadaş ne kadar korktular bu Kemalden. Bay Kemal soru soruyor, cevap veren yok. Böyle siyaset olmaz ya rakibini kötüleyeceğine, değersizleştireğine biraz icraat yapın yaa. Valla sıkıldık sizden..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Cumhurbaşkanının size selamı var veya Belediye başkanımızın selamı var, aynı hiyerarşik çağ dışılık. Aşırı merkeziyetçi ve tek adamlı bir yönetimi konjonktürel mecburiyetle ve sair defolu , gelişmelerle biz istedik.Durumun müsebbibleri bizzat ve her daim üstte oldular, ana suç onl arda yani bizdik.. Bu durumun henüz hakkani muhasebesi ve adil çõzümü çok çetrefili ve kavgalı olabilir. Ancaak, Erdoğan garibini evet garibini oraya biz sıkıştırdık. Tek selamını getirenler durumu besledi. Ne denek ya Cumhurbaşkanının hepinize selamı var? Arkadaş adam öbür dünyada mı yaşıyor? Gaipten mi geliyorsun sevgili başkan! Ne sekamį? Dijital çağda yaşıyoruz selamlar emojiy indirgenmiş. Yani basit illistrasyon çizimlerle iletişim sağlanıyor Arkadaşlar işte aşırı merkeziyetçi yapıyı beslersen durumun iletişimi bõyle güvercin postası naifliğinde olur. Neresinden bakarsan bak 'reis' muhabbeti artık sorgulanmalı. Çünki bu ezberin daha kõtü kopyalararını henüz yaşamadık...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    erdoğan ilk yapılacak seçimde koltuğu devredecek ,belediye başkanlarına önerim olacak seçimlere kadar fazla yanaşmayın.önünüz açık olsun.siyasette başka partilerde var.olmaz olmaz demeyin ilk seçimde malatyayı eskiden olduğu gibi bir chp li başkan yönetebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Esenliğe atandığın genel müdür yardımcısının yeğenin olduğunu söyledinmi, bunları reis biliyormu acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • osman44 (3 yıl önce)
    Reis olmasa size 1 Tane oy verilmez Ne yaptınız Malatyaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Duruca (3 yıl önce)
    Olmaz gardaş olmaz.Ne etsen gene olmaz.Olmadığını biz gördük.Şehir gördü,çalışan gördü,teşkilat gördü..Olmuyor işte. Resimle,konuşmayla olsaydı.?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt44 (3 yıl önce)
    Sayın başkan Malatyalı olarak selamı alıyor ve aleykümselam diyoruz...Malatyamıza yapılacak olan tüm yatırımların destekçisi olacağına inanıyoruz..Takipteyiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (3 yıl önce)
    Reis Yavaş Yavaş Gidecek Yolu açık olsun T.C.Devletin başına yakışmıyor ağzında ne çıktığını bilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulusi (3 yıl önce)
    Reisimize can feda ama bir daha bu oturursa oy vermem
    0
    0
    Yanıtla
  • "CAN" sana Allah'ın emanetidir. Nasıl olur da o emaneti Allah'ın yarattığı başka biri için feda edebileceğini söylersin? Bu ne büyük bir cehalet yahu!
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis devletin başıdır şuanda verdiği mücadele küffara karşı vatan savunmasıdır ve bu yolda cihat etmesinden dolayıdır o yüzden bizde onunla beraber can vermeye hazırız anlamadımda söylenmiş bir sözdür
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Malatyaya ne yapmis? Hangi projesi varda ne anlatiyor? Malatya hic bu kadar geriye gitmemisti... yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Allah'ın selami bos cevrilmez bize de aleykum selam demek duser... Ancak; biraz da halka sorulsa yada anket yapılsa akli selim, arastirmaci, memleket sevdalisi ve haber takip eden bazi hemserilerimize selamin ardindan sunu iletirlerdi... 1- 30 buyuksehire yapilan sehir hastanesi Malatyamiza yapılmadi. 2- ucak olmadigi icin olsada uygunsuz saatlerde sefer konuldugu icin askeri havaalanina yeni terminal yapacaginiza elazığ-malatya arasina yeni sivil havalimani yapilsa her saat ucakta olurdu ama olmadi. 3- yht sivasa kadar geldi ordan erzincana gidiyor (insaati devam etmekte) malatya miza gelmedi... Gelsede yakinca dan ayrimislar, malatya merkeze ugramiyor bile... (malatya-yakinca arasi 40 km) elaziga ve diyarbakira gidiyor. Yht degil ustelik sadece 130 km ile giden normal hizli tren koyacaklar, teknik olarak yapimi mumkun degilmis malatya merkeze ve ordan firat koprusunden gecerek elaziga gitmesine.. oznur hnm diyor... ovit tuneli 14 km. Zigana tüneli ve gecidi nasil acilmis, marmaray neyin altından geciyormus anlatan olsaydi keske.. allahtan revami bu yuzde 70 oy veren memlekete...4- diyarbakira 33 bin kisilik stadyum yaptınız akp li malatya ya 27 bin kisilik yaptınız. 5- beylerderesine yamuk yumuk viyaduk yaptiniz ama komurhani fsm gibi yaptınız..250 bin nufuslu erzincana rayli sistem yapıyorsunuz... ustelik bos vagon fabrikasi dururken travers fabrikasini oraya kurdunuz... 6- sivas divriği de maden bitti.. fabrikalar sivasta diye hekimhandan maden taşınıyor oraya. Maden hekimhan da fabrika sivasta... ustelik raybus çalıştırılıyor sivas divrigi arasi işçiler icin... 7- malatya-elazig arasi 1 tane raybus koydunuz onu da birlik turizm istedi diye kaldırdınız...adana- mersin gibi olabilirdi olmadi.. 8- rayli sistem yapmak varken trambus denen sacma sapan, yavas, gelecegi olmayan bir kara tasiti koydunuz... malatyamizi teller ile cevirdiniz... alt gecitle 2 serit olunca ortadan rayli sistem gecme şansını da yok etti bu belediye baskanlariniz.... derlerdi eminim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet osmanoğlu (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    ağzınıza sağlık elleriniz dert görmesin çok güzel özetlemişsiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gompile Malatyalı (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmetciğim soruların güzel de soracak adam var mı? Bu zümre Erdoğanın yanında dut yemiş bülbüle dönüyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Gadir (3 yıl önce)
    Sayın başkan, Malatya deyince millet hükümet meydanı ile akpınarı anlıyor. Siz döneminizde ilçe ve köy ayrımı yapmadan bütün Malatyayı kalkındırmaya çalışıyorsınuz. Ama bazılarına ne yapsanız da onların ağzından iyi bir laf çıkmaz. Siz Türkiyede belediyeler birliği başkanı oluyorsunuz adamlar onu da görmüyor. Kıbrıslı kardeşlerinizle omuz omuza, Bosnalı, Arnavutluklu belediye başkanları iş birliği yapıyorsunuz onu beğenmiyorlar, bir günde hem cumhurbaşkanı hem yardımcısı hem bakanlarla görüşüyorsunuz onu hor görüyorlar. Malatyaya yatırım getiriyorsunuz, destek ve muafiyet getiriyorsunuz onu görmüyorlar. Siz hala herkese şefkatle bakıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahrettin (3 yıl önce)Gadir isimli kullanıcı yorumuna
    Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'dir. Halkı yalan yanlış bilgilerle yanıltmayın lütfen. Bakınız: https://www.tbb.gov.tr/birligimiz/baskan/
    0
    0
    Yanıtla
  • Gösterdiğin linkte öyle bir bilgi olmadığı gibi bu haberi dikkatle okursan ve önceki haberleri okursan açık açık yazıyor. Daha önce de büyükşehir belediye başkanlarına başkanlık etmişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • onun silahsörüsün belli
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (3 yıl önce)
    Reise yapım işlerini pazarlıkla esenlik veya mestona verip birilerine “yaren” ettiğini de söylediniz mi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Aleykümselam REİS Varol sağol hiçkimse kalmasa bile MALATYA herzaman BEYDAĞI gibi arkanda Battalgazinin torunları daima hazır bir tek işaretin yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi adına konuş kardeş genelleme yapma lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam özgür kardeş olur söylerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ffm (3 yıl önce)
    Bu selam sevgi malatyaya 2023 kadar yeter 1 bahçe 2 köprü yee yee bitmez düğün töreni yasak Cenaze merasimi yasak iş yerii açmak yasak krona pandemi var güzel iyi kongreler kapalı salonlarda serbest acaba oralarda krona yokmu bu Virüs belirli insanlarda mı yayılıyor bilen varsa Söylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Söylüyorum (haklısın)
    0
    0
    Yanıtla