SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Her Zaman Destek Oldu"

0
Güncellendi - 2020-11-01 05:20:04
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve beraberindeki Heyet Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Muharrem Poyraz ve yönetim kurulunu ziyaret eden Vekil Kahtalı istişarelerde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren Başkan Poyraz, "AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı vekilimizle birlikte ekonominin gidişatıyla ilgili olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde istişarelerde bulunacağız. 25 Ekim’de Pazar günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘ın Malatya gelmişti, kendisine teşekkür ediyoruz. Başkan Erdoğan Malatya ziyaretinde bir kısım açılışlar ve yatırımlar tekrar açıklandı. 1 Milyon 600 milyar civarında yeni yatırımlar yapıldığını söyledi, bunlarla ilgili olarak detaylar AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’ dan dinleyeceğiz ziyaretlerinden dolayı vekilimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 25 Ekim Pazar günü Malatya’mız ziyaret etti, il kongremize geldi 20'nci kez Malatya’mıza ziyaret eti. Malatya’mıza çok önem veren Cumhurbaşkanımız var. Vekil ve Belediye Başkanlarımızın götürdüğü projelere her zaman destek oldu, Malatya’mızın yanında oldu. Yıl sonu itibariyle yarın bütçe görüşmeleri başlayacak bizim esnaflarımızın bazı sıkıntılar var, bu sıkıntıların giderilmesi için plan ve bütçe de yer alması gerekiyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunla ilgili olarak gereken talimatı verdi. SSK vergi ve diğer borçlarla ilgili bir yapılandırma sürecine gireceğiz. Bunlar toplamda 500 milyar TL gibi düzenlemeyle beraber peşin ödeme yapıldığı takdirde faizler silinecek. Diğerleri içinde 18 ay yıl başından itibaren taksitlendirme yapılmış olacak. İnşallah iş yerenlerimizin sıkıntılarında bir nebze çözmüş olacağız." dedi.

Malatya'da 18 yılda 25 katrilyonluk yatırım yapıldığını ifade eden Kahtalı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da İl Kongremizden sonra yaptığı açılışlarda hem kamu hem de özel sektör yatırımları adına 1 milyar 600 milyonluk açılışı da gerçekleştirmiş oldu. Malatya’mız gelişen ve büyüyen bir kent. Malatya doğun batısında batının doğusunda önemli nokta ve merkezinde bulunan bir kentimiz. Türkiye ekonomisine gerçekten çok büyük destekler veren bir ilimiz. Gerek sanayisiyle gerekse tarımsal ürünleriyle Türkiye ekonomisine gerçekten büyük destek veriyoruz.

Malatya’mızın en büyük gelir kaynaklarından birisi kayısımız. Dünyada başkent olarak bilenen bir iliz. Bu anlamda yıllardır takip ettiğimiz, AK Parti olarak gelmiş siyaset yapmış tüm arkadaşlarımızın talebiydi bu, Toprak Mahsulleri Ofisinin kayısı alımı. Allah'a şükürler olsun bunla ilgi girişimlerde, depo lazım demişlerdi, lisanlı depo için gerekli girişimler yapıldı. Bir lisanslı depomuz bitmiş durumda,Ticaret Borsası'nın yapmış olduğu lisanslı depo. Diğer depomuz da bu yıl sonu itibariyle bitirilmesi planlanıyor, Malatya Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu lisanslı depo. Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı alımı için fiyat açıkladı. 21 TL sarı kükürtlü 4 numarada kayısı da çok önemli bir rakam. Gün kurusunda ise 24 TL çok iyi bir rakam. Burada köylümüz üretimiz kazanmış olacak. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ihracaatlarda ortalama ülkemiz ve Malatya’mıza gelen para 300 milyon dolar civarında. Biz bu rakamların 500 milyon dolar gibi girdi sağlamak için gayret içinde olacağız. Tüm esnaflarımızı etkileyecek, önemli bir girdi olacak. Bizim için çok önemliydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

Sanayicilerimiz için önemli yatırımlara imza atmış olduk. İ tane organizemiz var. Allah'a şükürler olsun iki de dolu ve üçüncü organizemizi açtık. Gerekli kamulaştırmalar yapılıyor. Burada arıtma tesisine ihtiyacımız vardı. Günlük 80 bin metre küp arıtma yapabilecek tesisi de bölgemize kazandırmış olacağız. Yaklaşık 250 milyonluk yatırımı Malatya’mıza kazandırmış olacağız.

Malatya’mızın çevre yolumuzun eksikliği şehir içinde trafiği zor duruma da bırakıyor. Artık gelişen büyüyen bir Malatya. 180 bin üzerinde sadece 44 plakalı araç var, diğer illerin plakaları hariç. Çevre Yolu bitiği zaman bu sorun çözüm bulacaktır" şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız