SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın Vereceği Bir Karar..'

0
Güncellendi - 2020-01-16 02:26:22
'Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın Vereceği Bir Karar..'
A- A+ PAYLAŞ

TMO GENEL MÜDÜRÜ GÜLDAL'DAN KAYISI AÇIKLAMASI.. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurumun ne zaman kayısı alacağına ilişkin olarak “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ne zaman kayısı alacağı konusu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Tarım ve Orman Bakanımızın değerlendirmeleriyle verilecek bir karardır” dedi.

Malatya'nın eski İl Tarım Müdürlerinden olan Güldal, kurumun görev alanına girecek tarımsal ürünlerin alımına ilişkin her türlü hazırlıkları yaptıklarını belirterek “TMO teknik personeli ve idare kademesi de kayısı ile ilgili her türlü hazırlığını sürdürmektedir. ‘TMO ne zaman kayısı alacak’ diye bize soruyorlar. Bu takdir tamamen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Tarım Bakanımızın değerlendirmeleriyle verilecek bir karardır” diye konuştu.

“Lisanslı depo TMO’nun kayısıya olan ilgisini artıracaktır”

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Malatya’da Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Lisanslı Depo’nun kayısı alımı konusunda bir avantaj oluşturacağını belirterek şunları söyledi:

“OSB’de lisanslı depo yatırımı devam ediyor. Bu Malatya kayısısının lisanslı depolarda muhafaza edilmesi için önemli bir alt yapı oluşturacaktır. TMO’nun kayısı ile ilgisini çok daha fazla artıracaktır. Esasen ihraç kalemi olan bu ürünlerin TMO’nun alanında olmasının da faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki süreçlerde kayısı da TMO’nun ürün yelpazesindeki yerini alacaktır.

Ama şunu ifade etmek istiyorum, bizim görev alanımıza girmesi muhtemel her üründe TMO hazırlık yapar, biz hazırlığımızı yaptık. TMO teknik personeli ve idare kademesi de kayısı ile ilgili her türlü hazırlığını sürdürmektedir.”

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Malatya ziyareti kapsamında Organize Sanayi Bölges'nde yapımı devam eden lisanslı deponun inşaatında incelemelerde bulundu.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Güldal'a geçtiğimiz Ağustos ayında ihalesi yapılan lisanslı deponun Eylül ayında inşaatına başladıklarını söyledi.

Kuru kayısı lisanslı depocusun yüzde 75’nin tamamlandığını belirten Özcan, “İçeride 4 ana depodan ikisinin soğuk hava fanları yerleştirildi, diğerlerinin de şuanda inşaatı devam ediyor. Aşağıda da beş bin beş yüz vahşileme alanı mevcut” dedi.

Özcan, Mart ayının sonunda inşaatın tamamlanacağını ifade ederek, “Önümüzdeki kayısı sezonunda kullanılabilecek kuru kayısı lisanslı depo özellikle Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir proje. Uzun zamandır kamuoyunun gündemindeydi. Çok kısa süre içerisinde inşaatı bu hale getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz ” şeklinde konuştu.

Lisanslı deponun bu yılki kayısı sezonunda kullanılabilmesi, ayrıca TMO’nun da ürün alarak kayısıyı regüle edebilecek hale getireceklerini kaydeden Özcan şöyle dedi:

“2020 yılı kuru kayısı da önemli bir yıl olacak. Lisanslı depoculuğun hayata geçirilmesi hem de TMO ürün satın alacak olması ve taban fiyat belirlemesi ile ilgili çok önemli yıl olacak. Lisanslı depo ile birlikte kayısı da önemli bir sayfa açacağız. Üreticinin elde ettiği ürünleri depoda sağlıklı ve hijyenik koşullarda muhafaza edilecek. Üreticinin Temmuz ve Ağustos ayında oluşan maliyetlerdeki finansman giderini karşılayacak olan yeni bir sistem geliyor. Bankalardan faizsiz kredi ile sağlayacak. Ayrıca üreticilerimiz Tarım Bakanlığı’nın da sağladığı imkanlardan faydalanacak. Yine Türkiye ürün ihtisas Borsası Elektronik satış salonları ile kayısı bir yatırım aracı haline gelecek. 2020 kayısıda yeni bir sayfa açacak. Lisanslı depo da bunun en önemli ittirici gücü haline gelecek.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Cengiz (4 yıl önce)
    İnşaalla kayısı birlikte yapılan yanlışlar yapılmaz.İşin hakkı verilerek başarılı olunmasını temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftci (4 yıl önce)
    Hey gidi hey... kayısı üreticisi can çekişiyor ağalar her tarafa borçlu ilaç almış borca hübre almış borca elektrik faturası borç işçi parasına kredi çekmiş siz diyorsunuz ekmek yoksa pasta yiyin yazık malatyaya yazık kayısı üreticisine ,fındık alan bazlı destek alır tmo alır fiskobirlik alır ya kayısı üç beş esnafım diyen şahıs başka yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar mahsülün vardı ve kaç tl ye sattın onuda buraya yaz ki inandırıcı olasın kardeş.
    0
    0
    Yanıtla