SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan 'Açılış', Büyükşehir 'Çevre Etkinliği' Dedi!

0
Güncellendi - 2021-06-06 23:27:56
Erdoğan 'Açılış', Büyükşehir 'Çevre Etkinliği' Dedi!
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA TARAFININ HABERDAR OLMADIĞI ANLAŞILAN AÇILIŞ, BUGÜNE KADAR Kİ EN MÜTEVAZI AÇILIŞ OLDU!.. Malatya'da, yıktırılan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun yerinde düzenlenen 'Millet Bahçesi'nin açılışının, 'Malatya'dan habersiz yapıldığı' değerlendiriliyor. İstanbul'da Dünya Çevre Günü etkinliklerine katılan ve toplu açılış yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, açılan yerler arasında Malatya Millet Bahçesi'ni de saymasına karşın, Malatya'daki durum daha önceki merkezden yapılan açılış törenlerine kıyasa, protokol katılımsız ve 'şatafatsız' olurken, konuya ilişkin Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin basın bülteninde de, açılıştan bahsedilmeyip sadece Dünya Çevre Günü nedeniyle burada bir etkinlik yapıldığının belirtilmesi, açılışla ilgili bir karmaşa olduğunu, Malatya tarafının 'açılış sürprizinden haberdar olmadığını' ortaya koydu.

CUMHURBAŞKANINA GÖRE AÇILIŞ..

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde İstanbul'da düzenlenen etkinliğe ilişkin verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi'nde düzenlenen "5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul, Aydın, Kars, Malatya, Muş, Trabzon, Mersin ve Adıyaman'daki 10 ayrı millet bahçesinin daha "Dünya Çevre Günü"nde hizmete açıldığını dile getirerek, ayrıca Van, Niğde ve Batman'daki atık su arıtma ile Artvin Hopa'daki içme suyu arıtma tesislerinin açılışının gerçekleştirildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı, bu açıklamasıyla, Malatya'da herhangi bir açılış programı düzenlenmeyen Millet Bahçesi'nin açılığını duyurmuş oldu.

BÜYÜKŞEHİR'E GÖRE BİR AÇILIŞ YOK, ETKİNLİK VAR..

Malatya Büyükşehir Belediyesi de, Millet Bahçesi'ndeki ilk etkinlik olan Çevre Günü etkinliğiyle ilgili 6 Haziran Pazar günü basın kuruluşlarına gönderdiği bültende, herhangi bir açılıştan bahsetmezken, buradaki etkinliği duyurdu ve millet bahçesinin açıldığına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Büyükşehir'in, "5 Haziran Dünya Çevre Günü Millet Bahçesi'nde kutlandı" başlığıyla, basın kuruluşlarına gönderdiği bülten şöyle:

"Malatya’da ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Çevre Müfettişleri Buluşuyor’ etkinliği kapsamında Millet Bahçesi’nde kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle, ‘Çevre Müfettişleri Buluşuyor’ etkinliği Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, yapımı tamamlanan Millet Bahçesi’nde kutlandı. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Millet Bahçesinde yapılan etkinliğe katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “ Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Millet Bahçesi’nde bir etkinlik düzenledik.

Etkinliğimize Bakanlık yetkililerimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın çevre konusunda duyarlı olması için farkındalık oluşturmak için etkinliğimizi düzenliyoruz. Ayrıca çocuklarımıza çeşitli hediyelerde dağıtıyoruz. Geleceğin çevre müfettişlerini bilinçlendiriyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan’da yaptığı konuşmasında, “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmakta. Etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl Çevre Müfettişlerini hem donanımlı hale getirmek hem de hediyeler dağıtmak için çocuklarımıza ve velilerimize de teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevlisi Abdulber Aslanoğlu ise, “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Millet Bahçesi alanında bir etkinlik düzenledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla İstanbul’da ve birkaç ilimizde etkinliklerimiz yapılıyor. Çevre Müfettişleri Buluşuyor etkinliği adı altında gençlerimizi, çocuklarımızı çevre ile ilgili bilinçlendirmek için etkinliklerimizi yapıyoruz. Pandemi koşulları çerçevesinde mesafe kurallarına ve diğer kurallara uyarak programımızı yapıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı."

malatyahaber.com- Bülten- tccb.gov.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ali Kaya (2 yıl önce)
    Açılış saçnalığı bir kenara, bazı eksikliklikler olsa da projeyi beğendim. Yeşil Malatya io kadar betonlaştı ki utancımızdan yerin dibine girmemiz lazım. O bakımdan nefes alınabilecek her yeşil projeyi adeta kutsamamız lazım. Şehirkeri cehenneme çevirdik maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Erdoğan Selahattin başkanımızın projelerini alıp genele teşmil etmeyi bırakmalı artık. Patent enstitüsü de bir işe yarasın. Boşuna mı bu kadar rekor kırıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Suriyeliler millet bahçesi hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hay ağzına sağlık.ben yazacaktım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ARY (2 yıl önce)
    Şehir içindeki parklara bolca düzenli kayısı ağaçları dikilmeli turistler ve ziyaretçiler için zira Japonya nın bir şehrini kiraz çiçeğini görmek ve fotoğraf çekmek için 5 milyona yakın turist ziyaret ediyor.Malatya nın kayısı başkenti olduğunu dünyaya bütün özellik ve güzelikleriyle sunmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ARY (2 yıl önce)
    Ağaç sayısı yetersiz gibi inşallah tamamlanır. Malatyanın sembolü kayısı ağaçlarından dikilse iyi olur tabi ki neticede şehrin göbeği, parkın olduğu yer.
    0
    0
    Yanıtla
  • dvdnorum (2 yıl önce)
    bahçe yapılması güzel ama malesef ağaç ve gölge sayısı yetersiz. çocuk parkı ise çok ufak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Açılış ya da etkinlik ismi önemli değil, zaten ağaç yok
    0
    0
    Yanıtla