SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanından Yeni Kısıtlama Açıklamaları

0
Güncellendi - 2020-11-19 02:15:55
Cumhurbaşkanından Yeni Kısıtlama Açıklamaları
A- A+ PAYLAŞ

HAFTA SONUNDA SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI.. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

İstanbul başta olmak üzere kimi şehirlerde ciddi seviyelere ulaşan hasta ve ölüm sayılarının çok daha dikkatli olunması gerektiğine işaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizden bu fedakarlıkların boşuna gitmemesi için salgınla mücadele kurallarına uymada daha fazla katkı bekliyoruz. Yaşanan zorlukların ve sıkıntıların elbette farkındayız. Amacımız ülkemizi bir an önce bu salgın illetinden kurtararak asıl gündemimize çok daha fazla odaklanmak, tüm enerjimizi hedeflerimize ulaşmaya hasretmektir. Bunu da hep birlikte başaracağız. Kabine toplantımızda yapılan istişareler sonunda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.

Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Hep birlikte fedakarlık yaparak inşallah bu salgın musibetinin üstesinden gelerek sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geleceğe bakacağız” diye konuştu.

"Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak"

"Salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı neticelere yol açan tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir." ifadesini kullandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

"Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek."

Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

Kamu ve özel sektördeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesine hassasiyet gösterilecek."

Ankara, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Eksik veya yanlış olabilir ama, dijital çaģ yani evrensel çağ, gizli/saklı hiç bir durum 24 saate bile direnmeden göz önüne seriyor. Dolayısı ile ''komplo senaryosu''gibi değerlendirilebilir. Ama unutulmamalı ki dün komplo denilen bir çok durum bu gün gerçeğin taa kendisi Onlarca örneğini hatırlatıp paylaşabilirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Pandemi kuruntu vesvese yalan veya ' yeni dünya düzeninin dayattığı bir disiplin' veya her neyse, tam tanımlanmış değil ama kurbanız.. Ya veriler aşırı abartılıyor veya bu durum geçmiş verilere gõre bir mevsim hastalığından farklı değil.. Veya tanıma göre biraz şiddetli ÜSYE 'xüst solunum enfeksyonu' Neyse artïk dünya ile mevcut tıbbı örgün ciddiyete uyuyoruz Ancaak çok soru işartleri var Durum hiç iç açıcı değil Yabancı dilde yayın yapan bilim adamları ve virūse çare bulduk diyen sağlık sanayicileri bir diyalektik içinde, durumu basite indirgemiş durunda olmak ayrı bir mal satma... Felaket bir planın kurbanları olabiliiz Yabancı tıp akademi eleştirilerini takip ediyor musunuz bilmiyorum ama enteresan itirazlar var. Aşı dışındaki tıbbi makaleler yoğun itirrazda.. zGaliba bu pandemi sürecinin siyasal ve /tek dünya düzenine/ zemin hazırlayan bir enstürman tarafı var. Dünya şiddetle tartışıyor. Kendimce takip ediyorum... Çok akıllı adamlarım itirazları önemli
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (3 yıl önce)
    İş ciddi ama anlayan yok maalesef 3-5 kişinin vurdum duymazlığıni hepimiz çekiyoruz maske mesafe temizlik. Evde yarı hapis yaşamak çok mu güzel özgür yaşamak varken.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akin (3 yıl önce)
    Toplu taşıma araclarinda sosyal mesafe yok tıkış tıkış denetim yok corona heralde toplu taşıma araclarina uğramıyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun şansa yaşıyoruz.Denetim sadece belli sektörler üzerinde yoğunlaşmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (3 yıl önce)
    Kamuda esnek çalışma varmi yokmu net olunsa daha iyi amirlere kalırsak il bazında kurum kurum farklılıklar oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Olacağı belliydi insanlar olarak vurdum duymazligimiz devam ederse başka tedbirlerle karşı karşıya kalacağız beni tek üzen eğitimin aksaması yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey alamaz Malatya merkezde bazı okullarda uzaktan eğitime katılım yüzde yüze yakın iken kenar mahallelerde ve taşrada maalesef yüzde yirmi ,otuz civarında katılım oluyor bazı insanlar bunu internet bilgisayar olmamasına bağlıyor nisbeten doğru olabilir ama genel neden eğitime verilen önem ve eğitime bakış açısıyla ilgilidir görev yaptığım bir kasabada bir amcamız vardı inanın ekonomik durumu hiç iyi değildi ama saygı ile andığım o büyüğümüz çocuklarının eğitimine çok önem verirdi sürekli okula gelir öğretmenlerle görüşür imkanı ölçüsünde öğrencilerinin ders araç gereçlerini ilk o velimiz alırdı ben okumadım çocuklarım mutlaka okuyacak derdi öğrencilerim babalarını mahçup etmediler okudular velilerimize sesleniyorum uzaktan eğitimde öğrencimizin öğretmenleri ile sürekli iletişim halinde olunuz ve ogretmenlerimizin tavsiyeleri ve verecekleri program doğrultusunda öğrencilerinizin uzaktan eğitimi takip etmelerini sağlayınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (3 yıl önce)Eğitimci isimli kullanıcı yorumuna
    pozitif olduğunu bilmesine rağmen işinin başından ayrılmayan esnaflar var birde memur olup sırf ise gitmemek için kendini temaslı yazdiranlar var bu önlemler boş bana göre herkes olacak bu hastalığı ama olan kafeciye v.s esnafa oluyo memura ögretmenin işine geliyo durum bu
    0
    0
    Yanıtla