SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Tören Alanı Değişti

0
Güncellendi - 2019-10-25 04:50:40
Bayram Tören Alanı Değişti
A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümü dolayısıyla, Malatya'da yapılacak törenlere ilişkin program, İl Kutlama Komitesi tarafından belirlendi. Buna göre, bir süredir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılmakta olan kutlama ve resmi geçit töreninin, bu kez daha önceki yıllarda olduğu gibi 15 Temmuz Millet Meydanı (Valilik Önü) önünde yapılacağı bildirildi. Daha önce kent merkezindeki trafiği saatlerce kilitlediği için Büyükşehir Belediyesi önüne alınan kutlamalarla ilgili bu yer değişikliği hakkında herhangi bir açıklama da yapılmadı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 29 Ekim 1923 günü ilan ettiği Cumhuriyetin yıldönümü dolayısıyla, Malatya'da yapılacak genel prova ile etkinliklere ilişkin program şöyle:

"25 EKİM 2019 CUMA GÜNÜ

Genel Prova

Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı(Valilik Önü)

Saat:10.00

28 EKİM 2019 PAZARTESİ GÜNÜ

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Yer: Atatürk Anıtı

Saat: 13.00

Sorumlu Birim: Valilik Protokol Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü

29 EKİM 2019 SALI GÜNÜ

TEBRİKLERİN KABULÜ

Malatya Valisi Sayın Aydın BARUŞ tarafından tebriklerin kabulü

Yer: Valilik Makamı

Saat: 09.30

Sorumlu Birim: Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü, Protokol Şube Müdürlüğü

KUTLAMA TÖRENİ

Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmi Geçit Töreni

Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik Önü

Saat: 10.00

Sorumlu Birim: Malatya Valiliği, Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü

BANDO KONSERİ

Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik Önü

Saat: 19.00

Sorumlu Birim: Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi

CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU:

Yer: Ayrıca bildirilecektir.

Saat:19.00-21.00 saatleri arası.

Sorumlu Birim: Protokol Şube Müdürlüğü"

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Büyükşehir Belediyesi önünde kutlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın Gürkan ticaret lisesi alanını bir yıl içerisinde tören alanı yapacaktı yaparsa iyi olur Malatya yeni bir meydan kazanmış olur zaten ticaret lisesi taşındı Hüseyin kölükte taşınırsa izcilik binasida yıkılırsa orası iyi bir tören alanı olur diyorum şeker fabrikası tasinsa o alanada büyük bir park ve Malatya valiliği gelse iyi olur yetkililerden bir ricamizda artık Yeşilyurt ve Battalgazi kaymakamlıkları eski ilçe merkezlerinden tasinmalidir her iki ilçenin kaymakamlığına ve ilçe milli egitimlerine gitmek gerçekten çok zor Battalgazi kaymakamlığı güzel bir lise olur merkeze yeni bir kaymakamlık binası yapmak lazım ilçe milli egitiminde Göztepe mahallesinden kesinlikle taşınması gerekir Yeşilyurt hükümet ve ilçe milli eğitim binaları ise ömürlerini tamamlamış durumda Karakavak bölgesine ilçe mudurluklerinide içine alan bir hükümet konağı yapılmalıdır siyasilere önemle duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (4 yıl önce)
    Bunu yapan her kimse ellerinden öpmek lazim.avm önünü tören alanına çeviren zihniyete 2 defa yazmıştım hiç-bir değişiklik yapılmamıştı.malatyanin cumhuriyet meydanı valilik önüdür. Cebimize göz diken avm nin değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Eski bayramları özledim..23 Nisan i 19 Mayıs i 30 Ağustos u 29 Ekim i..git gide basitleştirildi..yakında belkide kaldıracaklar ortadan birçok şey gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Ha şöyle; gözünüzü seveyim, Kim sebep olduysa teşekkürler, Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm ilgilileri tebrik eder, başarılarının devamını dilerim...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Daha iyi olmuş. Valiliğe yakın ve en merkezi yer. Çocukluğumuzdaki günler özleniyor. Bu arada yeni emniyet müdürümüzde gerçekten harika işler yapıyo Allah başarısını artırsın.
    0
    0
    Yanıtla