SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha İyi Gidişin Yolları Aranacak"

0
Güncellendi - 2020-03-12 05:05:05
A- A+ PAYLAŞ

Kalite Yönetim Sistemi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standartları kapsamında Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkililerinin katımıyla Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkan Güder, “Sizin yapacağınız incelemeler ve istişareler neticesinde birimlerimizde oluşan yönetim sistemleri uygulamaları noktasında incelemeler yapılarak, daha iyiye gidişin yolları aranacaktır” dedi.

TSE ISO EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TSE ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standartları kapsamında Battalgazi Belediyesinde Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı düzenlendi. Kuruluşta kalite anlayışının gelişimini,  etkin bir yönetimi, kuruluş içi iletişimde iyileşmeyi,  tüm faaliyetlerde geniş izleme ve kontrolü Müşteri şikayetinin azalması, memnuniyetin artmasını sağlayan TSE ISO 9001 Kalite Yönetim sistemleri ve potansiyel paydaşların görüş ve önerilerinin dikkate alındığı bir yönetim yaklaşımı olan ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemiyle ilgili bilgiler aktarılan toplantıya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire müdürleri ve TSE yetkilileri katıldı.

“VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜLLERİNE DE DOKUNMALIYIZ”

Yapılan hizmetlerin yanı sıra vatandaşın gönüllerine dokunmak gerektiğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ile alakalı olarak Malatya’ya hoş geldiniz. Sizin yapacağınız incelemeler ve istişareler neticesinde birimlerimizde oluşan yönetim sistemleri uygulamaları noktasında incelemeler yapılarak, daha iyiye gidişin yolları aranacaktır. Bu toplantı önemli bir toplantıdır. Seçim öncesi AK Parti olarak bizim sloganımız Gönül Belediyeciliğiydi. Belediye olarak hizmet belediyeciliğini, insanların memnuniyetini sağlamak belki birçok alanda insanların konforunu yükseltiyoruz ama bu sloganla çıkmış olduğumuz bu yolda hizmet belediyeciliğinin yanı sıra insanların üzerinde iz bırakmanız için onların gönüllerine dokunmamız gerekiyor. 2014 yılında Malatya’mız büyükşehir olduktan sonra Battalgazi metropol bir ilçe hüviyetine bürünmüş oldu. Daha önce 30 bin nüfus iken sonrasında 310 binin üzerinde bir nüfusa sahip bir ilçe olduk. O süreçte Battalgazi’miz de özellikle hem ilçe halkımızın memnuniyetini sağlamak hem de yeni metropol olan ilçenin vatandaşa karşı sorumluluğunu yerine getirme bakımından çok güzel çalışmalara imza atılmış oldu. 2019’da biz göreve geldikten sonra almış olduğumuz bayrağı daha yukarılara taşımak için gayret gösteriyoruz. Özellikle Battalgazi’de nüfus popülasyonunun farklı kesimlerden oluşması, ilçemizin özellikle doğu illerinden göç alıyor olması nedeniyle diğer metropol ilçeye kıyasla daha zor bir ilçe olduğunu biliyoruz. Sosyal entegrasyonun sağlanması, memnuniyeti sağlamanın da zor olduğu bir ilçede görev yapıyoruz. Amacımız hem insanlarımızın yaşam standardını ve konforunu arttırmanın yanı sıra onların gönüllerine de girmemiz önemli. Bizler yaklaşık olarak bir yıldır görevdeyiz. Burada olan herkes ellerinden gelen çabayı ve gayreti sarf ediyor. Sizin yapacağınız incelemeler ve istişareler neticesinde birimlerimizde oluşan yönetim sistemleri uygulamaları noktasında incelemeler yapılarak, daha iyiye gidişin yolları aranacaktır” ifadelerini kullandı.

“BERABER NELER YAPABİLİRİZ BUNUN İÇİN BİR ARADAYIZ”

TSE Baş Tetkik Görevlisi Reşit Yazıcıoğlu ise “TSE ISO 9001 Kalite Yönetim sistemleri ve TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemlerinde bir gözetim sisteminde yine beraberiz. Gönderdiğimiz program çerçevesinde 9001’i bir gün 10002’yi de 2 gün denetimleri gerçekleştireceğiz. 3 arkadaşımızla beraber 3 gün tetkik planlandı. 10002’yi de 2 gün olarak ben denetleyeceğim.  2008 versiyondan 2015 versiyona geçişte her faaliyetimizde risk ve fırsatlar hayatımızın her evresine girdi. Sağlık alanında, depremler, sağlık sebepleri, virüsler, yönetsel, iş faaliyetleri gibi hayatımızın her evresine girdi. Bunlarla ilgili alınacak tedbirlere operasyonel faaliyet diyoruz. Operasyonel faaliyetlerle beraber her alandaki iyileştirmeleri standarlarla beraber almanız gerekiyor. Sizlerin de bizlerin de burada bulunma sebebinde bu vardır. Burada bulunma amacımız, hem buradaki iyileştirmelere şahitlik etmek hem de daha hangi alanlarda hangi iyileştirmeleri sağlayabiliriz beraberce onu sağlamak. Seçilen her belediye başkanının bir hedefi var, o hedefleri de stratejik plan çerçevesinde vatandaşla bütünleşerek, çevreci bir belediye olarak, sosyal bir belediye olarak sağlanması gerekiyor. Belediyemizin bütçeleri önemlilik arz ediyor, finansal işlemler önemlilik arz etmekte, hizmeti üreten personelin çalışma ortamı, hizmet üretilen yerler önemlilik arz etmekte. Programı gönderdik program çerçevesindeki denetimleri de gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı