SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Kaç Gencimizin Hayatını Kaybetmesi Gerekiyor?!"

0
Güncellendi - 2019-12-11 18:42:28
A- A+ PAYLAŞ

  • BU OLAY 3'ÜNCÜ.. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya tren garında yüksek voltaja kapılarak hayatını kaybeden Denizcan  ile ilgili yaptığı açıklamada “ Bu ölümlerin son bulması için daha kaç canımızın, gencimizin hayatını kaybetmesi gerekiyor?” dedi.

18 yaşındaki Yusuf Denizcan Evsen, 8 Aralık 2019 gecesi Malatya Tren Garında bekleyen yük treninin üzerindeki yüksek gerilim hattı akımına kapılıp hayatını kaybetti.Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İnsanların yüksek gerilim hatlarının olduğu bölgeye çok rahat bir şekilde ulaşması bu tür faciaların yaşanmasına davetiye çıkarıyor” dedi.

"BU İLK DEĞİL, MAALESEF SON DA OLMAYACAK"

Malatya Tren Garı’nda 21 Haziran 2014 tarihinde istasyona çok yakın bir mesafede bekletilen merdivenli vagonlardan birinin üzerine çıkan 15 yaşındaki Enes Can Gedik elektrik akımına kapılmış, Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde uzun süre tedavi görmüştü.Bu kazadan 2 gün sonra, 23 Haziran 2014 tarihinde aynı yerde, bir vagonun merdivenlerine çıkan 18 yaşındaki Sinan Arı da elektrik akımına kapılmış, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

"BUNU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba biri 15 diğeri 18 yaşında iki gencin iki gün arayla aynı yerde elektrik akımına kapılmasının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra yine aynı yerde yine ölümlü bir kazanın meydana gelmesinin hiçbir mazeret kabul etmeyeceğini belirterek, “Ülkemizde maalesef en ucuz şey insan hayatı. 18 Yaşındaki bir gencin göz göre göre ölüme gönderilmesi kaza değil cinayettir.Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

DENİZCAN’IN ÖLÜMÜNÜ ENGELLEYEMEZ MİYDİK?

Gencecik insanların tüm uyarılara rağmen, vagonların olduğu bölgeye girmelerini engellemek için insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Ağbaba, “Bu bölgelerde binlerce volt elektrik akımının olacağının başta kamu spotları olmak üzere, çeşitli tanıtım materyalleri ile kamuoyuna aktarılması gerekiyor. Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen kazalarda bilinçsizliğin ve gerekli tedbirlerin alınmamasının bir araya gelmesinin sonucunu maalesef insanlarımızı kaybederek ödüyoruz.Sormamız gereken soru; 18 Yaşındaki Denizcan’ın ölümünü engelleyemez miydik?Bu ölümlere ‘dur’ diyemez miydik? Tren Garı’nın 20 metre ilerisinde herkesin rahatlıkla raylara ve vagonlara ulaşabilmesi ve nihayetinde yüksek gerilim hatlarından kaynaklı kazalara maruz kalmaları ‘kader’ ile açıklanamayacak kadar acı bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Bu arada, olayda yaşamını yitiren Yusuf Denizcan Evsen'in cenazesi, Doğanşehir ilçesinin Karaterzi Mahallesi (köyü) mezarlığında toprağa verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    İşte buna da fırsatçılık denmez de ne denir? Anlayana sivrisinek SAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (4 yıl önce)
    Bunu engellemek çokmu zor bu durumlar düzelmedi gitti.Sorumluları bir yargılasınlar bakalım birdaha bu tür olaylar yaşanırmı.Ne hale geldik arkadaş orada bir ölüm tuzağı var önlem alınmıyor peki bu durumun kasten adam öldürmeyle ne farkı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Malesef tedbir alınmazsa bu gibi olaylar artarak devam eder. Önlem almamız gerekiyor bu tür konularda. Bu arada evine gitmek için vagonun üstüne çıkmış. Normal yol varken neden oradan gidersin. Bilmiyor ki orada yüksek voltaj elektrik var. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum. İnşallah daha böyle olaylar yaşanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat ADIGÜZEL (4 yıl önce)
    Aynen neden önlem alınmıyor 2014 yılında bir yakinimizi kaybettik yazık değil mi bu çocuklara evin tek oğlu ve tek çocuğuydu anası babası ne hale geldi üzülmek ten lütfen önlem alalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • feyzi (4 yıl önce)
    ne uyarisi kardes ya guvenlik personel denetimi yok kimin girip ciktigi belli degil bi istasyon genci kafasina gore yandaki kantin cay ocagindan gecip takilio oralarda
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Çanak (4 yıl önce)
    Hesap sorulsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Dağ gibi deli kanlı bir ihmal üzerine öldü
    0
    0
    Yanıtla