SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ucubeyi Getirip Yazıhan'ın İçine Yerleştirmişler!'

0
Güncellendi - 2021-07-02 01:38:44
'Ucubeyi Getirip Yazıhan'ın İçine Yerleştirmişler!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP'DEN YAZIHAN'DAKİ ÜST GEÇİT İÇİN TEPKİ.. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri, Yazıhan’ın merkezinde yapılan üst geçidin mağdur ettiği esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiler.

Kiraz, burada yaptığı açıklamada “Yazıhan’dan Fethiye’ye doğru bir yol varken üst geçit yapılmış. Bu üst geçit buradaki esnafın, esnaf ailelerinin, vatandaşların isyanına neden olmuş durumda. Üst geçit ile birlikte yıllardır burada olan esnaf iş yapamaz hale gelmiş. Yetkililere sesleniyoruz “ben yaptım oldu” mantığıyla olmaz bu işler. Her yerde aynı şeyi yapıyorlar, Yazıhan’da da ben yaptım oldu anlayışıyla bir ucubeyi getirmişler Yazıhan’ın içine yerleştirmişler. Bir ilçenin caddesi içinde böyle bir üst geçit yapılır mı? Hangi mantıkla yapılıyorsa Allah akıl fikir versin diyoruz.

Burada onlarca esnaf evine ekmek götüremiyor. Bu isyanı her yerde duyuracağız. Burada mağdur olan esnaflar yeni yol üzerinden yer istiyorlar. Seslerini dile getirdikleri için esnafların dükkanlarına mühür vuruyorlar. Esnaf tepki gösterince tehdit ediyorlar dükkanlarınızı yıkarız diyorlar. Yazıhan Belediyesi’nde bu ne vicdansızlık. Hiç kimse bu dükkanları yıkamaz, hiç kimse buradaki esnafları tehdit edemez. Bu insanlar burada oturuyorlar, burada ekmek kazanıyorlar ve burada ekmek kazanmaya devam edecekler.

Bir iş yapacaksanız gelin esnaflarla oturun konuşun en doğru kararı verin, herkes size destek versin. Kimseye danışmadan kendi başınıza hareket ederseniz yaptığınız işin altında kalırsınız. Esnaflar hukuki mücadeleyi başlatmışlar ama siyasi olarak da yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Sadece Yazıhan Belediyesi’ne değil, sorumlu olan herkese çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce bu durumu çözüp esnafların mağduriyetinin giderilmesi gerekir. Belediyenin ve diğer kurumların bu vicdansızlığına teslim olmayacağız, tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz. Bizler buradaki esnafların her zaman yanında ve destekçisi olacağız.” dedi.

Yapılan üst geçitten mağdur olduğunu belirten Yazıhanlı bir grup esnaf ise, “Hiç kimseye bilgi verilmemiş, hiçbir esnafla görüşülmemiş, istimlak yok, hiçbir gerekçe dayanak yok, mesnetsiz bir davranışla bu üst geçidi yerleşim yerimizin içerisine yaptılar. Bizler bu üst geçidi istemiyoruz. Buradaki vatandaşlar mağdur oldu, perişan oldu. Bu şekilde bir hizmetin anlamı yoktur. Belediye başkanı çocuk hayalim diye tutturmuş, çocukluk hayallerini başka yerde gerçekleştir. Burada dükkanlarımız var. İki dönemdir belediye başkanlığı yapmış kişi geldi dükkanlarımızın önüne üst geçidi yaptı.

Seçim zamanları gelip bizlerden oy istedi, fotoğraf çektirdi. Belediye başkanı oy isterken dükkanlarımız kaçak değildi ruhsatlıydı şimdi üst geçide itiraz ettiğimiz için dükkanlarımız mühürleniyor. Halkın mağduriyetinin giderilmesi, esnafa destek olması, vatandaşlara eşit davranmak belediyelerin asli görevidir. Hizmet yapmak istiyorsan vatandaşlarla görüşeceksin, fikrini alacaksın, dertlerini dinleyeceksin. Biz belediye başkanından para pul değil dertlerimizi dinlemesini istiyoruz. Daha bir gün olsun gelip sormuş değil. Belediye başkanı ellerini üzerimizden çeksin, esnaflarla uğraşmasın.” diye tepkilerini dile getirdiler.

Yazıhan Gayret Mahallesi Muhtarı Sabri Beyaz ise “Bu proje onaylanacağı zaman azalarımız ve mahallelilerle beraber belediye başkanının yanına gittik. İlk başta proje farklı yerde olacaktı ama proje birkaç defa değişti. Biz dilekçe yazdık ve imza topladık tekrar belediye başkanını ziyarete gidip dilekçemizi sunduk ama başkanın bize “söylediği bu proje onaylandı ödenek çıktı, bu proje yapılacak” dedi. Biz mahallelilerle beraber Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne gittik, orada da mağduriyetlerimizi anlattık. Bölge Müdürü bize bu proje Ankara’da onaylandı, bizlik değil. Biz istemiyorduk ama Ankara’da bastırıldığı için yapmak zorunda kaldık. Normalde kimse yapılan hizmetten şikayetçi olmaz ama esnaflarımızı mağdur edipte zor da bırakmak olmaz.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu kadar haber yapılmış Köprü nerde? yoksa olmayan bir şeyin haberimi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (2 yıl önce)
    Görünmez üst geçit yapmışlar sanırım :/
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Yazihan'a yapılan bu üst geçit gerçekten gereksiz ve ihtiyaç fazlasıdır. Sırf bu mahallede yaşayan insanlar iktidar yanlısı olmadığı için belediye başkanı bu ucubeyi buraya yaparak halkı cezalandırmaya çalışmış. Bilip bilmeden yorum yapan arkadaşlara sesleniyorum. Sırf eleştirmek için boşuna yorum yazmayın çünkü buna hakkınız yok. Orada birçok esnaf mağdur durumda. Örneğin 35 senedir tapulu yeri olan demirci esnafın arazisi istimlak edilmeden bir para ödenmeden işgal ediliyor. Esnaf bana yer verin ki ben de işimi devam ettirebileyim diyor buna rağmen Yazıhan belediyesi bizim bir kuruş paramız yok diyor. Adamın dükkanı mühürleniyor tehdit ediliyor. Bu kavşak yapılırken yolu yapan görevliler bu kavşağa hiç gerek yok boşuna yapıyoruz demişler fakat belediye başkanının verdiği cevap " Yazıhan benim, size kimse bir şey diyemez yapın" olmuş. Sizce esnaflar haksız mı? Ayıptır yazıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali osman (2 yıl önce)
    malatyahaber, bukadar da CHP yandaşı olma.. Ucube Köprü Deniliyor ama köprünün kendisi ortada yok. varsa chp yoksa chp..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Enver kiraz güldürdün bizi haberin başlığı ucube olunca içeriğine bakmadan önce Resmi inceledim arıyorum bakıyorum görünen bir şey yok Haa pardon ne aradığımı yazmadım Başlık ucube olunca ben şahsen saçma sapan bir heykel mi koydular bir yere adına sanat diyerek Meğer konu üst geçit imiş
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    O ucubeyi bizde bir görebilseydik gerçekten ucubemi değilmi anlardık
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Hükumetin milletin menfaatine yaptığı üstgeçide UCUBE diyen zihniyetin belediye başkanlarının 2 yıl boyunca uğraşıp milyonlar harcayarak yapıp caddelerin ortalarına koydurduğu sözde sanat işlerine ne isim verileceğini okurların takdirlerine bırakıyorum. Pes Yani...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gero (2 yıl önce)
    Keşke bir de üst geçidin fotoğrafını da yayınlasaydınız. Bu arada eskiden ayrıntılara daha fazla önem verirken, bu haberde ise ayrıntı bile olmayacak haberin asıl öznesi olan üst geçidin fotoğrafı yok. Yazıhan diyorsunuz, Fethiye'ye giden yol diyorsunuz, mesela bu ayrıntı harita üzerinde gösterilebilirdi. Lütfen kaliteyi düşürmeyin. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • durucasulu (2 yıl önce)
    Esas ihtiyacı olan Durucasu Sürür Kavşağı, birilerine yalakalık olsun diye iptal ettirilip Yazıhan'ı bu ucube gerçekten akıl fukarası bir projeyle tanıştırmanın hesabını kimler verecek yazıklar olsun. uyduruktan bir trafik ışığı birilerinin değirmenine su taşımak tam burada gerçekleşti... OSB açanlar KURUÇAY' a topraksız tarım projeleri yapanlar TOKİ yapıp temel toprağı ile Hamidiye yolunu dayanışma örneği gösterip yapanlar. Bu devirde yapılanları lutufmuş gibi millete sunanlar Elektrik %15 Doğal gaz %12 ( Pardon Özür Yazıhan'da yok) 1lt mazot, 1kg arpa içinde resim çektiğiniz Ay çiçekleri pancarlar kavun karpuzlar Allah aşkına kaç lira fiyatını bi sorgulayın....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanlı (2 yıl önce)
    Esnaf dediğide tekel bayisi. Köprü ucube olabilir gerçekten çok düşünmüşlermi bunun için
    0
    0
    Yanıtla