SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişimi Davası'nın Müebbet Cezalarına Onay

0
Güncellendi - 2018-11-28 04:57:27
Darbe Girişimi Davası'nın Müebbet Cezalarına Onay
A- A+ PAYLAŞ

  • Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi,eski Orgeneral Huduti’ye verilen 15 yıl hapis cezası ile birlikte 14 ağırlaştırılmış müebbet ve 2 müebbet hapis cezalarını onayladı.

2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki Darbe Girişimi davasında 15 yıl cezaya çarptırılan dönemin 2. Ordu Komutanı eski Orgeneral Adem Huduti ve ile birlikte yargılanan 3’ü general 14 subaya ağırlaştırılmış müebbet, 2 subaya da müebbet hapis veren Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi istinaf kararında onayladı. Gaziantep Bölge Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, beraat eden ve FETÖ üyeliğinden ceza alan bazı sanıkların hükmünü ise devam eden soruşturmaları nedeniyle bozdu.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimine 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’nde Malatya’dan destek verdikleri gerekçesiyle Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 Mayıs 2018 tarihinde karara çıkan Malatya Darbe Girişimi Davasında 2. Ordu eski komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye 15 yıl, 3’ü general 14 subaya ağırlaştırılmış müebbet, 2 subaya müebbet hapis cezası ile birlikte 57 sanık hakkında beraat hükmü verilmişti.

Davanın yerel kararı hakkında istinaf kararını veren Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 15 yıl hapis cezası alan Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 3’ü general, 4’ü albay, 2’si Yarbay, 4’ü binbaşı ve 1’i Yüzbaşı olmak üzere toplam 14 subaya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 1’i albay ve 1’i üsteğmen olmak üzere 2 subaya verilen müebbet hapis cezasını Yargıtay yolu açık olmak üzere onayladı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, darbe girişimi gecesi 7. Ana Jet Üssü’nde görev yapan ve 4 ayrı savaş uçağını kaldırmakla suçlanırken haklarında ceza yer olmadığına ve beraatlarına karar verilen Pilot Üsteğmenler Mahmut Burak Kılıç, Eray Bakır, Muhammed Yusuf Tür, Halil Karan, Seçkin Gülmüş, Ülfet Kaçay hakkındaki dosyanın tefrik edilerek yeni bir dosya açılıp haklarında yeniden istinaf inceleme yapılmasına karar verdi.

Bölge Mahkemesi 3. Ceza Dairesi haklarında beraat kararı verilen 2. Ordu eski komutanı Adem Huduti’nin emir subayı Binbaşı Sedat Kaya ve Üsteğmen Resul Sayan ile birlikte hakkında FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay ceza verilen 2. Ordu Eski Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım ve hakkında yine FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen Kara Pilot Teğmen Mustafa Sinan Soybaş hakkındaki yerel mahkemenin hükümlerini ise haklarında başlatılmış olan başka soruşturmalar nedeniyle kesin olarak bozdu.

Gaziantep Bölge Mahkemesi 3. Ceza Dairesi beraat eden 55 sanığın beraat kararlarını da onayladı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız