SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbeler Seçkinlerin Çıkarı İçin Yapılmış

0
Güncellendi - 2021-03-03 23:59:43
Darbeler Seçkinlerin Çıkarı İçin Yapılmış
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Işıl Arpacı, 2. Meşrutiyet'ten 28 Şubat sürecine kadar Türkiye'de yapılan askeri darbelerin tek nedenini, "seçkinlerin ayrıcalıklarını yitirmesine bir tepki" olarak açıkladı.

Darbeler tek bir nedenle yapılmış: Seçkinlerin, ayrıcalıklarını yitirmeye tepki göstermesi

İnönü Üniversitesi'nin, 2021 Kültür - Sanat Etkinlikleri kapsamında, internet üzerinde yayınlanan, "28 Şubat - Postmodern Darbe" başlıklı Youtbe aktivitesinin konuşmacısı Dr. Öğretim Üyesi Işıl Arpacı, Türkiye'deki bütün darbelerin mekaniğini ve dinamiğini tek bir nedene indirgeyerek, "Askerler, bürokratlar ve İstanbul sermayesinden oluşan üçlü seçkinci sınıfın özellikle Cumhuriyetin ilanı ile birlikte edindiği ayrıcalıklı konumunu kaybetmemek için Türk siyasal hayatına fasılalarla müdahale ettiğini biliyoruz" dedi.

Cumhuriyet döneminde "darbelerin ilki 27 Mayıs 1965'te gerçekleşti"!

İnönü Üniversitesi Youtbe sayfasında yayınlanan konuşmada, "uzman" olarak, Türkiye'de darbeler tarihini anlatan Dr. Öğretim Üyesi Işıl Arpacı'nın, 27 Mayıs darbesinin 1965 yılında yapıldığını söylemesi de dikkat çekti.

Türk siyasal hayatında, '27 Mayıs darbesi' olarak bilinen ve TSK içindeki bir cuntanın gerçekleştirdiği darbe, 27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Işıl Arpacı, 1990 yılında Lezzo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Yarar ve arkadaşları tarafından kurulan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği - MÜSİAD'ı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kurduğunu söyledi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, MÜSİAD’ı kurmadı ama destekledi; kısa bir süre sonra ise Refah Partisi'nin devamı olan Fazilet Partisi ile MÜSİAD arasında meydana gelen fikirsel ayrışmalar nedeniyle; Fazilet Partisi’ne yakın işadamları MÜSİAD’a karşı Anadolu Aslanları İşadamları Derneği – ASKON’u kurdu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mavi ay (3 yıl önce)
    Laf oldu torba doldu, dağılabilirsiniz!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (3 yıl önce)
    Üniversitemiz eskiden Türkiye sıralamasında iyi bir yerdeydi.Şimdi kaçıncı sırada acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    kendimizden haberimiz yok anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilim (3 yıl önce)
    Bilim neresinde bu haberin. Üniversite sayfasındaki metin ile aynı değil. Bilimsel değil. Özetse hiç değil. Darbeler terminolojisini koyarsın, arkasındaki gücü iyi analiz edersin. Birazda tarih okursun. hatta Rahmetli Abdülhamid hanın hayatını okur hatta dizisini izlersin. Bu konular derin konular. Ama şu gerçek var ki yapan da belli yaptıranda. Kıyamete kadar var olacaklar. Azaltmanın tek yolu okumak, bilim ve inançtır. Yaşasın BİLİM
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Eski belediye otobüs müdürünün dekan olduğu fakülteden ancak bu kadar olur zaten... Ne bekliyordunuz ki?
    0
    0
    Yanıtla