SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende İtfaiyesi 231 Olaya Müdahale Etti

0
Güncellendi - 2018-01-07 03:27:48
Darende İtfaiyesi 231 Olaya Müdahale Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende İtfaiye Amirliği, 2017 yılında 231 olaya müdahale etti.

Balaban Mahallesi’ndeki İtfaiye Amirliği, 3 araç 15 personeliyle 2017 yılında meydana gelen 231 olaya müdahalede bulundu.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için görev yapan itfaiye ekipleri, yıl içerisinde 141 yangın, 17 trafik kazası, 2 su baskınına müdahale etti, 17 insan ve hayvan kurtarma operasyonu yaptı.

Ayrıca göçük ve teker ısınması gibi 54 olaya da müdahale etti.

İtfaiye Amiri Seyfullah Karcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir görev yılını geride bıraktıklarını belirterek, "Çok şükür hayat kaybı ile sonuçlanan bir felaket yaşamadık. Ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla meydana gelen olaylara zamanında müdahale etmesiyle yangınlar büyümeden söndürüldü. İlçemizin coğrafi yapısının dağlık olması ve nüfus yoğunluğunun kırsalda bulunması gibi nedenlerden dolayı bir takım zorluklar yaşasak da görevimizi en güzel şekilde yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında, yaklaşık yüzde 30 civarında bir iş artışı olduğunu vurgulayan Karcı, "Artan iş yoğunluğuna rağmen halkımızı olası yangın ve kazalar konusunda bilinçlendirmeyi de ihmal etmedik. İlçemizde iş yerlerini denetledik. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için mesai gözetmeksizin çalışan ekiplerimiz, özverili bir şekilde görevlerini icra etmektedir." diye konuştu.

Karcı, Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, ilçeye gönderdiği arazi tipi acil müdahale ve kaza kurtarma aracıyla olası kazalara daha çabuk müdahale edebileceklerini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız