SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Kayısı Tesisleri

0
Güncellendi - 2020-07-28 20:42:00
Darende'de Kayısı Tesisleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayısı ile ilgili önemli bir proje hayata geçirildi. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde Kayısı Yıkama Boylandırma ve Soğuk Hava Deposu ile Kayısı Çekirdeği Kırma Eleme Tesisi faaliyete başladı.

Darende İlçesi Balaban Mahallesinde kurulan tesis, Malatya’nın önemli bir ihraç ürünü olan kayısı için büyük önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kayısıda Katma Değerin Artırılması” Projesi kapsamında kazandırılan tesis, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edildi. Projede, Kayısı Yıkama Boylandırma Ünitesi ve Soğuk Hava Deposu ile Kayısı Çekirdeği Kırma Eleme Tesisi bulunuyor. Kısa süre önce faaliyete geçen tesisi, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş işletiyor.

Ekonomik kayıpları önlüyor

Üreticinin kayısısına katma değer sağlayan yıkama ve boylandırma ünitesinde ürünler elenerek 5 farklı gruba ayrılıyor. Böylece her ürün kendi sınıfının fiyatını alarak, çiftçinin ekonomik kayıplarını önlüyor. Kayısı Çekirdeği Kırma ve Eleme tesisinde ise çekirdekler kırılıyor ve kabuklarından ayrılarak üreticiye teslim ediliyor. Çok küçük ücretlerle verilen hizmetler, kayısı üreticisine önemli avantajlar sağlıyor.

Bin tonluk soğuk hava deposu ise ürününü hemen satmak istemeyen çiftçinin ürününün korunmasını sağlıyor.

Kayısı Yıkama Boylandırma ve Soğuk Hava Deposu ile Kayısı Çekirdeği Kırma Eleme Tesisi Sorumlusu Ahmet Köse, tesisin vatandaşlarca çok takdir gördüğünü ifade ederek projenin faaliyete geçirilmesi dolayısıyla vatandaşların emeği geçenlere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiklerini belirtti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Adem (3 yıl önce)
    Bunu Selahattin gürkanmı yaptı yoksa Ahmet çakırmı yaptı birilerine teşekkür edecekseniz bu öncelikle Ahmet Çakır ve onun zamanındaki tarımsal daire bsşkanı hilmi öksüztepedir
    0
    0
    Yanıtla