SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'ye Yeni Terminal Projesi

0
Güncellendi - 2018-01-22 03:26:45
Darende'ye Yeni Terminal Projesi
A- A+ PAYLAŞ

D300 karayolu üzerinde olması nedeniyle şehir içi ve şehirlerarası yoğun yolcu potansiyeli bulunan Darende ilçesine, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından üst geçitli Terminal projesi hazırlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda kontrolün sağlanmasının yanısıra kalite, konfor ve güvenliğinin artırılması amacıyla ilçelerde yapılması planlanan Terminal projelerinden birisi de Darende için yapıldı.

Cami ve üst geçitli proje

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2.900 m2 arsa üzerine hazırlanan ve 3 kattan oluşan projenin toplam inşaat alanı ise 3 bin m2’den oluşuyor.

Mimari projesi tamamlanan, elektrik statik çelik ve tesisat projeleri ise devam eden Darende İlçe Terminali projesi içerisinde şu özellikler bulunuyor:

4 adet yazıhane, 4 adet dükkan, çay ocağı, büfe, güvenlik ve izleme odaları, yolcu bekleme salonu, emanet depoları, terminalden yolun karşısına geçiş sağlayan üst geçit, kafeterya, cami ve teras alanları.

Projede yer alan üst geçit çelik imalat ile yapılacak. Cami ise sekizgen kubbeye sahip olup minaresi ise çelikten imal edilecek. Terminal önüne ise araçların yolcu indirme-bindirme alanları kemer tarzı andezit kaplama ile çelik kolonlar yapılacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Ne kadar boş konuşan var yav.caminin yanına eğlence mekanı yapılmış gibi konuşuyosunuz.maştinin karşısıdada cami var.üstelik hem otobus hem minibüs duragı var.yanlış bir durum varmı tabiki hayır.Laf olsun diye konuşmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    10 tane dandikten peron yapip millete otogar yaptik diyecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • AKÇADAĞLI (6 yıl önce)
    TERMİNAL PROJESİNDEN ÇOK CAMİ PROJESİNE BENZİYOR , CAMİNİN YANINA OTOBÜS DURAĞI YAPILMIŞ........
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)AKÇADAĞLI isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzına sağlık Akçadağlı kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla