SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Değerleri ve Güzellikleri Tanıttık"

0
Güncellendi - 2019-10-14 03:46:31
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 3.Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri sona erdi. Tanıtım günlerini değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İnanıyorum ki bizim amaçlamış olduğumuz Malatya’mızın değerlerini ve güzelliklerini İstanbul’a taşımak amacımızı, en iyi şekilde yerine getirmiş olduk” dedi.

Malatya Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen 3. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri sona erdi. Tanıtım Günlerinde Battalgazi Belediyesi de “Battalgazi Medeniyetin Kalbi” temasıyla bir stant açtı. 5 gün süren ve ziyaretçi akınına uğrayan Tanıtım günlerinde, Battalgazi Belediyesi’nin standı da en ilgi gören stantların başında geldi. Tanıtım günlerinde Battalgazi Belediyesinin ilk kez ziyaretçilerine sunduğu VR Sanal gözlük ile de Malatya ve Battalgazi’nin tarihi yerleri ‘Sunam’ adlı parça eşliğinde tanıtıldı.

Malatya Battalgazi Belediyesinin standında hazır bulunan müzisyenlerinin bir birinden güzel seslendirdiği ezgiler ile birlikte renkli görüntülerin oluştuğu Malatya Tanıtım Günlerinde Battalgazi standındaki hareketlilik ve gösterilen teveccüh dikkatleri çekti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de standa gelen misafirlerle birebir görüşerek onlara ikramlarda bulundu. Malatya’ya has ürünlerin başkan Güder tarafından ikramında ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

Battalgazi Belediyesinin standını eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, AKP İstanbul İl başkanı ve ilçe başkanları, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ve Malatyalı sanatçılarda ziyaret ederek, Başkan Güder ile fikir alışverişinde bulundu.

GÜDER: “KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK”

‘Ülkemiz barış ve güven içinde yaşanılan bir vatan olmasını diliyoruz’ diyerek sözlerine başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin zorunlu olarak yaptığı operasyon hala devam ediyor. Tabi ki bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Ülkemiz barış ve güven içinde yaşanılan bir vatan olmasını diliyoruz. Komşularımızın da aynı güven ikliminde yaşamalarını istiyoruz. Ancak dünya emperyalizmi Türkiye ve çevresindeki topraklarda kendi emellerini gerçekleştirmek adına bir takım girişimlerde bulunuyorlar. Biz kesinlikle savaş isteyen taraf değiliz. Ülkemizde yaklaşık 5 milyon Suriyeli kardeşimizi barındırıyoruz. Suriye’de güven ve istikrar oluşturulması adına kardeşlerimizin insani şartlarda ülkelerinde yaşamaları için bu operasyon yapıldı. Bu kadar insanı ülkemizde barındırmak çok kolay değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ülkemize bu durum 40 milyar dolar bir külfet getirdi. Ama biz bunu bir külfet olarak görmüyoruz. Çünkü insan yaşamının maddi karşılığının olmadığını biliyoruz. Suriye’de barışın sağlanmış olduğu, insanların kendi topraklarında güvende olduğu bir alan tesis etmek için sınırımızdan 30 kilometrelik uzakta güvenli alan oluşturmak için askerlerimiz mücadele veriyor. Amacımız Güvenli bölge oluşturduktan sonra ülkemize gelen Suriyelileri kendi ülkelerine dönmelerini sağlamak. Yani komşudaki yangını söndürme adına o bölgedeyiz. Rabbim askerlerimizi muzaffer eylesin.”

“YOĞUN KATILIM BİZLERİ MUTLU ETTİ”

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 3.Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerini değerlendiren Başkan Güder, “Böylesine güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel geçen tanıtım günlerini bugün sonlandırıyoruz. Bu tanıtım günlerinde Malatya’mızı ve değerlerimizi buraya taşımış olduk. Tanıtım günlerine katılım oldukça fazlaydı. İlgi ve alaka gerçekten çok üst düzeydeydi. Bu da bizi fazlasıyla memnun etti. İstanbul’da bulunan Malatyalıların katkısı, Malatya’dan gelen insanların buraya katkıları muhteşemdi. İnanıyorum ki bizim amaçlamış olduğumuz Malatya’mızın değerlerini ve güzelliklerini İstanbul’a taşımak amacımızı en iyi bir şekilde yerine getirmiş olduk. Malatya gelince ilk kayısı akla gelir. Kayısının Malatya’mıza önemli katkılar sağladığına hepimiz şahit oluyoruz. Kayısımızın tanıtımını en iyi şekilde yapmış olduğumuza inanıyorum. Malatya’mızın tarihi, kültürü ve gastronomisi ile tanıtımı çok önemli. Köfteden yapılan 70’ e yakın yemeğimiz var. Yaprak sarması, analı kızlısı ve diğer tüm yemeklerimiz ile bunun tanıtımını yaptığımıza inanıyorum. Tarihi ve kültürel güzelliklerimizi burada tanıtmaya çalıştık” dedi.

“BELEDİYE OLARAK TANITIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Battalgazi’de bulunan tarihi eserlerinin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Güder, şunları söyledi: “Battalgazi’mizin dünyaya açılması noktasında önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Arslantepe’mizi UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı listeye sokmak için çalışmalarımızı tamamladık. UNESCO’dan gelen ekibi Malatya’mızda ağırladık. O gelen misafirlerimizin değerlendirmeleri sonucunda da kalıcı listeye gireceğine inancımız tamdır. Arslantepe’ye katkılarını esirgemeyen Malatya Valiliğimize, Büyükşehirimize, Kültür Turizm İl Müdürlüğüne, Üniversitelerimize teşekkür ediyorum. Arslantepe’nin tanıtımına Battalgazi Belediyesi olarak öncülük ederek tanıtmaya çalıştık. Burada Kültür Müdürlüğü ekiplerimiz de çok ciddi çalışmalar yaptılar. Kültür Müdürlüğümüz Kalıcı listeye konulması için iş ve işlemleri takip etme hususunda çok önemli çalışmaları yaptı. Umudumuz Arslantepe’nin Dünya Kültür Mirası kalıcı listesine girmesidir. Yine Anadolu’yu Anayurt yapan Battalgazi’nin özellikle Selçuklular zamanında Türklerin Battalgazi’ye gelmesiyle ilk mesken edindikleri Ulu Cami, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayımız gibi tarihimizi yaşatmak adına oluşturduğumuz tarihi Poyraz konağımız, bunun yanında hamam kültürünü bugüne taşıma ve gelecek nesillere aktarma adına Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları sergilemeye çalıştık. Askerlik Müzesinin Malatya’da oluşturulması büyük anlam ifade ediyor. Yine çok güzel doğal mirasımız olan İspendere Şifalı Sularımızı burada tanıtmaya çalıştık. Tanıtımı çok önemsiyoruz. Geleneksel tedavi’nin İspendere’de olması Battalgazi’miz için farklı bir önem arz ediyor. Kısaca Battalgazi’deki değerlerimizi buraya taşıdık. Güzel bir tanıtım olduğuna inanıyorum. İnşallah bu tanıtımın dönütünü en güzel bir şekilde Malatya’da yaşarız. Çalışmalarımızı Türkiye ve Dünya Mirasına koymak için elimizden gelen çalışmayı sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. Türkiye’mizin değişik illerinde bu tanıtımları yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız