SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dehşete Düşüren Saldırı Kameraya Böyle Yansıdı

A- A+ PAYLAŞ

GÖRÜNTÜLÜ HABER- "ALLAH BENİ ÇOCUKLARIMA BAĞIŞLADI" Malatya’da sokakta yürürken 8 köpeğin birden saldırısına uğrayan ve yerde sürünen kadına yaralarından dolayı 18 dikiş atıldı.

Tecde Mahallesinde dehşet veren bir köpek saldırısı olayı geçtiğimiz 5 Şubat Cuma günü öğle saatlerinde yaşandı. 3 çocuk annesi 42 yaşındaki ev hanımı Saime Yeşil,  okuldan gelen mesaj üzerine çocuğunun kitaplarını almak için evinden çıktı.

Sokakta yürüyen kadın, aynı anda 8 köpeğin birden saldırısına uğradı. Bir anda köpeklerin arasında kalan ve peş peşe saldıran köpeklerin darbeleri ile yere düşen, yerde sürünen kadının çığlıkları üzerine çevrede yetişen vatandaşların yardımı ile köpekler kaçtı.

Olay yerine gelen ambulans ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadının  vücudunun çeşitli yerlerine tam 18 dikiş atıldı. Kadın taburcu edildi ve evinde dinleniyor.

-“ Allah beni çocuklarıma bağışladı”

Saime Yeşil yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:

“Okuldan mesaj geldi, çocukların kitaplarını okuldan almaya gidecektim. Şu rampadan aşağıya inerken köpekler tam aşağıda idi. Nasıl beni görünce, ben arkamı döndüm ki kaçam köpeklerin birisi bacağımdan tuttu, birisi sırtımdan tuttu, biri kafamdan, saçımdan tuttu, her yerimden tuttu. Bacaklarım yok şuanda. Her yerim dikişli. Çok korktum, Allah’tan gelen diye kalbim durmadı. Yine cesaretliydim ki kalbim orada durmadı. Allah beni çocuklarıma bağışladı, çocuklarımın içindeyim. 8 köpek vardı.” dedi.

-“Çığlık attım, bağırdım, çok bağırdım”

Yaşadığı olayı hiçbir zaman unutamayacağını belirten Saime Yeşil, “Çığlık attım, bağırdım, çok bağırdım, çok çığlık attım. Sağ olsun, vatandaşlar kurtarmasaydı orada beni parçalayacaklardı. Geceleri hiç uyuyamıyorum, sabaha kadar korkudan uyuyamıyorum. Hem korku var, hem can ağrısı var. 8 tane köpeğin içinden sağ çıktığım için ben Allah’ıma şükrediyorum.”

-“İnsan haklarını nereye koyacağız”

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, başı boş sokak köpeklerine bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek, “Bu başıboş köpeklerin yüzünden mahallemiz artık kabusa dönmüştür. İnsan nerede ise sokağa çıkamaz duruma gelmişler. Biz istiyoruz ki, bu sokak köpekleri, elbette onlarda bir candır, onlara zarar gelmesin, ancak bir insana saldırdığı zaman ister istemez taşla sopayla kovalamak zorunda kalıyoruz. Bizim isteğimiz onlara da zarar gelmesin, ama vatandaşımıza da zarar gelmesin. Hayvanseverler diyorlarki ‘onların gezme alanları sokaklardır’, doğrudur. Ama hayvan hakkını koruyalım derken insan haklarını nereye koyacağız. Bildiğiniz gibi 5198 sayılı yasa gereği toplanan köpekler küpelenip, aşılanıp tekrar alındığı yere bırakılıyor. Ama küpeli hayvanların, aşılı hayvanların saldırmayacağını garanti edemeyiz ki, gördük burada küpeli hayvanlarında bu bayana saldırdığını gördük. Bizim tek gayemiz hem onlara zarar gelmesin, hem insanlara zarar gelmesin.” şeklinde konuştu.

Olay yerine yakın mesafedeki bir apartmanın güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedilen görüntülerde talihsiz kadına köpeklerin saldırısı yer alıyor.

Burhan Karaduman SG-malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

64 yorum yapılmış

  • Vedat (3 yıl önce)
    amman köpeklere dokunmayın 5 yılda başlıyor onagöre
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    orada izleyenlerde sonuçda bir kadın,ve olayın dehşetine kapılmışlar,belki yardım çığlıkları atıyorlar ses gelmiyor ama çaresiz oldukları belli bu olayda öncelikle belediyelerin ilgisizliğinden, bahsetmek lazım hayvanlara daha kontrüllü yaşam alanları saglaması lazım ,yani" köpeğin insanı ısırması haber değildir,insanın köpeği ısırması haberdir"köpekler ısırılmış gibi bir durum var ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Oncelikle kadına çok geçmiş olsun. Üzülerek izledim. O esnada sitenin bahcesine koşup kapıyı izleyen iki bayanın hiçbir müdahalede bulunmayıp üstüne üstlük köpek saldırısına uğrayan kadını izlemeleri içimi çok burktu. Insanlık bu kadar erkenmi öldü. O kadının yerinde sizin herhangi bir yakınınız ve yahut siz de olabilirdiniz. Çok üzülerek izledim. Yardım eden vatandaşlardan Allah binlerce kez razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (3 yıl önce)
    Ne Kadar Gereksiz ,Vasıfsız ve İşi Bilmeyenler Varsa, Siyasilerin Elleriyle Belediyelere Doldurdular.Sonuç Normaldir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serpil (3 yıl önce)
    Hayvanlara yasam alani biz insanlar betonlar diktik Hayvanlar insanlara saldiriyormus Tas sopalarla girisip ustune ac ve susuz birakirsan kucuk ufak dediginiz serce bile saldirir (suru misali) Suruyle kopek ustune dogru geldigini gorulmemesini biraz dusunurum Bende yasadim kopek saldirisi 1 yavrusunu almislar kendisinide hirpalamislar sokaktan gecirmedi 4 5 tane yaninda vardi 1 acti yemek istiyordu cantami almaya calisti Tek cozumu insanlarin hayvanlarla yasamayi ogrenmesi gerek Onlara yapilani bir gun bi canlida size yapar (covid)
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyüp (3 yıl önce)
    Belediye Uyuyor Her zaman ki gibi cavusoglu sanayi civarında da cok köpek saldırıyor. İnsan canı hayvandan daha ucuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel Özdoğan. (3 yıl önce)
    Vaktiyle Beni de bir it ısırmıştı. Gelişmiş ülkelerde sokakta başıboş it dolaşmaz. Mevcut kanunla bu iş yürümüyor. Kanun bir an evvel değiştirilerek bu itler devlet tarafından toplanmalı. Kısırlaştırma yapıldıktan sonra ömürlerinin sonuna kadar hayvan barınaklarında tutulmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Malatyada belediyecilik bitmiş. Selahatin bey canımızdan endişe eder hale geldik.Artık konuşmaktan reklamdan ziyade iş yapsan diyoruz. olmaz mı
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZLEM KESKİN ÖZSU (3 yıl önce)
    Keşke öyle çırpınıp durmasaydı, hayvanları sinir etti.. Belediyeler de toplantı börek çörek yerine kısırlaştırma yapsalardı. Keşke.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökkuşağı (3 yıl önce)
    bizimde teyzemizin gelini oluyor ne yazık ki insanlık ölmüş insan bir bakacağına yardım eder
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (3 yıl önce)
    hükümetin ayıbı.hayvanseverler ayaklanmasın diye insan haklarından önce hayvan hakları yasası ön planda, malatyanın her yerinde her mahallesinde başıboş köpeklere rastlamak an meselesi büyükiejir bu konuda üzerine düşeni yapsa ne olur yapmassa ne olur derhal bu hayvan hakları yasaları gözden geçirilmeli çözüm üretilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Büyükşehir olduk sorunlar daha çoğaldı eskiden en azından muhatap belliydi şimdi kimse sorumluluk üzerine almıyor. Belediyecilik sadece müteahhitlik yapmak değildir. Hayvanları toplayıp barınaklara koyacaklarına, sokaklara kamyon kamyon köpek salıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • SEVDA (3 yıl önce)
    Öncelikle hanımefendiye çok geçmiş olsun diliyorum. Malatya belediyesi veya bu iş ile ilgili birim kurum yetkilileri bu konuda gerçekten duyarsızdır. Sokak hayvanları için hiç birşey yapılmıyor son zamanlarda o hayvanları zehirli ilaçlı etlerle zehirleme girişiminde bulunuldu o hayvanları suclamak en kolayı biz insanlar o hayvanları bu hale getirdik onlara zarar vererek onları korkutarak hayatta her canlı sevgi ile iyileşir ama biz insanlar tam aksine onlara zarar vererek onları korkutarak ürküterek insan düşmanı yaptık maalesef. Hayvan kötülüğü bilmez hayvan insan gibi kötülük düşünemez sadece kendisini korumak amaclı bır eylemde bulunur bu acıdan önce insanlar biz ne yaptık demelı. Bazı arkadaslar barınaklara götürülsün demiş peki siz barınaklardaki hayvanların durumlarından haberdarmısınız acaba nsl perişanlar inanın ki sokaklarda daha güvendeler o yavrular. Maalesef ki şu dünyada insandan daha tehlikeli bir varlık yok herkes gerçekten üzerine düşen görevi yapsa burada yorum yapıyor olmazdık sadece üzgünümmm duyarsızca o hayvanlar tek suclu gösterildiği için ...
    0
    0
    Yanıtla
  • tecdeli44 (3 yıl önce)
    YAZIKLAR OLSUN BELEDİYE'YE... Son bir kaç aydır tecde mahallesinde gece gündüz farketmeksizin köpekler sürü halinde geziyorlar. Nerede belediye nerede... İlla ki birilerini ısırdıktan, yaraladıktan sonra mı gelip toplayacaksınız. Eyy yetkililer... Sadece o koltuklara oturun diyemi seçtik sizi. Seçim öncesi şöyle yapacaz böyle yapacaz diyenler şimdi ne yapıyorsunuz. Yeter artık yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melih (3 yıl önce)
    Hayvanseverler evlerine alsın beslesin diyen sivri zekalar önce bu hayvanlara doğru düzgün davranacaksın, yemek su vereceksin ki sana saldırmasın yoksa mazallah tutuverir bir yerinden. Öğreneceksiniz teker teker; hayvanların da bir canı olduğunu, duygularının olduğunu kötü davranırsan iter kakarsan dönüp dolaşıp sana patlayacağını. Ablamıza büyük geçmiş olsun inşallah benzer olaylar yaşanmaz bir daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Geçmiş olsun umarım hanımefendi kısa sürede düzelir. Yorumlara bakıyorum hayvan severleri hedef alan kimseler var. Cahilliklerine veriyorum. Şunu bilmeliler ki; sen onların alanlarını talan ettin, ağaçlarını kesip sularını kuruttun bu da yetmezmiş gibi kötü davrandın; dövdün zehirledin yeri geldi tecavüz bile ettin. Sonra da gelip sokaklara koyduğumuz mamaya suya laf etmeyeceksin. Doğaya onlar kadar katkı sunamazken gelip burada ahkam kesmeyeceksin. Onlar birçok şeyi içgüdüsel yapar sen de akıl olmasına rağmen daha beterini yapıyorsun: Her gün türlü türlü cinayet, tecavüz, şiddet sende var insanoğlu. Önlem alınmalı evet aşılanıp kısırlaştırılmaları gerekli. En başta dediğim gibi geçmiş olsun ve benzeri tekrar etmez umarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Görüntüleri izleyince insan olduğumdan utandım. Kadın tek başına kaldığından köpekler saldırmış Eğer ilk gören iki kadın da oraya gitseler di köpekler kaçardı ama ne yazık ki içler acısı bir durum. Allah tan sonra gelenler ordaydı yoksa akla getirmek istemiyorum. Rabbim şifa versin kadına. BELEDİYELER de TEDAŞ ta üzerine düşenleri yapsınlar. Birçok sokaklar ışıksız ve karanlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (3 yıl önce)
    İnsan ne pahasına olursa olsun bi yardım eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen oradaki bayanlar biraz taş atıp koşsalardı belki dağılırlardı herkes kendi canından korkuyor ama seyirci kalmak orda biraz düşündürüyor ve endişelendiriyor beni
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen oradaki bayanlar biraz taş atıp koşsalardı belki dağılırlardı herkes kendi canından korkuyor ama seyirci kalmak orda biraz düşündürüyor ve endişelendiriyor beni
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 yıl önce)
    Malatya da belediyecilik zayıfladı ne yazıkki
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun üzücü bir olay keşke olmasaydı, ama o hayvanları öyle hırçın saldırgan yapanda yine biz insanlar değilmiyiz böyle durumlarda kimse bu suçu üzerine mal etmez tek suçlu kendini savunamayan hayvandır, kim bilir o hayvanlar her gün kaç kişinin şidetine uğruyor taşlanıyor sopalanıyor söyleyen biri varmı, bu şartlar altında yaşayan hayvanlar mutlaka saldırğan olurlar hayvanları bu duruma sokan yine bizler değilmiyiz bırakın hayvanları biz insanlar kendi içimizde bile barışık değiliz Benim gibi düşünmüyor diyerek yüz yıllardır komşuluk yaptığımız isanları katletmedikmi sevgi ile şekat ile birlikte yaşamayı öğrenemedik bugün olmuş yine aynı noktadayız. Bir insan olarak üzülüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki hayatinda hayvan beslememissin ne vurmasi ne hircini hizan (çiftlesme donemi)hepsi suru halinde gezer ve saldirirlar eskiden belediye zehirlerdi simdi birde hayvan hakki cikti insana deger verin once insana
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yani,,belediye zehirlesin mi diyorsunuz? Heryeri betona cevirin hayvanlarin yasam yeri birakmayin,bir kap yemek su vermesinler,sonucta böyle olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    basri bey sokak hayvanlarını topla evinde besle o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • +1
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah canıııım. Valla şimdi o kadın yerine köpeklere üzüldüm ne kadar duygulandırdınbizleri
    0
    0
    Yanıtla
  • SEVDA ŞİMŞEK (3 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    gercekten böyle düşünen insanların olması sevindirici biz sadece başkalarına mal etmeyi biliriz kimse duyarlı davranıp üzerine düşeni yapmaz bu duyarlı yorumunuz için teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ayıptır ayıp çarşının merkezinde 100 lerce kopek mi dolaşırmiş hangi kitap ta böyle yazıyor.hay Van hakları var insanları yok edecek diye.sun taksi kapalı belediye garajı civarı bakin bakalım kopek yuvası olmus
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasipsiz (3 yıl önce)
    Hayvan hakları var diyoruzda saldırıya ugrayanin hakkı ne olacak kim ödeyecek. Şehirlerde başıboş hayvan olmaz şehirler insanların yaşaması için kurulmuştur başı boş köpek sürüleri için değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Olay insan hayatına kast edecek kadar ciddi olmasına rağmen hiçbir belediye başkanından tık yok Eskiden sahteden bir ziyaret yapıp resim çektiriyordunuz demek artık o da Yok Teyzemizi gerçekten Rabbim korumuş Herkesin arabası yok işten geç çıkan mesaiye erken giden kişiler sokağa çıkmaya korkuyor YETER ARTIK BİR ÇÖZÜM BULUN BU İTLERLE YAŞAMAYA MECBUR DEĞİLİZ ÇOK İT MERAKLISI VARSA ALSIN BESLESİN
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZLEM KESKİN ÖZSU (3 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Kısırlaştırma, belediyeler ısrarla yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanıt bulmayan sorular (3 yıl önce)
    Bostanbaşı çiftlik caddesi başı boş köpek dolu defalarca belediyeyi aradık ama boş. Muhtar ilgilenmiyor. Cadde de yürünmüyor yetkililer uyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir44 (3 yıl önce)
    Konunun muhatabı belediyeler değil, çünkü 5198 sayılı Kanun uyarınca belediyeler sokak hayvanlarını barınakta tutamaz, itlaf edemez.Belediye küpelediği hayvanı aldığı yere bırakmak zorunda. Muhtar olaya vakıf muhatap Vekillerimiz, insan sağlığına öncelik veren yeni bir yasa lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Içişleri bakanlığı gecen yil pandemi nedeniyle bir genelge yayinladi..Genelgede, vali/kaymakamlılar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi..yerel yönetimlerden bahsediyor..ve yeşilyurt belediyesi bu genelgeden sonra bir çalışma yaptı mı?bu konuyu yerel yönetimler halledemeyecekse kim yapacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım Kartal (3 yıl önce)
    Tecde Opet A101 in olduğu yer de 10, 12 köpek var.,Ve bunlar gelene gidene saldırıyor. Geç olmadan, çoluğu çocuğu parçalamadan lütfen şü işe bir el atın. Sosyal belediyeciliğin gereğini yapın. Bali hizmet getiriyorsunuz Allah rızası için şu işi halledin. Artık bıçak kemiğe dayandı ona göre...
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir44 (3 yıl önce)
    Bu hayvanların saldırması açlıktan değil. Buyrun gelin bakın Çankaya'ya, vatandaşlar köpekler için kulübe yapmış, yemek de veriyorlar, ama gene de yoldan gecene saldırıyor köpekler, beslemek sorunu çözmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    Belediyeyi bir konu için ararsan polisin telefonunu veriyor, 155 i arayın diyor.Polisi arayıncada belediyenin telefonunu alıyorsunuz bu böyle sürüp gidiyor herkes maaşını alıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polis ne yapsın kurşunamı dizsin hayvanları yoksa polis aracıyla köpeklere anons mu yapsın biraz mantıklı yorumlar yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)hasan balcı isimli kullanıcı yorumuna
    polisi arayın diyen belediye,okuduğunuzu birde anlasanız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (3 yıl önce)
    Bellemişler önlem almalı belediye toplamalı köpekleri vs başka birşey diyen yok ekmekler çöpe yemekler çöpe atılıyor kimse bir köşeye koyayım hayvanlar belki yer demiyor veya mama alayım sokak hayvanlarına dağıtayım yesinler demiyor kalkıp heryer de köpek var korkuyoruz diyorlar aç hayvan saldırır tabi bakmazsan aç bırakırsan olacağı bu belediye buna çözüm bulmalı aç kalan sokak hayvanlarını doyursun bir tane havlayan köpek bile bulamaZsınız ozaman ama nerde sizlerde o insanlık
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    milletin kendi yemeye ekmeği kalmamış 100 lira verip mamamı alacak biraz mantıklı yorum yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Ayni köpekler perşembe günü tecdede bana saldırdı araba yakin olmasaydı bende aynı sonuca maruz kalabilirdim
    0
    0
    Yanıtla
  • Çınar efendi ve Gürkan bey e (3 yıl önce)
    Daha önce Malatya Büyükşehir e bu köpekler konusunda şikayetimi dile getirdim. Tel karşıma çıkan kendini bilmez biriyle muhatap olmak zorunda kaldım. Kendisi bölgenin Yeşilyurt Belediyesi'nin olduğunu ve onların müdahale etmesini söyledi. Yeşilyurt Belediyesini aradım onlarda Büyükşehir bakması lazım dedi. Kardeşim sizin bu vurdumduymazlığınızdan bıktık iş yapın. Ailemize çocuklarımıza zarar veriyor artık bu köpekler. Artık hangi belediye bakacaksa bakısinda su köpekleri toplarsın. Yoksa inanın kendi imkanlarımla bu köpekleri toparlayıp hem Çınar Efendi'nin sitesinin önüne goturecem hemde Gürkan in evinin önüne. Kendi ailelerini ve çocuklarını korusunlar artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Korkmaz (3 yıl önce)
    Sokak köpekleri gerçekten toplum sağlığı, huzuru ve güvenliği için büyük bir tehdit. Şimdi bazı “hayvan severler”, aç kalmıştır da, aslında saldırmaz da, türünden laflarla defansa gelmesin; o işin öyle olmadığına dair kendilerine istemedikleri kadar kanıt ve kaynak sunarım. Sonuçta bu hayvan, saldırmak doğasında var. Eninde sonunda saldırır; saldırmaması şaşırtıcı olur! Siz hiç vegan timsah veya aslan gördünüz mü? Sokak köpekleri bilhassa gece çok tehlikeli oluyorlar. Yaşadığım yerde (Çırmıhtı) eskiden sabaha kadar huzur içinde gezebilirdiniz şimdi gündüz gözü bile risk var. Gece kesinlikle yola çıkılacağı yok. Bizzat tanığım, kaç tane çocuğun saldırıya uğradığına, köpek yüzünden servis kaçırana, okula gidemeyene. Engelli insanlarımız için de büyük tehdit oluşturuyorlar. Bir yakınımın çocuğu böyle saldırıya uğradı, zor kurtardılar. Gazeteleri açın, sokak köpeklerinin parçaladığı, öldürdüğü, ölümüne sebep olduğu çok sayıda vatandaş var. Ayrıca yine defansa gelecek bazı “hayvan severlere” sesleniyorum: Sokak köpekleri ve bilhassa da kedileri dünyamızda birçok kuş neslinin ortadan kalkmasına sebep oldu çünkü sayıları, bizim desteğimizle, ekolojik dengeyi bozacak şekilde çoğalıyor. Basit bir Internet aramasıyla bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Uzatmadan: Hiçbir hayvana zarar verilsin istemiyoruz. Köpekleri veya başka hayvanları vurup öldürmek de canice. Ancak medeni bir ülkede sokakta insanları tehdit eden hayvan dolaşamaz, dolaşmasına izin verilemez; bu kadar basit. Belediyeler (defalarca başvuru yapmama rağmen olumlu sonuç alamadım; hep topu taca vurdular; attıkları mesajlarla da sorunu “resmen” çözmüş saydılar.) bu hayvanları toplayacak, kısırlaştıracak, sağlıklı, düzgün bir şekilde bakılacaklar. Çok mu zor bu işleri yapmak? Saldırıyı yine de ucuz atlatan ama o travmayı uzun süre yaşayacak Saime Hanım’a geçmiş olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dediğin tek şey doğru bu hayvanların aşılanıp kısırlaştırılması gerisini boş yazmışsın kardeş kediler kuşları tüketmiş de, hayvanın doğasında saldırmak var da falan da falan. Bir kaç hayvana yemek verildi su verildi diye ekosistem çöktü öylemi? Bütün o saydıklarının sorumlusu biziz, insanoğlu. Hayvanlara ait heryeri yağmaladık. Ağaçları kesip binalar diktik. Köpeklere bile alan bırakmadık. Gazetelerde ben insanın yarattığı tahribat ve terörü daha fazla görüyorum her gün bir kadın öldürülüyor bunu ne yapacağız? Ablamıza geçmiş olsun inşallah benzeri bir olay yaşanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bir hayvan sever olarak yine de katılıyorum size düzenli kısırlaştırma yapılıp gercekten güvenli alanlarda bakılıp beslendikleri ve gercek sevgi verildiği sürece sorun tabiki olmayacaktır ama o hayvanlar barınaklarda cok feci haldeler maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZLEM KESKİN ÖZSU (3 yıl önce)Bülent Korkmaz isimli kullanıcı yorumuna
    fabrikalar daha büyük tehdit. kimse ağzını açıyor mu? kanser oluyoruz, çocuklarımız kanser oluyor. ama para var ya işin içinde ancak boyun eğersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahdet (Vahı dert) (3 yıl önce)
    Hayvan hakları sonuna kadar korunmalı. Tv ve sosyal medyada "belediye katliam yapıyor" diyen ne kadar eylemci varsa hepsi her ilde çiftlik açmalı ve aylık mama,kemik,süt vs parası ödemeli . Ödemeyip hayvan haklarını ihlal eden olursa hapse atılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer (3 yıl önce)
    Bostanbaşı Çiftlik caddesinde de başı boş köpek çok fazla buradaki insaatlara getirilen köpekler çoğaldıkça çoğaldı ama buradaki muteaitlerin umurunda değil inşaatları bitti gittiler köpekleri burada kaldı ve küçük köpeklerde değiller ben köpekten korkmama rağmen bunların yanindan tedirgin geçiyorum devamlı sikayet ettik ama kimse umursamıyor seçim zamanı bende bunları göz önünde bulunduracagim
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun insan hayatının ucuz oldugu tek ülke...kadın orda bagırıyor digerleri uzaktan izliyor....hayvan hakları insanlar ölsün diye kurulmamıştır biz millet olarak bunu yanlış anladık heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    dernekler anlamlı anlamsız öyle bir ortam oluşturdular ki sadece tepki hiçbir çalışmaları yok maddi manevi katkı yok sadece bakın buradayız haa diyip belediyeleri bu konuda çalışamaz hale getirmişlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    Hurdacılar sitesi yesevi mahallesi civarında en az elli başıboş köpek var geceleri civar mahallelerde her yerdeler..Pandemi derken birde kuduz vakası olursa Allah korusun..
    0
    0
    Yanıtla
  • HALİL (3 yıl önce)
    Bir köpeğe taş attı diye mahkemeye verilen adamı Adliye Koridorunda cırmalayan tırnağı uzun kadınlar vardı ya hatırlarsınız, bunları onlara verin de evlerinde beslesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya li (3 yıl önce)
    Köpekler oy vermeyecekler insan ların bu mağduriyet i giderilmesi gerek sosyal belediyecilik anlayışı bunu gerektirir bide medya birilerine yağcılık yapmasın haber yapsın gündemde tutsun belediye yalan söylüyor kısırlaştırma falan yok kısır halleriyle bu kadar üretebiliyorsa helal olsun bu itlere bunları incelemek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Hidayet mahallesi tastepe caddesi oral sokak yol ayriminda bgruplar halinde dolașan onlarca köpek var..belediye bu konuda önlem almalı..pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağında sokak caddeler ıssız kaldığíndan hayvanların saldırganlıgı daha da arttı..soykan eski belediye meydanlarinda onlarca kopek dolaniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    Sivrisinekle mücadeleyi beceremeyen belediyeden köpekle mücadeleyi becermesini beklemek hayal. Kesin Selahattin bey barınakta tasarruf yaptırmıştır. O devasa barınağa Malatya’daki köpeklerin hepsi sığar. Yeterki istesinler.Ama mama para, ısınma para, bakım zahmet . Büyük Başkan Selahattin bey ve büyük troller
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayvansever (3 yıl önce)
    Barınakta yeterli yer yok. Barınağa götürülen köpekler toplanıp, Beylerderesi’nde boş bir araziye atılıyor ve burdan tekrar şehir içine dönebiliyorlar. Belediye sokaklara zehirli et atıyor. Bu da kesin çözüm değil ve günah... Sokak hayvanları için daha kapsamlı tedbirler alınmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • İnsansever (3 yıl önce)Hayvansever isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl önlem alacaksın bi anlatsana
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Çöşnük mahallesi Kazım Karabekir ilkokulu civarında da başıboş köpekler var oraya da bir çözüm bulunmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Geçen yıllarda olmayan bir sorun şimdilerde neden var. Ahmet Çakır döneminde yapılan devasa 1000 hayvanlık barınak demek ki boş duruyor. Bunları toplamayı beceremeyen belediye bıraksın bu işi. Yine bir ilki başardı Selahattin bey 30 Büyükşehirde olmayan köpek saldırısı bir bizde var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Tecde altıntop sokak vali galip Demirel okulu önü bu yaz en az 15 insan parçalandı yetkililer hiç bir çözüm bulamadılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka45 (3 yıl önce)
    Şehir merkezi hürriyet parkı önünde bir sürü köpek var illa birisine saldırmalarimi lazım ki bunları belediye barınaklara götürsün
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (3 yıl önce)
    tecde mahallesi ipek böceği sokakta da her an bir köpek saldırısı olabilir bura da da 5 .10 köpek başı boş geziyor gelene didene saldırıyor ilgililere duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla