SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Demek ki Burada Yetkililerin Rantı Yok!"

0
Güncellendi - 2021-09-18 21:58:36
A- A+ PAYLAŞ

AĞBABA'YA YAKINAN MUHTAR: "BELEDİYEDE HANTALLIK VE YORGUNLUK VAR".. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Salman Şahbaz, Hoca Ahmet Yesevi Muhtarı Orhan Ünalır, Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Başıbüyük, Topsöğüt Mahalle Muhtarı Mehmet Emin İşler, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin Demirci ve Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez ile sohbet edip mahalle sorunlarını değerlendirdi.

“Yeşil Malatya ismi yanlış politikalar sonucu tarihe karıştı!"

Yeşilyurt Hoca Ahmet Yesevi Muhtarlığını ziyaret eden Ağbaba, Muhtar Orhan Ünalır’la görüşmesinin ardından mahallenin sorunlarını ilişkin şunları söyledi:

“Belediye çimentocuları, odun kömür satan insanlara yer gösterip şehrin dışına almıştı. Hurdacı esnafa da belediyenin bir yer göstermesi gerekiyor. Burası bir tezat yaşanıyor. Bir tarafta yeni yapılan güzel binalar, diğer tarafta hiç ayak basılmamış eski evler var. Bir merkezin gelişmesi belediyenin oradaki düzenlemeleriyle mümkün olabilir. Çevreyolu altı dediğimiz yerde imarla ilgili problemler var, bakış açısı sorunlu. Buraya doğalgaz verilmemesi ‘buradan gidin’ demek. Malatya imar olarak büyük bir yoksullukla karşı karşıya. Çevre yoksulluğu var. Örneğin Tecde civarına bakın, çok katlı binalar yapılarak meyve ambarımız yok edildi. Oranın 10 yıl önceki haline bakınca ‘Yeşil Malatya’ isminin tarihe karıştığını görebilirsiniz. Demek ki burada yetkililerin rantı yok, olsaydı burayı da büyütürlerdi. Yeşil alanı TOKİ’ye veriyorlar. Bunun karşılığında Yeşilyurt Molla Kasım Mahallesinden 200 dönüme yakın yer alıyorlar. Mahallelinin bu durum karşısında bir düşünmesi lazım. Bunu düşman düşmana yapmaz. TOKİ şimdi yeşil alanı mahallenin alanından kesecek. Yeşilyurt Belediyesi rant için sizin yeşil alanınızı başkalarına peşkeş çekiyor. Yeşil alanı satanlar, imar olursa yeni alanları sizin bahçenizden kesecek.”

“Mahallemizde büyük sorun var, siyaset yapmıyoruz, hizmet istiyoruz”

Ağbaba’yla görüşen Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır, “Hoca Ahmet Yesevi’yi kaale almıyorlar. Doğalgaz konusunda büyük sorun çekiyoruz. Yaka’ya, Dilek’e doğalgaz hattını bizim mahalleden geçiyor. Ama buradaki insanların üçer dörder katlı evleri olmasına rağmen doğalgazı vermiyorlar. Kentsel dönüşüm yine öyle. Buraya birileri düğmeye basıp rant elde etmeye çalışıyorlar. Mahalleye 380 daire yapıldı. Hurdacılar nedeniyle vatandaşlar camlarını açamıyor. Buraya Engelsiz Yaşam Merkezi yapıldı ama mahallede her türlü engel var. Meclis üyesi arkadaşlar dile getirdi ama hurdacı sorununu da çözemediler. Belediyede bir hantallık ve yorgunluk var. Siz milletvekilimiz bize çok yardımcı oldunuz, ziyarete de geldiniz ama başka kimseyi göremedik. Burada siyaset yapmıyorum, bizim mahalle yoğun bakımlık oldu, bizi de artık servise alsınlar” dedi.

Muhtarlık ziyaretlerinin ardından Ağbaba şehir merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu ve yurttaşların sorunlarını dinledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)
    Orhan ağabey doğruları konuşmuş yine. ???Diğer muhtarlar dut yemiş gibi suskunlar sebebi ne olaki.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Korktukları biri vardır.
    0
    0
    Yanıtla