SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deneyap Teknoloji Atölyesi' Tanıtıldı

0
Güncellendi - 2019-12-31 02:16:19
'Deneyap Teknoloji Atölyesi' Tanıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da robotik kodlama, enerji teknolojileri, elektronik programlama, yapay zeka, siber güvenlik, havacılık ve uzay gibi 10 farklı alanda eğitim verilen "Deneyap Teknoloji Atölyesi" tanıtıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ortaklığıyla yürütülen projeyle 81 ilde 100 "Deneyap Teknoloji Atölyesi" kurulmasına ilişkin Battalgazi Halk Eğitim Merkezinde toplantı düzenlendi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı konuşmada, bağımsız yaşamanın temel şartının güçlü bir ülke olmaktan geçtiğini söyledi.

Bitmeyen tek kaynağın insan beyni olduğunu belirten Baruş, "Onun için geleceğini ve bağımsızlığını düşünen toplumlar beyne yatırım yaparlar. Bu beyin de gençlerimizde mevcut. Biz Türkiye'nin geleceğini düşünüyorsak nesillerimizin aklına, kalbine ve fikrine yatırım yapacağız. Türkiye, son yıllarda çok güzel ilerlemeler kaydediyor. Bakın bugün milli savunma sanayisinde TEKNOFEST örneklerini görüyoruz. Katettiğimiz mesafe bize gurur veriyor. Yeni teknolojili yerli otomobil, böyle bir gelişme olması bizi gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.

- "10 farklı alanda eğitim veriyoruz"

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam da gençleri teknoloji üretimine teşvik etmek amacıyla verdikleri destekleri anlattı.

Ülke genelinde 12 ilde "deneyap teknoloji atölyeleri"nin kurulduğunu söyleyen Kökçam, şunları dile getirdi:

"Burada robotik kodlama, enerji teknolojileri, elektronik programlama, yapay zeka, siber güvenlik, havacılık ve uzay gibi 10 farklı alanda eğitim veriyoruz. Bu kadar eğitimin bir arada verildiği, sistematik bir çerçeve içinde aktarıldığı, her ilde aynı müfredatın ve sistemin uygulandığı proje mantığı dünyada yok. Yapay zeka, robotik ve siber güvenlik eğitimi verenler var ama biz hepsini bütünsel olarak ele alıyoruz.

Birbirini destekleyen bir eğitim modülüyle bu işi yürütmeye çalışıyoruz."

Kökçam, atölyelerle ilgili ayrıntılı bilgiye "www.deneyapturkiye.org" adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Sayın vali bey eyefendi mütevazı tam bir devlet adamı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (4 yıl önce)
    Bilim ilim diyen herkese teşekkür ederim yararlı bir bilgilendirme yapıldı gönül isterdi ki katılım daha fazla olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    4.5.8.9. ve hazırlık sınıfı öğrencileri 6 Ocak tarihine kadar bu önemli projenin sinavi için başvuru yapabilirler ayrıntılı bilgi için okullarıniza başvurunuz .
    0
    0
    Yanıtla