SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deprem Bölgemizde Tüm Sıkıntılar Çözüldü"

0
Güncellendi - 2021-01-15 20:24:52
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, Pütürge ve Doğanyol ilçesini ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Vekiller Doğanyol ilçesinde Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay da programa katıldı. Daha sonra deprem konutlarını inleyen vekiller burada yetkililerden bilgi aldı.

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, "24 Ocakta Malatya’mız ve Elazığ da deprem yaşadık ve deprem sonrası 4 hemşerimizi kaybettik. Vakit toparlanma vakti idi yeni Türkiye’de harcayacak vaktimiz yoktu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğanyol ilçesine depremde ziyaret ederek vermiş olduğu talimatla doğrultusunda Doğanyol Gökçe mahallemizde bu gün gereğinin yapıldığını bu gün görmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Malatya’daki yol arkadaşlarına ve milletvekillerimize şükranlarımız sunuyoruz. Bu gün yeni bir Gökçe 80 milyonluk TL bir yatırım mahalle merkezin yüzde 95 inin yenilendiğini görüyoruz. Gökçeli hem şehirlerimize hayırlı uğurlu etsin. Malatya vekillerimiz bu süreç içinde biz yalnız bırakmadılar her zaman istişare halinde oldular. Doğanyol ilçemize gökçe mahallemize ne yapabilir diye devamlı istişarelerde bulundular buradan kendilerine teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

“Depremden kısa süre sonra 3 Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız geldi”

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da, "24 Ocakta deprem yaşadık ve Doğanyol ilesimizde 4 tane can kaybı yaşadık, depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve alilerine sabır diliyorum. Deprem olduğu gece an itibariyle Doğanyol ve Pütürge ilçelerimize 3 bakan arkadaşımız sağlık bakanımız içişleri bakanımız çevre şehircilik bakanımız olay yerine geldiler. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesine gelerek burada talimatlarını verdiler, en kısa sürede buradaki hak sahiplerine mağduriyetlerinin giderilmesi burada yaşanabilir deprem dayanıklı güzel konutlarının imar edilmesi için. Talimat verdi burada gördüğümüz manzarada burada villa kent havasına dönüşmüş. 90 tane burada yapı var 73 tanesi iki katlı olmak üzere bir tanesi tek katlı olmak üzere alt katlarda dükkân olarak imar edilecek. Doğanyol ilçemizde camimizde depremden zarar görmüştü onu da yeniledik ve yeniden imar etmiş olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Buradaki hak sahibi arkadaşlarımız ödemelerini de 2 yıl ödemesiz 18 yılda vaiziz bir şekilde ödemelerini yapacaklar. Emeği gecen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı

“Deprem bölgemizde tüm sıkıntılarımız çözüldü”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise, "Bu gün milletvekillerimiz ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte Doğanyol ilçemiz ve Gökçe mahallemiz ziyaret ediyoruz. Deprem acısı yaşadık, kayıplarımız olduk. Allah rahmet eylesin yakınlarına sabırlar versin. Burası deprem bölgesi aslında deprem sonrası yapılan konutlardan sonra Gökçe mahallemiz tanınmaz hale geldi, ana meydanı ve caddeleri olmak üzere camimizin tamamı yapılıyor. Deprem ve felaketleri vatandaşlarımız hissetmeden hafif hazarla nasıl atlatır bu çalışma baştan beri yapıldı bitti. Deprem gecesinde bakanlarımızın burada olması tüm ekiplerimiz deprem bölgesinde olmasının azda olsa acılarını azalttığını ifade edebilirim. Deprem konutlarımıza baktığımızda burada bir mahalleye dönüştü. Gökçe mahallemiz güzel oldu, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Deprem bölgemizde tüm sıkıntılarımız çözüldü"dedi.

Çakır ve Kahtalı daha sonra Pütürge ilçesini ziyaret ederek istişarelerde bulundu, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ü belediye binasında ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, "Pütürge ilçemiz için vekillerimizin yanına ne zaman gediksek bizlere yardımcı oldular kendilerine teşekkür ediyorum. Pütürge ilçemizde çok güzel işler başardık. Deprem evleri teslim olan konutlarımız bitti yerleşimler başladı. 105 deprem konutumuz devam ediyor ve bitme aşamasında 85 konutumuz ve 250 kırsalda konutumuz devam ediyor. 2021 yılında deprem yaraları sarılmış olacak Pütürge ilçemizde deprem sonrası hızlı çalışmalarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde deprem olup ta 6 ay sonra konutlarının teslim edilen hiçbir ülke yok bunun içinde şükranlarımız sunuyoruz." dedi.

"Deprem bölgesinde yaşıyoruz" ifadelerini kullan AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı,"Deprem olduğu ilk gece hemen 3 bakan arkadaşımız Doğanyol ve Pütürge ilçemize geldiler, vatandaşlarımız ziyaret ederek biri bir ilgilendiler. Yapılması gereken tüm talimatları verdiler . Deprem bölgesine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geldi burada talimatlar verdi. En kısa zamanda konutlarımız yükselmeye devam ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

“Deprem sonrası tüm ihtiyaçlar karşılandı”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise, "Pütürge ilçemize baktığımız zaman hem kırsalda birebir konutlar olsun ağır yapılar olsun bunların devamı merkezdeki devamı. Yakın zamanda yine bir kura çekimi yapılarak deprem konutlarını vereceğiz. Pütürge ilçemizin merkezindeki düzenlemede tabi bu afet gerçekten her zaman yaşanan ve bizleri tedirgin ediyor. Bizler deprem bölgesi fay hattı üzerindeyiz. Başkanımız biraz önce söyledi. Kapsamlı bir şekilde zarar gören binalarının yenilmesiyle birlikte inşallah bundan sonra da aza indirmiş olur. Bu gün buradaki çalışmaları yerinde incelemelerde bulunduk. Hızlı bir şekilde yapıldığına şahitlik ediyoruz. emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çakır ve Kahtalı daha sonra Pütürge ilçesinde deprem konutlarını inceleyerek yetkilerden bilgi aldı. Daha sonra esnaflarının istişarelerde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Murat (3 yıl önce)
    Depremzede olarak verilen sözlerin yerine getirilmesini ve bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.illaki bir daha aynı acıları tekrar yaşayıp hatırlamak mi gerekiyor? en yakın İzmir deki depremin yaraları sarılıyor hemen, neden Malatya'da merkezdeki depremzedeler göz ardı ediliyor. Malatya daki kültür apt. Sakinleri olarak çevredeki komşulardan şikayetler alıyoruz yıkılan binanın yeri çöplük haline gelmektedir, 1 seneye yakın bir süredir yok harici herhangi bir adım atılmış değil.cogunlugu ev sahiplerinden oluşan apartmanın izin kendi yerinde bir an önce yeniden yapılmasını yetkililerden istiyoruz,desteklerini bekliyoruz. KÜLTÜR APY. SAKİNLERİ OLARAK SESİMİZ DUYULSUN....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (3 yıl önce)
    Yorum yazanlar allahtan korkun kuldan utanın el insaf biraz ya herşeye bir bahaneniz ve kılıfınız var çok şükür 1 yılda yapıldı ne çabuk unuttunuz 99 depremini devlet yoktu devlet 7 den 77 ye kul hakkına giriyorsunuz her kademesinde emek harcayanların
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk kara (3 yıl önce)Yorumsuz isimli kullanıcı yorumuna
    Bir yıldır kiradayım senin tuzun kuru galiba depremde evim yıkıldı oturduğun yerden ahkam kesme yaşayan bililir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumcu85 (3 yıl önce)
    Deprem üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen Kanalboyunda yer alan Kültür apartmanı için henüz bir karar bile verilemedi.insanlar mağdur bırakıldı.En kısa zamanda mağduriyetin giderilmesi için çalışmalar yapılmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pelin (3 yıl önce)
    Merkezde Kültür apartmanıda yıkıldı bir yildır hiçbir gelisme yok en kısa sürede mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Nasıl çözüldü tüm sorunlat! Daha resimdeki evletin pencere, kspısı tskılmamış. Yolu da yok....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeter (3 yıl önce)
    Gezmeyi iyi beceriyorlar, bağımlılık olmuş artık gezmeden duramıyorlar. Gittikleri yerlerde vatandaşlar el pençe durmaz mı bir de, sanki hayır yapıyorlar. Vallahi sıkıldık sizden billahi sıkıldık sizden.. Bi gidin ya size zahmet, insanlar çok sıkıldı sizlerden..
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Nasıl çözöldü köyler deki insanlar çadırlarda kaĺıyorlar perişan halde geçin bu yalanları kediniz bile inanmasınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Vaybe güzel foto çekiyorlar o kadar yardım çok ki içinde boğulduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürge (3 yıl önce)
    Nasil yani depremin yaralari fotografla olmuyor köylerde hala insanlar kis olmasına rağmen çadırda veya konteynerde yaklaşık 100 vatandaş yerlesti 1500 ağır hasarlı ev var
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Ayaz (3 yıl önce)
    Merkez de evleri yıkılan depremzedelere kendi yerlerinde evlerinin yapılması için gerekli girişimlerin yapılmasını ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.1 yıl oldu ama somut bir adım atılması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Ayaz (3 yıl önce)
    Bir depremzede olarak,Merkezde evleri yıkılan depremzedelere kendi yerlerinde evlerinin yapılması için gerekli girişimlerin yapılıp ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.bu konuda lütfen gerekli hassasiyeti gösterin.1 yıl oldu ama somut birşey yok maalesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk kara (3 yıl önce)
    Çözülen sorun hangisi bir yıldır binamız yıkıldı ve hiç bir gelişme yok bir yıldır kiradayız 30 ev üç dükkan olan bir bina bizlere gelincik tepesinden yer veriyorlar tabi parasıyla bizler kendi yerimizde olan hakkımızın tarafımıza yapılıp teslim edilmesini istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Darısı depremde yıkılan Kültür Apartmanına
    0
    0
    Yanıtla