SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deprem Konutlarının Tutarı 2 Milyar TL'yi Buluyor'

0
Güncellendi - 2021-05-21 02:03:27
'Deprem Konutlarının Tutarı 2 Milyar TL'yi Buluyor'
A- A+ PAYLAŞ

AKP'Lİ ÇALIK, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KURUM'U ZİYARET ETTİ.. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’da yapılan işlerin mali tutarının yaklaşık 2 milyar lirayı bulduğunu açıkladı.

Milletvekili Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek Malatya’da depremzedeler için inşa edilen konutlar ve belediyelerin talepleri ile ilgili istişarelerde bulundu.

Bakanlık binasında gerçekleşen görüşme sonrasında değerlendirmelerde bulunan Çalık, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da hem merkezlerde hem de kırsal alanlarda vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak adına konutların yapımının sürdüğünü söyledi.

Çalık, “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kent genelinde 5 bin 649 konutun ihalesi yapıldı ve geçen yıl konutların bir kısmı hak sahibi vatandaşlara teslim edilmişti. Haziran ayının ilk haftasında Orduzu Mahallesi Gelinciktepe mevkiinde yapımı tamamlanan birinci etaptaki 678 konutlar hak sahiplerine teslim edilecek” ifadesini kullandı.

Yatay mimari anlayışıyla inşa ediliyor

Çalık, Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Gelinciktepe bölgesinde üçüncü etaptaki 296 konut inşaatının da tamamlandığını belirterek, “Gelinciktepe bölgesi ikinci etaptaki 553 konut, Battalgazi Eski Malatya Mahallesindeki 472 konut ile Pütürge Tepehan Mahallesi'ndeki 98 konut inşaatları önümüzdeki ay sonunda tamamlanacak. Pütürge ilçesinde 208 konut ile Kale ilçesinde 309 konutun hak sahiplerine anahtar teslimi gerçekleştirilmişti. Doğanyol Gökçe Mahallesinde 124 konut ve 76 ticarethane Temmuz’da, Doğanyol ilçe merkezimizde 353 konut ve 56 ticarethane Aralık ayında tamamlanacak. Yatay mimari anlayışıyla tamamlanan konutlar etaplar halinde hak sahiplerine teslim edilecek."

Kırsal konutların yapımı sürüyor

Kırsalda ve ilçelerde inşaatların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Çalık, “Bir taraftan da kırsal mahallelerimizde yapılması planlanan bin 555 köy konutundan 140’ı tamamlandı 794'ünün ise yapımı hızla devam ediyor. Tabii bu konutların yanında hemen ahır da var. Diğer taraftan Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesinde 499 konutun ihalesi tamamlandı, yüklenici firma kazı çalışmalarına başladı. Yeşilyurt Kaynarca Mahallesinde 126 konutun ihalesi yapıldı. Malatya’mızda yapımı süren deprem konutlarının ihale bedeli yaklaşık 2 milyar lirayı buluyor” dedi.

Çalık, Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi bölgesinde kentsel dönüşümle depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi amacıyla 679 konut ve 18 dükkanın ihalesinin 2 Temmuz’da TOKİ Başkanlığınca yapılacağını kaydetti. Öznur Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a kentteki proje ve yatırımlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • AKÇADAĞLI HASAN (2 yıl önce)
    Sayın Vekil Sultansuyu Tigem de 24 Ocak depreminden aylar sonra deprem trsti istenen ve yıkım kararı verilen İdari binası, Lojmanlar misafirhane için yeni inşaatın yapımı için 20 miluon tl bedeelle ihaleye çıkarıldı dönemin genel müdürü Elazığlı Sultansuyu Tigem İnşaat şefi Elazığlı Tarım bakan yardımcıları Elazığlı sayın vekil göreceksiniz sultsnsuyu Tigem deprem ihalesinide Elazığlı bir mütahit alırsa bakalım Malatya kamuoyuna ne diyeceksiniz yazık milletin vergisi ile oluşan bütçeleri mütahitlere heba etmeyin. Bunun vebali çok büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    2 milyar buldu diyorsun zaten parasını alıyorsun sayın bakan bana 220 bin tl yazmışsın 15 aydır konteynırde kalıyorum daha temeli yeni atıldı 10 ayda ancak biter sen gel ne şartlarda yaşadığımıza bak çalıkla poz vereceğene millette zannediyor bedava ev veriyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah kolaylık versin abi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Allah devletimizi daima iç ve dış düşmanlara karşı muzaffer kılsın. Malatya nın kalkınması için çekilen her emeğe minnettarız.
    0
    0
    Yanıtla