SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Depremin Yaralarını Omuz Omuza Vererek Sardık'

0
Güncellendi - 2021-01-26 01:08:32
'Depremin Yaralarını Omuz Omuza Vererek Sardık'
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ-- Sivrice merkezli olarak 24 Ocak 2020 gecesi meydana gelen, Elazığ'ın yanı sıra Malatya'da da can kaybı ve yıkıma neden olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yıldönümü dolayısıyla, siyasiler ile çeşitli kuruluş temsilcileri açıklama yapıp mesajlar yayınladılar.

"VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAYA GAYRET ETTİK"

24 Ocak 2020’de Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen, Malatya'nın da etkilendiği depreminin yıldönümünde konuşan AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Elazığ ve Malatya'nın etkilendiği deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Depremin birinci yıldönümünde evleri zarar gören vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, büyük afetin birinci yıldönümünde kaybettiğimiz 41 vatandaşımıza rahmet dileyerek, benzer afetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 günü yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen illerin başında gelen Malatya’da inşa edilen konutların birçoğunun teslim aşamasına geldiğini belirten Tüfenkci, "Devletimiz depremin yaralarını sarma adına 3 bin 469 konutun ihalesini yapmış olup, konutların teslim sürecini de etaplar halinde başlatmıştır. 645 konutun ise proje çalışmaları tamamlanmış, ihale hazırlık aşamasındadır. Malatya’da tamamlanmış 400 rezerv konut ile birlikte toplamda afet kapsamında 4 bin 144 konut rakamına ulaşılmıştır. Bu konutlardan Kale ve Pütürge’de yapılan 517’si AFAD tarafından teslim alınmıştır. Ayrıca kırsalda bin 555 konutun ihalesi yapıldı. Yine kırsal ve merkezde 5 bin 699 adet konut yapılması planlanmaktadır. Pütürge, Doğanyol, Battalgazi ve Kale ilçelerinde deprem konutları kısa sürede yükselirken, büyük afetin birinci yıldönümünde evlerin birçoğu hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı" şeklinde konuştu.

Tüfenkci, depremin yaralarını Malatya ve Elazığ halkı olarak omuz omuza vererek sandıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem felaketinde bir yılı geride bıraktık. Şehrimizin sosyal yaşamında ağır izler bırakan, can kaybına neden olan, maddi ve manevi yönden birçok sorun ve sıkıntıyı beraberinde getiren deprem felaketinde Malatya ve Elazığ halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Her türlü sıkıntıya el birliğiyle göğüs germeye, yaralarımızı sarmaya ve her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik."

Tüfenkci, Gelincik bölgesine yapılan konutlarla ilgili de bilgi vererek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlarımız için Gelinciktepe bölgesine üç etap halinde toplamda 1527 adet deprem konutunun inşası tamamlanmak üzere. 38 blok ve 678 konuttan oluşan birinci etap teslim aşamasına geldi. Yaklaşık 2 milyar liralık yatırım gerçekleşiyor."

"DEPREM KONUTLARININ MALİYETİ YAKLAŞI 2 MİLYAR"

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak 2020'de Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da bu yılın haziran ayı sonuna kadar tamamı bitirilmesi planlanan konutların 25 bin kişiye sıcak yuva olacağını kaydetti.

Elazığ Sivrice merkezli depremde Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri olumsuz etkilendi. Söz konusu ilçelerde evleri hasar gören ailelere ilk etapta 5 bin 948 çadır dağıtımı yapıldı, kırsal kesimlerde 650 konteyner kuruldu. Hasar tespit çalışmalarında, kent genelinde 72 bin 808 binada inceleme yapıldı ve 7 bin 480 binanın ağır ve yıkık hasarlı olduğu tespit edildi.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Doğanyol İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay ile birlikte depremin birinci yıl dönümünde 4 kişinin hayatını kaybettiği Malatya’nın Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundu. Çalık, depremin meydana geldiği andan itibaren devletin tüm imkanlarının vatandaşlar için seferber edildiğini ve kent genelinde depremden etkilenen ailelere bugüne kadar toplamda 74 milyon 706 bin lira ayni ve nakdi yardım gerçekleştirildiğini söyledi.

Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla TOKİ tarafından kent genelinde 5 bin 24 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini, Yeşilyurt ilçesindeki deprem konut projelerinin ise hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını belirterek, kent genelinde inşası süren konutlardan 525’inin kura çekilişi ile hak sahiplerine teslim edildiğini,  etaplar halinde tüm konutların haziran ayı sonuna kadar bitirilerek yaklaşık 25 bin kişiye sıcak yuva olacağını ifade etti.

Öznur Çalık, depremden etkilenen vatandaşların devletine sadakati, vatanperverliği, fedakarlığıyla bu çalışmaların hızlı şekilde devam etmesine ve bitmesine katkı sağladığını dile getirerek, “Sosyal donatılarıyla, oyun alanlarıyla, modern bir şekilde üretilen afetten uzak dayanıklı konutlarda, binalarda vatandaşlarımız güle güle oturacaklar” diye konuştu. Çalık, kentteki deprem konutlarının ihale bedelinin yaklaşık 2 milyar lirayı bulduğunu sözlerine ekledi.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, depremin birinci yıldönümünde bu tür büyük acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

"TÜM İMKANLAR DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER EDİLDİ"

24 Ocak Malatya depreminin yol açtığı yıkımın izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdiklerini belirten AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, kentte 6 bin yeni konutun tüm sosyal altyapısıyla birlikte inşasının sürdüğünü ve Haziran ayına kadar etaplar halinde tamamının hak sahiplerine teslim edilmiş olacağını söyledi. Depremin yaşandığı gün hayatını kaybeden vatandaşların acılarının halen yüreklerde hissedildiğini aktaran Milletvekili Çakır, kederli ailelere başsağlığında bulunarak sözlerine başladı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci hassasiyetle takip ettiğini ve Malatya ziyaretlerinde de belirttikleri gibi Malatya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Milletvekili Çakır, 24 Ocak’ta yaşanan deprem sonrası devlet ve milletin el ele vererek tüm imkanların depremzedeler için seferber edildiğini aktardı.

Malatya genelinde yapımı devam eden ve tamamlanan deprem konutlarının ihale bedelinin yaklaşık 2 milyar lira olduğunu ve salgın sürecinde de çalışmaların devam ettiğini belirten Çakır, yine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yöresel mimariye uygun şekilde binaların inşa edildiğini belirtti.

Depremin ardından ilçelerde devam ettirilen çalışmalarda depremin yaraları sarılırken tarım köy uygulamalarının da bir yandan sürdürüldüğünü anımsatan Milletvekili Çakır, kırsal kesimlerde içinde hem ev hem de ahırların bulunduğu yapılan inşa edildiğini hatırlattı.

Yapım çalışmaları devam ederken kentsel dönüşüm ayağının da unutulmadığını belirten Milletvekili Çakır, ağır hasar gören 7 bin binanın, 2 bin 900 acil ve ağır hasarlı olan kısmının yıkılarak hem 6 bin adet depremzede konutlarının inşasını, hem de olası bir depremde daha vatandaşların can güvenliğinin sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Nisan ve Haziran aylarında büyük ölçüde konutlarda anahtar teslimlerinin yapılacağını müjdeleyen Milletvekili Çakır,” Eski Malatya Mahallesinde 472, Gelinciktepe bölgesinde de 1533 adet konut yapılıyor. Gelincik Tepesinde 38 blok ve 678 konuttan oluşan birinci etap teslim aşamasına geldi. Eski Malatya Mahallesindeki konutlarımızda 25 bloktan oluşan 472 adet konutumuzu Nisan ayında teslim ediyor olacağız. Devletimiz ve milletimiz deprem sürecinde el ele verdi ve yaralar hızlıca sarılmaya başladı. Allah’ın izniyle en kısa süre içerisinde çalışmalarımız sonlanacak. Milletvekili arkadaşlarımız ve Belediye Başkanlarımız ile süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Allah’ın izniyle AKP hükumeti olarak vatandaşın boynunu bükük bırakmayacağız.” sözlerini kullandı.

GÜDER'İN ZİYARETLERİ..

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Ocak depreminin yıl dönümü nedeniyle depremde evleri ağır hasar gören Bulutlu, Düzyol ve Hisartepe mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlara gıda kolisi ve giyecek yardımında bulundu.

24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Türk Kızılayı Malatya Şube Başkan Yardımcısı Şükrü Özmarasalı ve Battalgazi Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte 24 Ocak depreminin yıl dönümü nedeniyle depremde evleri ağır hasar gören Bulutlu, Düzyol ve Hisartepe mahallelerini ziyaret etti. 3 mahallede yapımı devam eden deprem konutlarında da incelemelerde bulunarak, depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Güder, Türk Kızılayı Malatya Şubesi ve Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı tarafından hazırlanan gıda kolilerini ve giyecek yardımlarını dağıttı. Hisartepe mahallesindeki vatandaşların ‘Çocuk Parkı’ talebini geri çevirmeyen Başkan Güder, ilgili birim müdürüne parkın kısa sürede yapımı için talimat verdi.

Battalgazi Belediyesi ile birlikte depremzede ailelerin her daim yanında olduklarını vurgulayan Türk Kızılayı Malatya Şube Başkan Yardımcısı Şükrü Özmarasalı, “24 Ocak depreminden bu zamana kadar depremde evleri hasar gören ve zarara uğrayan mahallelerimizin telkini vermedik. Battalgazi Belediyemiz ile sürekli ziyaretler gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bugünde yine ailelerimiz ile birlikteyiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi arttırsın” şeklinde konuştu.

Deprem sonrası Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in kendilerini yalnız bırakmadıklarını belirten Hisartepe Muhtarı Mustafa Çitil, “Battalgazi Belediye Başkanımız ve herkesten Allah razı olsun. Depremin olduğu andan itibaren bizleri yalnız bırakmadınız. Her zaman bizlerin ihtiyaçlarımızı ve taleplerimizi sordunuz. Hiçbir zaman yardımlarınızı esirgemediniz. Mahallem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” derken, Bulutlu Muhtarı Fazlı Özcan ise “Bugün depremin yıl dönümü nedeniyle Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder, bizleri ziyaret ettiler. 24 Ocak 2020 tarihinden itibaren başkanımız sağ olsun bizleri yalnız bırakmadılar. Başkanımız bizleri her zaman ziyaret eder. Muhtar olarak bazı sıkıntılarımızı başkanımıza ilettim. Bizim taleplerimizden sonra tüm isteklerimiz hızlı bir şekilde yerine getirildi. Bulutlu mahallemizdeki konutlarımız bitmek üzere. Rabbim devletimize zeval vermesin. Mahallem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Depremden hemen sonra depremzede ailelerin yaralarını kısa sürede sardıklarını belirten AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, “Bugün 24 Ocak 2020’de yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin yıl dönümü. Depremin üzerinden 1 yıl geçti. O günden bugüne depremzedelerin yaralarının sarılması noktasında herkes elinden gelen gayreti ve çabayı sarf etti. Depremin ilk anından itibaren STK’larımız ve Kızılay büyük bir çalışma içerisinde oldular. Başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah kısa zaman içinde hem Gelincik tepesinde hem Eskimalatya YIBO konutları hem de köylerimizde konutlarımız bitme aşamasında. Ben emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Battalgazi’nin yarınlarının sağlam temeller üzerine inşası için gerekli tüm adımları kararlılıkla atacaklarının altını çizen Başkan Güder, “24 Ocak 2020 de merkez üssü Elazığ sivrice olan 6,8 şiddetinde bir deprem yaşadık. Bu depremde Battalgazi’miz ciddi anlamda etkilendi. Depremden hemen sonrasında bölgeye ilk biz intikal ettik. Depremden dolayı göçük altında kalan vatandaşlarımız güvenlik kuvvetlerimiz ve arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlarımızla birlikte hep birlikte yardıma koştuk. Malatya’mızda depremden dolayı 4 şehit verdik. Depremin hemen ardından yerel yönetimler olarak vatandaşlarımızın yanında olduk. Şuan Bulutlu mahallemizdeyiz. Burada 27 adet konutumuz yapıldı. İnşallah önümüzdeki kısa sürede vatandaşımıza teslim edilecek. Bizin birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın en kısa sürede yapılan konutlara taşınmasını sağlamak. Sadece Bulutlu Mahallesi değil, Düzyol ve Hisartepe’de mahallemizde de köy tipi evlerin yapımı sürüyor. Bu süreçte Kızılay’ımızın vatandaşlarımıza ciddi destekleri oldu. Hemşerimiz Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Depremin bugün birinci yıl dönümü. Vatandaşımızın yanında olmak istedik. Amacımız vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, millet olarak sürekli yardımlaşma ve dayanışma halinde olduğumuzu göstermek istedik. Gerek muhtarımız gerekse vatandaşlarımızla hasbihal ettik. Konutların son durumuyla ilgili zaten sürekli istişare halindeyiz. Deprem konutları bitmek üzere. Öte yandan vatandaşlarımız burada sosyal konut ihtiyaçları da var. Bu konunun çözümü noktasında Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ ile sürekli görüşmeler içindeyiz. Battalgazi bölgemizde 60-70 yıllık hatta 100 yıla yakın evlerin olduğunu görüyoruz. Bu binalar deprem açısından oldukça sıkıntılı. Bizim süratle bu sıkıntılı konutları yıktırarak, yerinde veya uygun yerlerde yeni konutları inşa etmemiz lazım. Malumunuz depremde ağır hasarın fazla olduğu Şehit Fevzi Mahallemizin bir kısmında, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla, dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz. Şehit Fevzi Mahallemizde 424 tane hak sahibimiz var ama 750 civarında konut yapacağız. Buradaki amacımız eski yapılarımızın dönüşümünü gerçekleştirmek. Gerek köy alanlarında olsun, gerekse şehir merkezinde bu dönüşümü devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu tür felaketlerin ve acıların bir daha yaşanmaması yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Yaşadığımız bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Rabbim bu tür afetlerden bizleri korusun. Afetleri bilerek daha fazla tedbir alarak yaşamımızı sürdürmemiz gerekiyor. Unutmayalım ki deprem değil binalar öldürür. Bu minvalde Battalgazi Belediyesi olarak gerekli adımları kararlılıkla atacağımızdan ve güvenli yapıların inşası için gerekli çalışmaların ve denetimlerin uygulayıcısı ve takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

DEPREMİN YILDÖNÜMÜ MESAJLARI..

Bu arada siyasiler ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri depremin 1. yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

AKP MALATYA MİLLETVEKİLİ VE MKYK ÜYESİ BÜLENT TÜFENKCİ

Tüfenkci yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti; “24 Ocak 2020 Malatya - Elazığ depreminin birinci yıl dönümünde hayatını kaybeden hemşehrilerimizi rahmetle anıyorum. Yaraları kısa sürede saran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize ve milletimize teşekkür ediyorum.”

AKP MALATYA MİLLETVEKİLİ VE MKYK ÜYESİ ÖZNUR ÇALIK

Çalık, “24 Ocak 2020 saat 20:55’te yaşadığımız depremin yıldönümünde; kaybettiğimiz yakınlarımıza Cenab'ı Allah’tan rahmet; #Elazığ'ımıza ve #Malatya'mıza başsağlığı diliyorum. Rabbim bu acıları bir daha yaşatmasın.” dedi.

AKP MALATYA MİLLETVEKİLİ AHMET ÇAKIR

Ahmet Çakır’da yayınladığı mesajında, “Devletimiz ve milletimiz #deprem sürecinde el ele verdi ve yaralar hızlıca sarılmaya başladı. Milletvekili arkadaşlarımız ve Belediye Başkanlarımız da süreci hassasiyetle takip ediyorlar. Allah’ın izniyle AK Parti Hükümeti olarak vatandaşlarımızın boynunu bükük bırakmayacağız. Deprem sürecinde sadece #Malatya’mızda yaklaşık 2 milyarlık yatırım yapıldı. 68 bin binada yaklaşık 234 bin bağımsız bölümde hasar tespiti yapıldı. 2.900 acil ve ağır hasarlı binanın yıkımı gerçekleşti. Allah’ın izniyle en kısa süre içerisinde bütün çalışmalarımız sonlanacak.” ifadelerini kaydetti.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA

Ağbaba yayınladığı mesajında şunları kaydetti; “Elazığ Depremi'nin üzerinden 1 yıl geçti. 1 yıldır acılar hala taze, yaralar hâlâ sarılmayı bekliyor. Depremzedeler bu kışa da maalesef evsiz giriyor. Depremde hayatını kaybeden 41 yurttaşımızı saygıyla anıyor, bir daha böyle acılar yaşanmamasını temenni ediyorum.”

MHP MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU

Milletvekili Mehmet Fendoğlu’da yayınladığı mesajında, “24 Ocak 2020 tarihinde #Elazığ da ve ilimiz Malatya da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara sabır dilerim, geçmiş olsun. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın.” dedi.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yayınladığı mesajda; “24 Ocak 2020’de Elazığ Sivrice merkezli ve 6,8 büyüklüğünde meydana gelen, Malatya’mızda da etkili bir şekilde hissedilen ve içimizde derin bir acı bırakan depremin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.” dedi.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER

Güder “24 Ocak 2020’de #Elazığ’da meydana gelen depremin yıldönümünde vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” şeklindeki mesajını yayınladı.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR

Mehmet Çınar ise şu mesajı yayınladı: “ElazığDepremi'nin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın.”

AKP MALATYA İL BAŞKANI İHSAN KOCA

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise mesajında şu ifadeleri aktardı; “#Malatya-#Elazığ depreminin yıldönümü vesilesiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu süreçte vatandaşlarımızın kayıplarını ve yaralarını ivedilikle saran, depremin ilk anında bölgeye ulaşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.”

MALATYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI ŞEVKET KESKİN

Şevket Keskin de yayınladığı mesajında, “24 Ocak Elazığ-Malatya 6,8 büyüklüğündeki depremin bugün yıldönümü. Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 canımızı kaybettik. Vefat edenleri Rahmetle anıyorum. Depreme hazırlıklı olmalıyız, tedbirlerimizi taviz vermeden almalıyız.” ifadelerini kaydetti.

MALATYA TİCARET BORSASI BAŞKANI RAMAZAN ÖZCAN

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan; “24 Ocak Elazığ - Malatya depreminin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Elazığ’ımıza ve #Malatya’mıza başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemize bir kez daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Hekimhan bölgesinde depremden dolayı oturulacak durumda olmayan birçok eve yıkım emri verildi. Ama henüz yapımı başlamamıştır. Kaç sene daha bekleyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    kaçtane yara sardınız Çolakoğlu köyünde yara sarmadınız yaraya tuz bastınız Ağı hasarlı evlerde oturulsun diye rapor çıkardınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Üç beş ev yapıp reklam yapıyor boş ışler bide çadırda kalanları yıkık yarılmış evlerin önünde bir poz verin de herkes gürsün ama orda yaşıyan insanlar her şeyi çok iyi biliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet başa (3 yıl önce)
    Devletin valisi olması gereken yerde iktidar partisi şov yapıyor parti yöneticisi parti vekili parti üyesi devlet nerede.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deprem (3 yıl önce)
    Çok şükür millet olarak yıllardır deprem Vergisi verdik karşılığını aldık rabbim bu millete zarar ziyan vermesin siyasi lerin şov yapmasın parasını millet verdi, devlet milletin emrine amede, millette devletin emrine amededir.
    0
    0
    Yanıtla