SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Depremzedeler İçin Yasal Düzenleme Gerçekleşti"

0
Güncellendi - 2019-12-25 22:01:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Arguvan İlçesinde 21 Mart 2019 tarihinde, Doğanyol ve Pütürge İlçelerinde 4 Nisan 2019 tarihinde yaşanan depremlerden dolayı bölge vatandaşlarımızın mağduriyeti yasa düzenlemesi ile getirildi” dedi. Çalık, ayrıca yerli otomobili de değerlendirerek, “Devrim otomobilinin üretilememesi için önüne konan engeller bugünde yerli otomobilin üretilmemesi için yapılıyor” dedi.

-Doğanşehir’de toplantıya katıldı

Milletvekili Çalık, Doğanşehir AKP İlçe Başkanlığında düzenlene toplantıya katılarak, partililerle bir araya geldi.

Çalık, “TBMM’de bütçe çalışmalarımız tamamlandı. Bütçemiz Türkiye’nin yatırımına dönüşecek. Türkiye’nin büyümesinden uluslararası güçlerin rahatsız olmasını anlıyoruz, onların Türkiye’yi getirmek istedikleri olumsuz noktayı anlıyoruz, anlayamadığımız nokta muhalefet partilerinin Türkiye’yi getirmek istediği noktadır. Yaptığımız her türlü yatırıma ‘İstemiyoruz’ diye karşı çıkıyorlar.” ifadelerini kaydetti.

Yerli otomobil ile ilgili olarak da konuşan Milletvekili Çalık, “Sene 1961 yılında Türkiye’de bir otomobil üretilecek, adına Devrim konulacak ve bunu 4.5 ayda TCDD‘nin personeli yapacak. Türkiye’de 4.5 ayda devrim otomobili yapılıyor, ama o gün Türkiye’nin önüne engel konuluyor ve yerli otomobilin üretimi engelleniyor. O gün Türkiye’nin önüne konan engeller ile bugün konan engeller arasında hiçbir fark yok. Nasip olursa, bu hafta 27 Aralık Cuma günü elektrikli otomobilimiz tüm dünyaya tanıtılacak. Buna da engel olmak istediler. Yerli ve milli yatırımlarımıza sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi.

Çalık, “Doğanşehir’e yapılan yatırımlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Vahap Küçük’ün ilçede istihdam için yaptığı yatırımlara karşı çıkanlar gelsinler aynı yatırımları yapsınlar. Doğanşehir 100 Yatıklı Devlet Hastanesi inşaatının sürüyor. Doğanşehir ilçemize 20 milyon TL proje tutarı olan Spor Kompleksi ile yapılıyor.” şeklinde konuştu.

-Arguvan, Doğanyol ve Pütürge’deki depremzedeler için düzenleme

Çalık, “Arguvan İlçesinde 21 Mart 2019 tarihinde, Doğanyol ve Pütürge İlçelerinde 4 Nisan 2019 tarihinde yaşanan depremlerden dolayı bölge vatandaşlarımız olumsuz etkilenmiş ve mağdur olmuşlardı. Bugün Resmi Gazetede yayınlanan ve 7269 sayılı yasaya eklenen geçici madde ile, İlimiz Arguvan, Doğanyol ve Pütürge İlçelerinde 2019 yılı içerisinde meydana gelen depremlerden dolayı zarar gören, ancak büyükşehir olduğumuz için DASK (Doğal Afet Sigortası) şartı aranması nedeniyle herhangi bir yardım yapılamadığı için konut ve ahırları zarar gören vatandaşların Devlet yardımından faydalanması sağlanmıştır. İlgili yasa çerçevesinde, evini yapana yardım fonu kapsamında hak sahibi afetzedeler için 2019 rakamları ile 101.000 TL kredi desteği sağlanacak olup, bu rakam 2020 de revize edilerek artırılacaktır, konutun yapımı bitip, oturmaya başlanıldıktan sonra iki yıl ödemesiz olmak üzere 18 yıl eşit vadeli taksitlerle sıfır faizli kredi kullandırılacaktır. Arguvan, Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde oturan vatandaşlarımız için hayırlı olsun.” İfadelerini kaydetti.

-Eczacı Odasını ziyaret

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, kendisinin de üyesi olduğu Malatya Eczacı Odası Başkanlığına seçilen ilk kadın başkan olan Ebru Sönmez ile Malatya’dan ilk defa Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ne seçilen Tahir Özelçi’yi ziyaret ederek tebrik etti.

Milletvekili Çalık, beraberinde AKP İl Başkanı İhsan Koca, Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve partili yöneticilerle birlikte Malatya Eczacı Odasını ziyaret ettiler.

AKP İl Başkanı İhsan Koca, ilk defa Malatya Eczacılar Odası Başkanlığına bir kadın eczacının seçilmesinden dolayı Ebru Sönmez’i tebrik ederek başarılar diledi.

Milletvekili Çalık, kendisinin de üyesi olduğu Malatya Eczacı Odası’na ilk defa bir kadın eczacının başkan seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, temsilde adaletin sağlandığını kaydetti.

Çalık, “Hakların eşitlendiği bir Türkiye’de Ebru Sönmez’in Malatya Eczacı Odası Başkanı seçilmesi hem Malatya, hem de Türkiye için bir ilk. Oda başkanımızı tebrik ediyorum. Yine bir ilki yaşıyoruz. Yine ilk kez Malatya’dan bir eczacı, 10 yıl oda başkanlığımızı yürüten Tahir Özelçi kardeşimiz Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ne seçilmiştir. Her iki meslektaşımı da tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Çalık, cezacıların sorun ve taleplerine dün olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Seçimlerden sonra bir çok düzenleme yapılıcak.özellikle yandaş zenginliği ve yolsuzlukda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (4 yıl önce)
    İyi ki varsın her şey i super yapıyorsun bir de şu çevre yolunu ,,,,,,,,,plan projeler hepsi ne zaman dan hallledil. Di,,,çok güzel amma ,,bir türlü para temin edilemedi,bir de. Şu 1,OSB köylülerinin arsa bedelleri odense ne kedder güzel olacak ,sn calik
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin Yangırhep (4 yıl önce)
    MHP Malatya milletvekili Mehmet Celal FENDOĞLU TBMM’de dilegetirmişti
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam piyasa da yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Burhan Özelçi (4 yıl önce)
    Bırakın şov yapmayı malatya da malatyanin sorunlarıyla ilgilenen adam akıllı bi Mhp vekili var gerisi şekil peşinde adam bu konuyu meclise taşıdı zaten kalkmış biz yaptık ayağına giriyorsunuz pes vallahi
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin Yangırhep (4 yıl önce)
    İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya; ?Malatya Özel Harekat Bölge Başkanlığımızın inşaatına ne zaman başlanacağını ?Arguvan, Doğanyol, Pütürge ilçelerimizde meydana gelen depremlerde DASK'tan dolayı sıkıntı yaşanmakta,DASK muhafiyeti konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır? ✅Sn. Bakanımız Süleyman Soylu Özel Harekat Bölge Başkanlığı inşaatına 2020 yılında başlanacağını, Arguvan, Doğanyol,Pütürge ilçelerimizde deprem zararlarının karşılanmasında DASK muhafiyeti hakkı sağlanacağını belirtti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin Yangırhep (4 yıl önce)Şahin Yangırhep isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya sevdalısı MHP Malatya milletvekili sn. Mehmet Celal FENDOĞLU TBMM’de dile getirmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulgurluya gidersen özel harekat daire başkanlığı nın çalışmalarının devam ettiğini görürüsün adamlar araziyi düzelmesi yeni bitti
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (4 yıl önce)
    Sayın vekil 2015 yılında Hekmhan da meydana gelen depremde hasar gören evler için hiç bir yardım yapılmadı ne olacak bu durum.O konuda da bir açıklamanızı bekliyor hekimhanlılar.Seçim zamanı bol keseden atıyordunuz ne oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kubra (4 yıl önce)
    MHP Milletvekili Sayin Mehmet Fendoğlu bu konuyu 15 aralikta dile getirdi ! Emeğe saygı duyun ilk gündeme getiren sizlermişsiniz gibi davranmayın lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Şahin (4 yıl önce)
    Mhp vekili Mehmet Fendoğlu bu sorunu 15 aralıkta Mecliste İç İşleri bakanlığına soru önergesi vererek dile getirdi zaten. Hadi muhalefeti saymıyordunuz öncesinden, bari ittifakta olunca sayın. Yapilan emeği görün, şov yapanlara firsat vermeyin yazıktır!
    0
    0
    Yanıtla