SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Derece Bekliyordum, Birincilik Nasip Oldu"

0
Güncellendi - 2020-07-28 18:45:58
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumu sayısal puan türünde 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Özge Dilay Örüm, düzenli ve disiplinli çalışarak başarıyı yakaladığını söyledi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Malatya Fen Lisesi öğrencisi Örüm, AYT sayısalda Türkiye birincisi oldu.

Örüm, AA muhabirine, sınavda derece yaptığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Emeklerinin karşılığını almanın güzel bir duygu olduğunu aktaran Örüm, "Ailem, öğretmenlerim ve çevre de mutlu. Düzenli ve disiplinli çalıştım. Eksiklerimi biliyordum, bu konuda stratejik ilerledim. Aynı zamanda stres kontrolünü de iyi yaptığımı düşünüyorum. Bunlar başarıyı getirdi." dedi.

Örüm, sınavın zor olduğunu anlatarak, "Düzenli çalışınca emeklerinizin karşılığını alabiliyorsunuz. Benden sonra sınava girecek arkadaşlarım eksiklerini iyi bilsin. Sonuçta insanı tanıyan yine kendisini oluyor. Düzenli çalışsınlar. Çok çalışıp kendilerini strese sokmasınlar." diye konuştu.

Sınavda derece beklediğini dile getiren Örüm, şöyle devam etti:

"Derece bekliyordum ama birincilik nasip oldu, mutluyum. Üniversite tercihime henüz karar vermedim ama tıp okumak, ülkeme, insanlığa hayırlı, yararlı işlerde bulunmak istiyorum. Liseye de birincilikle yerleşmiştim. Malatya'da deprem ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci yaşadık. Bunlar zor durum, herkesi etkiliyor. Özellikle koronavirüs döneminde eğitimimizin aksaması herkesi zorladı ama bunların beni moral olarak çok etkilemesine izin vermedim, çalışmalarıma düzenli olarak devam ettim. Başarıyı da bu getirdi zaten, en büyük etken bu oldu. Benden sonra sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum."

- "Mutluyuz, inşallah bundan sonrada eğitim hayatını başarılı devam ettirir"

Baba Vakkas Örüm ise kızıyla gurur duyduğunu bildirerek, "Özge hayatı boyunca düzenli çalıştı, başarılı oldu. İyi bir sonuç bekliyorduk ama birincilik kader kısmet. Allah nasip etti, hamdolsun. Mutluyuz, inşallah bundan sonraki eğitim hayatını aynı şekilde istikrarı, başarıyı devam ettirir, vatanına, milletine, ülkesine hayırlı bir insan olur diye temenni ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Malatya Fen Lisesi Müdürü Vahap Yıldız ise öğrencisiyle gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"20-21 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sınavları yapılmış ve sınav sonuçları 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü açıklanmıştır. Geleneksel olduğu üzere okulumuz Malatya Fen Lisesi yeni bir Türkiye birincisi çıkarmıştır. İlimizin ve bölgemizin lokomotif okulu olan Malatya Fen Lisesi 2014, 2016 yıllarında çıkarmış olduğu Türkiye birinciliklerine 2020 yılında yenisini eklemiştir. Yapılan her uygulamanın ekip ruhu eşliğinde, planlı, disiplinli ve atılacak her adımı her geçen yıldan çıkarımlar elde ederek, geçmişimizden ve öğrenci potansiyelimizden güç alarak, seçkin eğitim kadromuz ile her zaman genelde ülkemizde, özelde bölgemizde güveninin adresi olduk.

Okulumuz Malatya Fen Lisesi öğrencisi Özge Dilay Örüm, Sayısal Ham Puan ve Yerleştirme Puanı Türünde 500 Tam Puan alarak Türkiye Birincisi olmuştur.

Aynı zamanda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı okul birincimiz olan öğrencimiz, Temmuz ayında yayımlanan sonuçlara göre Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda matematik alanında Türkiye'de ilk 13’te yer alma başarısını göstermiştir.

Öğrenim hayatı boyunca disiplinli ve programlı çalışmayı kendisine ilke edinmiş, proje odaklı çalışmayı ise bir kültür haline getirmiştir. Soğukkanlı ve etkili çalışma becerisi ile çevresindeki öğrenciler için her zaman örnek olan öğrencimiz, uzun yıllar sergilediği düzenli çalışma alışkanlığının meyvelerini almıştır.

Bireysel başarıda ortaya çıkan uç örnekler her yıl artan bir ivme ile kendisini toplu başarıda da göstermektedir. Bu bağlamda; 2020 YKS Sonuçlarına göre ilk 1000’de 14 öğrenci, ilk 10000’de 45 öğrenci, yer almıştır.

Kuruluşundan bu yana ülkemizin lider ve adından söz ettiren Malatya’mızın marka değeri Malatya Fen Lisesi, her yeni yılda artan başarı grafiği ile çevresi için güven unsuru olmuştur. Yeni eğitim-öğretim yılında okulumuz Rönesans Eğitim Vakfı tarafından inşa edilen standartlar üstü eğitim-öğretim kompleksinde faaliyetlerini sürdürecektir. “Gelecek Sizi Çağırıyor” sloganı ile zirvede yer alan okulumuz; vatanını seven, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesi için üreten bir nesil inşası adına tüm eğitim paydaşları ile inisiyatif almaya devam edecektir.

Öğrencimizin elde ettiği başarıda emekleri olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı’ya, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Kalay'a, okulumuz idareci ve öğretmenlerine, proje çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Malatya Bilim ve Sanat Merkezine ve değerli ailemize teşekkür ediyoruz.

Öğrencimizi elde ettiği başarıdan dolayı candan ve gönülden tebrik ediyor, öğrencimize nice kalıcı başarılar temenni ediyoruz."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    Tebrikler. Vatanına, milletine, anne babasına faydalı hayırlı bir evlat olur inşaAllah .
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Özge kızımızı ve Başta Vakkas Hocam olmak üzere tüm ailesini tebrik ediyorum. Hepimiz çok mutlu olduk ...
    0
    0
    Yanıtla
  • hbk (3 yıl önce)
    Özge Kızımızı Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda tanıyorum. Çalışma azmi ve disiplini ile başarılı bir öğrenci olan Özge'ye bundan sonraki eğitim ve öğretiminde de başarılar diliyorum. Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkürlerimi sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Sevgili Özge'yi ve ailesini tebrik ediyorum,hayırlı olsun.Umarım üniversite seçiminde en doğru tercihi yapar; gelecek yıllarda; sayısal zekasını bilim ve teknoloji alanında ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (3 yıl önce)
    Kızımızı, tebrik ediyorum, yolu açık olsun, Anne ve babası 'nı ve öğretmenlerini tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Başta öğretmenlerini,ailesini ve Özge'yi kutluyor alnından öpüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    Allah çalışana karşılığını her zaman verir kimse ben niye kazanamıyorum demesin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Birdesen (3 yıl önce)
    Özge , tkutluyorum tebrikler,başarıların daim,önlündeki tüm arzularin gerçek olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vehbi Doğan (3 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak gurur duydum tebrik eder ,seni yetiştiren ailene,öğretmenlerine teşekür eder başarılarının devamımı dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığlılar (3 yıl önce)
    birinci tercihin İnönü olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • sabri (3 yıl önce)
    Tebrikler Özge, Allah Yolunu bahtını açık etsin. Malatyanın gururu oldun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    Kızımızı tebrik ederim bir malatya lı olarak gurur duydum,başarı çalışmak disiplin ve azim,gençlerimizin yolu açık olsun İNŞALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Son günlerde Malatya ile ilgili nadir olumlu haberlerden biri.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (3 yıl önce)
    Vakkas Hocam, kızınızı ve ailece sizi tebrik ederim. Maaşallah Barekallah. Rabbim başarılarını daim eyleyip muhafaza eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahin (3 yıl önce)
    Emeğini hep var eden Özge, yolun bilgiyle açılsın. Bu yolda en başta annen ve baban ve sınıf öğretmeninden son güne kadar sana bir şeyler veren tüm meslektaşlarıma sonsuz saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Malatyamiz için gurur verici.. Rabbim ilmini daha da artırsın. Ülkesine faydalı bir doktor olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • hanifi (3 yıl önce)
    Özge Örümün başarısı Malatyaıza güzel bir hediye olduğu gibi aynı zamanda Baskil halkına da güzel bir hediye olmuştur. Bir Baskilli olarak büyük gurur duydum. Özgeyi ve ailesini tebrik ediyorum. Allah hayırlı etsin Vakkas hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Abbas Ayhan (3 yıl önce)
    Tebrikler ve teşekkürler Emeklerinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    malatyali olarak gurur duyduk tebrikler malatyaya ve vatana hayirli olsun böyle genclere ehtiyac var
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazan (3 yıl önce)
    Tebrik ederim, ülkemize başarılı bir kadın daha kattığı için, kız çocuklarının değerini artırdığı için, böyle bir dönemde ve kargaşada kontrolünü korumayı bildiği için, teşekkür ederim. Bu başarının sebebi olan anne ve babayı yürekten kutluyorum... Rabbim yar ve yardımcısı olsun, sağlıklı huzurlu bir gelecek nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emirza (3 yıl önce)
    Bir öğretmen ve bir Veli olarak başarısından dolayı ilk önce kızımızı sonra ailesini ve emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum yolun açık olsun kızım
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğrenci (3 yıl önce)
    Orada hocaların hocası var, Mansur Yangırhep, hocam sizden aldığımız çok şey var iyi ki öğretmenimiz oldunuz birinci olamasakta taktikleriniz ve yönlendirmeniz sayesinde Tıp okuyabileceğim, geri de kalan alt sınıflara sesleniyorum bu hocanın iyi mana da yakasına yapışın, sevgilerimle hocam ellerinizden öperim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mansur YANGIRHEP (3 yıl önce)Öğrenci isimli kullanıcı yorumuna
    Özge, başarılarının devamını dilerim.Değerli öğrencim yaptığın yorum için çok teşekkür ederim.Amacımız öğretmenliğimizi tüm özellikleri ile icra etmektir.Hepinizi çok seviyorum.Başarılarınızı bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mansur YANGIRHEP (3 yıl önce)Mansur YANGIRHEP isimli kullanıcı yorumuna
    İsmini yazmamışsın özellikle teşekkür etmek isterdim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (3 yıl önce)
    Kızımızı tebrik eder başarıların devamını diler,başta ailesi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Aferin akıllı kızımıza. Tüm Malatya’nın yüzünü ağartın senle gurur duyuyoruz. Anlayın ki kızlarımız kadınlarımız yükseliyor bilin ki ülke topyekün yükseliyor. Hele de tıp tercih etmen abin meslektaşın olarak daha da gurur duydum senle. Malatya son yıllarda eğitimde vasat bir performans ortaya koyuyordu sen bu birincilikle geriden gelenlere bir ışık oldun... Başarının % 90 I sizde bitiyor siz kafaya koydunuz mu gerisi hikaye.... Aslan kızım son günlerde en mutlu olduğum haber... Kızlarımız okuyacak hayatın tüm kademelerinde ,siyasetin tüm kademelerinde, ekonominin tüm kademelerinde olacak... Biz de huzurla ülkemizi size emanet edip gideceğiz bu dünyadan... Allah seni yetiştiren ana babandan da razı olsun onları da canı gönülden tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülke top yekün yükseliyormu.!!!! Hangi ülekenden bahsediyon acaba binlerce ögrenci sıfır çekiyor senin ülkenden haberin yok anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞEFİK ERŞAN (3 yıl önce)
    Öncelikle başarının lokomotifi olarak Özge Dİlay kızımızı sonrada ailesini ve öğretmenlerini tebrik ederim. Özge Dilay'ı artık bu milletin milli serveti olarak görüyorum.Nasılki bu vatanın birkarış toprağı için hertürlü fedakarlığı yapıyoruz,Özge Dİlay ların korunup kollanması içinde herkesin hertürlü fedakarlığı yapması gerek diye düşünüyorum. Özge Dilay ında bu şuurla milletimize hizmet edeceğini düşünüyor kendisini tekrar tebrik ederek yol açıklığı ve yeni yeni başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Okul idareci öğretmenleri öğrencimizi anne ve babasına teşekkür ediyoruz hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla