SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet Adamlığını ve Tertemiz Hayatını Özlemle Anıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

CUMA GÜNÜ MALATYA'DA DA TÖREN.. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 47. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ağbaba “İsmet İnönü, Türkiye’nin en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’le beraber; yoksullukla, açlıkla salgınlarla ve diğer tüm maddi ve manevi imkansızlıklarla ümitsizlik içerisinde çöküşünü bekleyen, 1. Dünya Savaşı sonrasında emperyalist güçlerin boyunduruğuna girmek durumunda kalan bir ülkeden, laik ve modern bir Cumhuriyet yaratma hayaliyle hayatı pahasına destansı mücadeleler vermiş cesur, onurlu ve dahiyane bir devrimciydi.” dedi.

İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık dâhil olmak üzere çok büyük yetkilerle geldiği makamları kişisel çıkarı için kullanmadığını belirten Veli Ağbaba, “Tek partili yaşamda bile bütün gücü ve kuvveti tek elde toplamamış, kendi isteği ile Türkiye’yi tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçirerek dünya demokrasi tarihine adını yazdırmıştır. Bugün çokseslilik yerine tek sesli toplumu, demokrasi yerine başkanlığı, kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetin tek elde toplanmasını isteyenleri gördükçe onun düşüncelerini çok daha iyi anlıyor, devlet adamlığını ve tertemiz hayatını büyük bir özlemle anıyoruz” dedi.

İnönü’nün onurlu siyasi kişiliğine ve mimarlarından olduğu Cumhuriyet’in mirasına yönelik saldırıların örgütlü olduğunu söyleyen Ağbaba, “Bugün memleketi israf, şatafat ve adaletsizliğe boğarak, halkı adeta canından bezdiren, buldukları her fırsatta fakiri fukarayı aşağılayan, kuru ekmeği bile millete çok gören, toplumu kasıp kavuran ekonomik krize, işsizliğe ve açlığa gözünü kapayanları, saraylarda oturup İnönü’nün mirasını küçümsemeleri, İnönü’nün yolundan giden bizler için bir onur kaynağıdır. Bu kişilerin asıl hedefi İnönü değil; İnönü’nün en büyük mirası olan laik, demokratik Cumhuriyettir.” dedi.

"HEMŞERİSİ OLMAKLA ONUR DUYUYORUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açıklamasının sonunda 'Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur'' sözüyle daima aramızda olan, Ulusal Kurtuluş Savaş’ımızın kazanılmasında, lâik ve demokratik, çağdaş Cumhuriyetin kurulmasında unutulmayacak izleri bulunan, seçkin devlet ve siyaset adamı, hemşerisi olmakla onur duyduğum  İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 47. Yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

ANMA TÖRENİ PROGRAMI

Bu arada, 25 Aralık 1973’de vefat eden İnönü için, 25 Aralık 2020 Cuma günü Malatya'da yapılacak anma töreninin programı da şöyle:

“Saat: 11.00

Yer : İnönü Anıtı Önü (Kapalı Çarşı Üstü)

1- Çelenklerin Sunulması

– Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca Çelenkler Sunulacaktır.

– Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde (siyasi partiler, STK’lar vs) çelenklerini sunabileceklerdir.

2- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı