SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Diğer Okullara Örnek Olmasını Diliyoruz"

0
Güncellendi - 2019-11-27 03:52:31
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çocukların daha fazla kitap okumalarını teşvik edecek bir projenin hayata geçtiği, temizliği ve okul içi düzeniyle örnek gösterilen Sütlüce Şehit Seracettin Kılınç İmam Hatip Ortaokulu ile Sütlüce İlkokulu-Ortaokulunu ziyaret ederek, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiler.

Okul girişinde mahalle sakinleri, okul idarecileri ve öğretmenler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Milletvekili Tüfenkçi ile Başkan Çınar, derslikleri ziyaret ederek kitap okuma noktasında büyük gayret gösteren öğrencilerle sohbet ettiler.

Okul Yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından başlatılıp, Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Kent Konseyinin destekleriyle başlatılan projeyle öğrenciler ders saatleri içerisinde ayrılan bir saatlik zaman diliminde kütüphaneye giderek kitap okurken, ayda bir kezde hazırladıkları bir konuyu ders sırasında arkadaşlarıyla paylaşıyorlar.

Bunun yanı sıra okumanın hem dinimizde hem de kadim medeniyetimizde ki önemini anlatan Ayet ve Hadisi Şeriflerin yanı sıra özlü sözlerde duvar ve kapılara yerleştirilirken, çocukların hijyenik ve temiz  ortamlarda ders görmesi içinde okula girişinde tüm ziyaretçilere galoş veriliyor.

“KÜTÜPHANEMİZİ MÜZE OLARAK KULLANMIYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Kent Konseyine kitap desteğinden dolayı teşekkürlerini sunan Okul Müdürü Mustafa Engin Cömert, “Kütüphaneyi müze olarak kullanmıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Kent Konseyinin destekleriyle oluşturduğumuz kütüphaneyi çok aktif değerlendiriyoruz.  Her gün okuma saatinde dönüşümlü olarak bir sınıfımızı kütüphaneye getirerek çocuklarımızın burada kitap okumalarını sağlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmelerini sağlamak adına ayda bir kez kendi hazırladıkları bir konuyu sınıfta arkadaşlarına anlatmalarına imkân tanıyoruz. Uygulamalarımızın hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum .” dedi.

“OKULUMUZ HEM TEMİZLİĞİ HEM DE PROJELERİYLE ÖRNEKTİR”

Gelişen ve ilerleyen toplumların temelinde bilgi ve eğitimin olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Hoşgörü, sevgi ve saygının yanı sıra güler yüzlü ve misafirperver insanlarımızın huzur içerisinde yaşadığı Sütlüce mahallemizi Sayın Milletvekilimizle birlikte ziyaret ederek hem burada yaptığımız hizmetleri inceledik hem de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Okulumuz gerek temizliği gerekse de iç mekânlarının düzenliği ve okul içerisine galoşlarla girilmesiyle farkındalık yaratmaktadır. İçeriye girerken okula değil de sanki hastane veya laboratuara girdiğimizi zannettik. Böylesine nezih ve kaliteli bir hizmet anlayışını ortaya koyan müdürümüz başta olmak üzere okul aile birliğine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın erken yaşlarda düzenli ve tertipli olmalarını teşvik edecek bu tür uygulamaları takdirle karşılıyoruz. Farkındalık oluşturan uygulamaların okul içerisinde oluşturduğu sinerjiyle çocuklarımızın derslerine olan ilgisinin artması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Özelliklede ders programlarının bir veya iki saatinin okuma dönemi olarak ayrılması, çocuklarımızın okudukları kitapları ders ortamında anlatmaları takdire şayandır. Müdürümüzün, mahalle sakinlerinin ve öğretmenlerimizin bir bütün halinde hareket edip, çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlayacak çok güzel bir projede paydaş olması hepimizi mutlu etmiştir. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta okulumuzun kütüphanesine istenilen kitapları gönderdik.   Çocuklarımız bu uygulamalarla daha fazla kitap okuyorlar ve de okuduklarını arkadaşlarıyla paylaşarak özgüvenleri artıyor, harika bir uygulama tebrik ediyorum. “ şeklinde konuştu.

PROJEYİ MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZLA PAYLAŞACAĞIM”

Sütlüce Şehit Seracettin Kılınç İmam Hatip Ortaokulu ile Sütlüce İlkokulu-Ortaokulu çocukların daha fazla kitap okumaları için başlatılan projeyi Milli Eğitim Bakanına ulaştıracağını ı ifade eden AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise, “ Kıt imkânlarla çok işlerin başarılabileceğini ortaya koyan okulumuzun müdürü başta olmak üzere idarecilerini, öğretmenlerini,  her açıdan örneklik teşkil edecek projenin hayata geçmesinde destek veren Yeşilyurt Belediyesine, Malatya Kent Konseyine, okul aile birliğine ve mahalle sakinlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bir öğrencimizin bir yıl içerisinde yaklaşık 250 kitap okumasını sağlayacak zaman diliminin ayrılması her açıdan takdir edilecek bir olaydır. Kırsal bölgelerimizde yer alan bölgelerimizde bu denli örnek projelerin hayata geçmesi bizi ayrıca sevindirmiştir. Okulumuzdaki bu projelerin diğer okullarımıza örnek olmasını diliyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim seviyelerinin üst seviyeye çıkmasını sağlayacak bu tür projelerin yaygınlaşması adına elimizden geleni yapacağız. Milli Eğitim Bakanımızla da bu projeyi paylaşacağım,  ülke çapında bu projenin değerlendirmesi için de Sayın Bakanımızdan talep edeceğiz. Bütün öğretmenlerimizin de ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. “ dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    O sınıf içi rekler öğrencilerin gözünü yormuyormu.gereksiz bir yorum olarak düşünülebilir ama dikkat edilmiyor .
    0
    0
    Yanıtla