SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şaka Gibi!.. 'Direk Engelli' Kaldırım Yaptılar

0
Güncellendi - 2021-09-12 23:26:10
Şaka Gibi!.. 'Direk Engelli' Kaldırım Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Orduzu'nun Gelinciktepe mevkisinde yaptırılan TOKİ konutlarının yolu yapılırken, elektrik direklerinin yolla birlikte yapılan kaldırımı tamamen kapatması nedeniyle şaşkınlık yaşıyorlar.

Bölge sakinlerinden Hanifi Güneş, "Yol yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ancak, yol boyunca kaldırımların üzerinde elektrik direği var ve bu nedenle kaldırımların kullanılması imkansız. Kaldırımlar zaten dar, iki kişi yan yana yürüyemeyecek durumda. Bir de elektrik direği engeli var. Vatandaş kaldırım yerine yolda yürüyor. Can güvenliği yok. Ayrıca çevre düzenlemesi olmadığı için, kuru havalarda toz, yağışlı havalarda çamur içinde kalıyoruz. Elektrik hatlarının yer altına alınmasını ve kaldırımlar üzerindeki elektrik direği engelinin kaldırılmasını istiyoruz."dedi.

Emin Güneş adlı bölge sakini Emin Güneş de, "Zaten dar olan kaldırımları, elektrik direği engelleri nedeniyle kullanamıyoruz. Güya yol yapıldı ama kaldırımlarımız bu durumda bırakıldı. Kaldırımda yürüyemiyoruz, yola inmek zorunda kalıyoruz. Yolda trafik artınca çok tehlikeli bir hale gelecek." diyerek, sorunun en kısa zamanda çözümünü beklediklerini söyledi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

51 yorum yapılmış

  • TUNC (2 yıl önce)
    Battalgazi belediye başkanı görmedi mi bu kaldırımı ? yoksa yapılan işleri kontrol etmiyor mu ? yaptıkları eserler ortada, Allah ıslah etsin bu işi yapanı, yaptıranı, vesile olanı, ihaleyi vereni, kontrol yapanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi belediye başkanı göremez.tutturmuş bi derme deresi ıslah projesi,elinden tuttuğunu oraya götürüyor.başka vizyon projesi yok.ha birde ispendereye kendi yapmış gibi sahipleniyor yaa,bitiriyorum.bi ara çöşnük dağına sosyal tesis falan,teleferik dedi ama sanırım fıs çıktı proje.anca gençlik merkezi diye bina yaparlar,....
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Bunu böyle ihale eden, böyle yapan, bunu kabul eden kim varsa vatandaş olarak hakkım zehir zıkkım olsun. Bu kişiler muhtemelen lafa gelince ortamlarda devletin paraları nerelere heba ediliyor diye başka projeleri anlatıp eleştiriyorlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Kilo fazlası olan vatandaşlar için spora teşvik amaçlı engel koymuşlar ne var yani, vatandaşı bi yere değmeden tek seferde direğin içinden geçmeye teşvik eden dolayısıyla vatandaşının hem daha dikkatli hem daha çevik olmasını arzulayan bir belediyenin eleştrilmesini düşündürücü buldum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    deveye sormuşlar neren eğri nerem düzgün ki demiş ...kaldırıma gerek yolun ortasında gideriz ...kaldırımlar araba park yeri esnaf işgaliye alanı olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    Kimse kusura bakmasın dün bir çok ili ziyaret ettim batıda yaklaşık bir haftadır yollardayım şunu açık açık söylüyorum Malatya doğunun en büyük köyüdür kültürel olarak mimari olarak yapılaşma olarak zihniyet olarak tabiki köylü temiz kardeşlerimi istisna ederek yazıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli (2 yıl önce)Bynedim isimli kullanıcı yorumuna
    Git ozaman. Ne işin var Malatyada?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gittim zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanadadayım üstat
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Çarşıda traktör geçen yerde bunlar normaldir
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Vatandaş spor yapsın diye öyle yapmışlar....yürüyecek direğe geldi mi kıvrılıp atlayacak....mesele bu kadar basit....
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Yapıldığı yıl çatlayan,çatlak köprüye asfalt yaması yapılan beyler deresi köprüsünümü anlatalım?Malatyada dünyada S şeklinde yapılan ilk alt geçidinimi anlatalım?Her sene yıkılıp yapılan meydanlarımı anlatalım?Bu nedenle ,yaya geçidine elektrik direğinin dikilmesi çokda abartılacak bir şeydeğil.Çok şaşırmadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Yola bak kaldırıma bak neresinden bakarsan bak durumumuz bu işte...
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Sayın vekilim https://malatyahaber.com/haber/direk-engelli-kaldirim-yaptilar/ bu mu yüzünüzü ağartacak hizmet. bu haber ulusallık bir haber Malatya habere teşekkürler bu haber memlekete hizmettir. Yöneticilerin yüzünü kızartacak bir haberdir. sayın vekilim linki yazdım haberi okuyun lütfen yer altında hat döşemek kimsenin aklına gelmemiş mi yıl 2021 o direkleri oraya diken de o kaldırıma beton dökende kamu malını ziyan etmekten zarar vermekten savcı karşısına çıkmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Samsun, Trabzon ve Rize haberlerinde olurdu böyle tür ileri zekalı işler. Şimdi bizde de mevcut, Vah Malatyam...
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Eskide bu da yoktu susun idare edin çok konuşanı 80 öncesini hatirlasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)FFM isimli kullanıcı yorumuna
    Eskiden bu kadar şerefsizde yoktu bence keşke bir tık geri kalsaydık bu kadar kötü günlere kalmasaydık
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence mantıklı olan çözüm o kaldırımın komple iptal edilip yayalara karşı kaldırımı kullanmaları levhalara gösterilmeli bu da benim fikrim ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Bir ülkenin tüm kaynakları ancak böyle israf edilebilinir .. Asfalt döşenir ücgün sonra eşilir inşaatlara su,elektrik vb. şeyler bağlanır,Kernek peyzajı bu kaçıncı düzenleme bilinmiyor. Burası ise tam mizahlık olmuş tüm emeği geçen ekipleri kutlamak gerek..
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Vatandaşlar sağdan soldan geçer engelli vatandaş nereden geçecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Öyle bir grup var ki beyni tatile çıkmış...buna bile yanlış demezler....gidin sorun bu nasıl bir kaldırım diye...yanlış dememek için kırk kılıfa girerler....
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet doğru yorumlamışsınız, Ancak kısa zamanda elektrik hatları yer altına çekilince sorun ortadan kalkacaktır. O da Feaş.ın işidir. Yanlız bir sanat haberi dikkatimi çekti: Datça belediyesi demir profil üzerine 3 metre yüksekliğinde ve 5 ton ağırlığında büyük bir sanat eseri icra etmiş, lakin heykelin dün yapılması planlanan açılışına kimse gitmediği için açılış yarın saat 17:00 ye ertelenmiş. Belki katılırsınız diye düşünmüştüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elektrik hatlarını kısa zamanda yeraltına sen mi çekeceksin.Yanlışa yanlış diyemiyeceğiniz için ne diyeceğinizi bilmiyorsunuz.Benim de bir haber dikkatimi çekti.Datçaya gitmeye gerek yok. Ankara daha yakın .Eski başkanınızın diktiği 400 küsür trilyonluk dinozor heykelleri yerlerde çürüyormuş.Belki onada bir bahane yada palavra uydurursunuz diye yazayım dedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel bir cevap olmuş, kapak olmuş, bunu nasıl açıklayacaksın merak ettim, melih gökçek in yaptırdığı dinazor heykellerine de bir kılıf bulunda gülelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Basit bir şekilde çözüm sunduğunuz bu durumu o mahallede okuma yazma bilmeyen 70 yaşındaki amca bile o direkleri koyarken başında duran mühendise söylüyordu ama dinleyen yoktu çünkü sorun oradaki direklerde değil sistemin başındaki liyakatsizte.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Tencere dibin kara senin ki benden kara diyorsun yani Akp ak değil kara diyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    heçmi kafanız basmıyı Herşeyi devlette beklemeyin Direklerin arasındaki demirleri kesin aradan geçin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Direklerin ara baglantısını keserek şiddetli bir rüzğarda devrileceginide o çok çalışan kafanıza anlatırsanız sevinirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Adamı şaka yaptığına pişman etmişsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Valla malatyada bu şakayı yapacak kapasitede çok az insan oldugu için bu kadar sert çıkıştım yapabilmişse helal olsun özürde dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli (2 yıl önce)Bynedim isimli kullanıcı yorumuna
    sen kimsin de Malatyalıların kapasitesine laf ediyorsun. Ğ özürlü. Sen git önce ğ nasıl kullanılır onu öğren.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen önce ğ harfini kullanmasını öğren sonra Malatya hakkında yorum yap..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanadada yaşayınca türkçeye pek dikkat etmiyorum g-ile ğ arasında anlamı daraltacak çokta bir fark göremedim..Bu arada Türkçe öğretmenimi oldunuz bu arada..!
    0
    0
    Yanıtla
  • ğ harfini kullanmayı öğrenirsen sevinirim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Direğin 12I müşterek direk olduğunu, üstteki izalatörlerde 34.5 Kv olduğunu, 12I direğinin rüzgarlı tepe kuvvetinin 900 kg, rüzgarsız tepe kuvvetinin 760 kg olduğunu, üstteki swallow iletkenlerin çelik özlü alüminyum olduğunu bilseydin sende o demirleri keser aradan geçerdin mirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elektrikçiye elektrik dersi verme Üstad biz çok direk gördük eminim 20 cm üzeri tepeleme beton vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • O direğe platformlu araç verilmediğinde sen çıkarsın arıza olduğunda..!Bakalım bağlantısız nasıl çıkabileceksin hadi bir iki kademeden sonra salıncak gibi sallanacaksın süs betonu 20 cm dibinde 2-3 kaya öteleme bir beton ya arkadaş biz neyin ne olduğunu gördük..Müteahhit işi bu verin fırat yada fedaş mı aksamı herne ismiyse..!Yok tepe kuvveti yok bu kuvveti show mu yapıyorsun egomu tatmin ediyorsun.Yapılan iş yanlış işte ben yani çok biliyorsun sen gel bu işleri burda -(Kanada’da) nasıl yapılıyor izle biraz ufkun açılsın körelmişsindir oralarda…!
    0
    0
    Yanıtla
  • Burdan kalkıp kanadaya direk nasıl dikilir izlemeye mi gelecem.!!!. La gardaş masrafa deymez en iyisi gidem ben o direkleri kaldıram valla daha ucuza mal olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevzu bahis direğin dikilmesi yada kaldırılması değil insanların işgüzar takılması sen seyr eyle direkleri o zaman iyi seyirler…!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim,Buralarda kendinizi heba ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Etmedim zaten kanadadan selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Yıl 2022 olacak halen elektrik tellerinin yer altına alınmadığını görmek! Kaldırımlara yapılan elektrik direkleri birde yolun ortasına koyulan kapaklar yani artık bunların bir düzene konulması lazım... 1980 lerde de kaldırımın ortasında ve yolun ortasındaydı, 2022 olacak yine bu yapılar kaldırımlar ve yolun ortasında yapılıyor... Millet Mars'a iniyor biz halen kaldırımın ve yolun ortasına yapılar yapıyoruz... Yani işin teknik şartlarını tabi düşünmek lazım ama elektrik kabloları yerin altına alınamaz mı? (İlk tokilerde yerin altında) sonra yol ortasına konulan kapaklar daha makul yerlere alınamaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    işte bir mühendislik harikası daha Malatya'mıza hayırlı uğurlu olsun. yarın öbür gün tüm Türkiye ye reklam oluruz. Zır cahil biri yapsa ancak bu kadar olur. Niçin yeraltında geçirilmiyor kablolar. Hadi mecbursun havadan götürmeye yer dar oraya uygun bir direk şekli seçilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (2 yıl önce)
    Sene olmuş 2021 ,şehir merkezlerinde enerji iletiminin büyük bir çoğunluğu yer altına alınmışken buraya hala havai hat döşemek hele ki kaldırım yapıp onu kullanılmaz hale getirmek tamamen akıl tutulmasıdır. Hem belediyenin kaldırım firması rant sağlayacak hem direk firması rant sağlayacak. Bakalım daha neler göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    Ihale yapıyorlar işi takip eden yok herkes istediği gibi yapıyor yazıklar olsun Yetkililer at gözlüğü takmış
    0
    0
    Yanıtla
  • orduzulu (2 yıl önce)
    bir yol yapmışlar allaha emanet bundan 30 yıl önceki yollar bundan iyi tek şerit yol kaldırım tek kişilik onda da direk var bunlardan vizyon,misyon vs. hiçbirşey yok yazık memleketime
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Olur böyle şeyler bir müddet sonra bir ihale daha yapılır o direkler ordan kaldirilir biraz sabır diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    ne diyor sayın vekilimiz,laf değil icraat partisiyiz...aha icraat ortada..seyredin durun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Başka emsali olmayan bir kaldırım süpersiniz malatya yöneticikerinin in çapını gösteriyor maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Haklarını yemeyin harika bir mühendislik ürünü.... ????
    0
    0
    Yanıtla
  • ozpoturge (2 yıl önce)
    Liyakatın unutulduğu günlerdeyiz
    0
    0
    Yanıtla