SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Diyabet Okulu'nda Eğitim Aldılar

0
Güncellendi - 2020-02-25 04:17:07
'Diyabet Okulu'nda Eğitim Aldılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve takipleri devam eden diyabetik hasta ve hasta yakınlarına yönelik diyabet eğitimi düzenlendi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen ve iki gün süren eğitimde diyabet hastalarına birinci gün, Endokrin Uzmanı Dr. Lezan Keskin tarafından Diyabette Genel bilgiler, Diyabetin Akut Komplikasyonları, Endokrin Uzmanı Dr. Mehmet Sait Koç tarafından Diyabet Nedir , Diyetisyen Hacer Alataş tarafından Diyabette Sağlıklı Beslenme, Psikolog Rojda Kaya Kubat tarafından Diyabette Psikolojik Sorunlar, Diyabet Eğitim Hemşiresi Göknur Özdemir tarafından İnsülin Tedavisi, Ayak Bakımı, Hipoglisemi konularında eğitim verildi.

İkinci gün ise Dahiliye Uzmanı Dr. Hüseyin Yıldız tarafından Diyabette Kullanılan Oral İlaçlar, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emrah Öztürk tarafından Diyabetin Kronik Komplikasyonlarından Göz Üzerindeki Etkisi, Nöroloji Uzmanı Dr. Mehdi Akıncı tarafından Diyabetin Kronik Komplikasyonlarından Sinirler Üzerindeki Etkisi, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gonca Gül Boz tarafından Diyabetin Kalp-Damar Sistemi Üzerine Etkisi, Fizyoterapist Furkan Arpacı tarafından Diyabette Egzersiz ve Diyabetle Yaşam konularında eğitim verildi.

Diyabet okulu adı altında düzenlen eğitime sonunda hastane yöneticilerinin de katıldığı diploma töreni yapıldı. 29 hastaya diyabet okulu diploması verildi. Eğitimler daha sonraki aylarda periyodik olarak devam edecek. Bu konuda bilgi için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrin Polikliniği ve Diyabet Okulu polikliniğine başvurunun yapılacağı aktarıldı. Diyabet okulu eğitiminin bundan sonraki programının 25-26 Mart 2020 tarihinde saat: 09.30’da yapılacağı ifade edildi.

Diyabet okulu eğitimi hakkında bilgi için 444 56 34 - 1747 numaralı telefondan ya da endokrin polikliniği diyabet okulu biriminden bilgi alınabileceği kaydedildi.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Teşekkürller Malatya daki Diabet hastalarına Emek veren.tedavi veren,bilgi veren sayın hocalarımıza başta, Lezzan hanıma,Mehmet Sait beye,Göknur hemşireye,ve diğer sayın hocalarımıza çok,çok teşekkürler,Malatya nüfusunun dörtte biri ŞEKER HASTASI iyiki varsınız sayın doktorlarımız ben doğanşehirli bir hasta olarak çok teşekkür ediyorum.................
    0
    0
    Yanıtla