SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır'daki Eylemci Ailelere Malatya'dan Destek..

0
Güncellendi - 2019-09-16 22:00:57
Diyarbakır'daki Eylemci Ailelere Malatya'dan Destek..
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da HDP önünde, PKK tarafından kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelere Malatya'dan destek sürüyor. Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada;  Diyarbakır’da annelerin başlatmış olduğu eylemin desteklendiği bildirilerek, “Diyarbakırlı annelerin evlat nöbeti,  Diyarbakırlı Hacire Annenin;  ‘Ya çocuğumu geri getirirsiniz; ya da dünyayı başınıza yıkarım’  demesi, emperyalizme ve onun vesayet savaşını yürüten terör örgütüne verilmiş çok önemli bir cevaptır.”  denildi. Eski bakan, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, ailelere dualarıyla destek verdiklerini söyledi.

"ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ.."

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Ülkemizin ve milletimizin;  istikbalini ve istikrarını yok etmeye yönelik emperyalizmin vesayet savaşını sürdüren bölücü terör örgütlerine karşı devletimizin yürütmüş olduğu, samimi, etkili ve kalıcı mücadelede başarılı sonuçlar alınıyor.

Devletimizin terör örgütleriyle mücadelesine bölge halkının özellikle de bölgedeki annelerin bugün yüksek bir ses ve dik bir duruş ile destek veriyor olması çok kıymetli ve anlamlıdır. Bölge halkı; devletinin ve milletinin arkasında olduğunu güçlü bir şekilde hissetmiştir, artık teröre teslim olmuyor, korkmuyor.

Diyarbakırlı annelerin evlat nöbeti,  Diyarbakırlı Hacire Annenin;  ‘Ya çocuğumu geri getirirsiniz; ya da dünyayı başınıza yıkarım’  demesi, emperyalizme ve onun vesayet savaşını yürüten terör örgütüne verilmiş çok önemli bir cevaptır.

Dün Ayşe Çavuşların, Kara Fatmaların İstiklal Harbi’nde Anadolu’nun kutsal topraklarına tohumlarını ektiği ruh bugün yeniden canlanmıştır.

Hem; evladını bu ülke ve millet için şehit vermiş olan annelerimizin,  hem de zorla kaçırılmış ve kandırılmış olan evladını terör örgütlerinden isteyen annelerimizin yanındayız.”

"DUALARIMIZLA DESTEK VERİYORUZ"

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, terör örgütlerine tepkisini dile getirdi.

Tüfenkci, ülkenin birliğini bozarak, yabancılara taşeronluk yapan örgütler ve o örgütlerle iş birliği yapmaya çalışan bazı siyasi partilerin millet tarafından izlendiğini belirtti.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde annelerin oturma eylemi yaptığını anımsatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Teröristler tarafından çocukları dağa kaçırılan anneler, bugün o kaçıranlara çanak tutanların, onlarla birlikte iş birliği yapanların kapısı önünde eylem yapıyorlar. 'Nasıl çocuklarımızı dağa kaçırdıysanız, madem insansınız gidin, alıp, getirin.' diye feryat ediyorlar. Birileri o evlatları dağa kaldırarak, insanlara insanlık suçu işletebilir ama anne yüreği o evlatlarına kavuşmak adına oralarda nöbet tutuyor. Biz de onlara dualarımızla destek veriyoruz. Bir yandan böyle bir tablonun peşinden gidenler, bir yandan da millete hizmet edelim, nerelere baraj, havaalanı, üniversite yapalım ki insanımız daha çok hizmet alsın; bunun derdinde. Birileri demokrasiyi katletmek için fırsat kollarken, bizler ise demokrasiyi daha genişletmek üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gece gündüz demeden çalışıyoruz."

EYLEME KATILAN AİLE SAYISI 32'YE ÇIKTI..

Bu arada, HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi 12. gününde de sürerken, ailelerin sayısı 32'e yükseldi. HDP önünde oturan aileler çocukları gelmeden buradan ayrılmayacaklarını söyledi. Anneler eylem için direnirken, Hacire Akar ile başlayan çember her geçen gün büyüyerek sürüyor. Oturma eylemine katılan aile sayısı 32'e yükseldi.

Oturma eylemine katılan kaçırılan askerin amcası Muhittin Avunan, “HDP ve PKK birdir. Bir örgüt dağda, bir örgüt bura da. Allah’tan ümit kesilmez ama biz ümidimizi kesmişiz. Ben burada oturan aileleri görünce ümidim oldu ve gerçekten HDP ve PKK’lıların götürdüğüne inandım ve geldim buraya yeğenimin gelmesi için ailelere hem destek hem de yeğenimin getirilmesi için oturma eylemine katıldım” dedi.

Eyleme Malatya'dan, asker ve polis olan 2 çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan iki aile de katılıyor.

Bülten- malatyahaber.com- AA- Diyarbakır, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet Yılmaz (4 yıl önce)
    HDP ÖNÜNDE NEDEN NÖBET TUTUYORLAR ..HDP YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEN BUNLAR DEĞİLMİ.? BARIŞI VE DEMOKRASİYİ GETİRECEK OLAN TEK PARTİ HDP DİR..İKİ TARAFI İÇİN ORTAK YOLU ANCAK HDP SAĞLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal fırat (4 yıl önce)
    Diyarbakirda HDP binasi önunde evlatlari için nobet tutan anneleri bütün içtenliğimle destekliyorum, Allah yardınciları olsun
    0
    0
    Yanıtla