SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir Belediye Meclisi Yeni Başkanı Seçecek

0
Güncellendi - 2020-06-27 03:23:35
Doğanşehir Belediye Meclisi Yeni Başkanı Seçecek
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Belediye Meclisi, 26 Haziran Cuma günü  toplanarak, Belediye Başkanı Vahap Küçük’ün geçtiğimiz hafta vefatı ile boşalan Doğanşehir Belediye Başkanlığı için, yeni Belediye Başkanı’nı seçecek.

Doğanşehir Belediye Meclisi’nde, AKPli 9, Cumhuriyet Halk Partili 6 üye olmak üzere toplam 15 belediye meclis üyesinin bulunuyor. AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, seçimi kazanmak için güçlü adaylar göstereceklerini söyledi.

Belediye Meclisi, meclis üyelerinden birini Doğanşehir Belediye Başkanı olarak seçecek

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 45. Maddesi, belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması durumunda, Vali’nin çağrısıyla, Meclis 1. Başkan Vekilinin başkanlığında toplanacak Belediye Meclisi’nin, belediye meclisi üyeleri arasında bir başkan seçmesini öngörüyor.

Malatya Valiliği, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 45. Maddesine uygun olarak, Malatya Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü aracılığı ile Doğanşehir Belediye Meclisi’nin toplanarak boşalan Belediye Başkanlığı için meclis üyeleri arasında bir başkan seçmesi için toplanması çağrısında bulundu.

Doğanşehir Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü yaptığı duyuruda, yeni başkanın seçilmesi amacıyla, Doğanşehir Belediye Meclisi’nin 26 Haziran Cuma günü  saat 14.00’de toplanacağını açıkladı.

Meclis 1. Başkan Vekili ve AKPli Meclis Üyesi Hasan Kaplan imzasıyla yapılan açıklamada, “Malatya Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'nün 24.06.2020 tarih ve E.9159 sayılı yazıları gereği, Belediye Meclisimiz 5393 sayılı Belediye Kanunun 45. Maddesi uyarınca İlçe Belediye Başkanı seçimi yapmak üzere 26.06.2020 Cuma günü saat 14:00' de Belediye Meclis toplantı salonunda toplanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Doğanşehir Belediye Meclisi’nde hangi parti kaç üyeyle temsil ediliyor?

Doğanşehir Belediye Meclisi, AKP ve CHP’li üyelerin yer aldığı ikili bir yapıdan oluşuyor. Mecliste, toplam 15 üye bulunuyor ve çoğunluğu AKPli üyeler oluşturuyor. Buna göre, Doğanşehir Belediye Meclisi’nde AKPli 9 üyeye karşılık, 6 CHP’li üye bulunuyor.

Cuma günü yapılacak seçimde, 9 AKPli üyeden birinin Doğanşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi bekleniyor.

AKPli üyelerden Hasan Kaplan Meclis 1. Başkan Vekili olarak görev yaparken, bir başka AKPli üye Bekir Alpagut Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor.

Partilere göre, Doğanşehir Belediye Meclisi’nin üyelerinin isimleri şöyle:

AKP'li Meclis Üyeleri: Rüstem Çatı, Bekir Alpagut, Durali Zelyurt, Hasan Kaplan, Nebi Gümüş, Mehmet Ormancı, Mehmet Öksüz, Celal Durak ve Nafiz Aktan.

CHP’li Meclis Üyeleri: Murat İnan, Yavuz Mutlu, Eyüp Ersoy, Hasan Sivri, Salih Bozkurt, Adnan Polat.

 Partiler adaylarını belirlemek için yoğun mesaide

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak seçimde adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını bildirdi.

AKP, adayını Genel Merkezle birlikte belirleyecek

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Doğanşehir’in kendileri için çok önemli bir ilçe olduğunu ve zaten Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulundurduklarını belirterek, seçimi kazanacaklarını belirtti.

Başkan Adayını belirlemek için son birkaç günde farklı katılımlarla toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten İhsan Koca, adayın Genel Merkezle istişare ile belirleneceğini kaydederek, bu amaçla AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilal Uçar’ın Malatya’ya geleceğini söyledi.

Malatya İl Teşkilatı ve Doğanşehir İlçe Teşkilatı’nın koordineli istişarelerinin yanı sıra AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilal Uçar’la yapacakları toplantıda çıkacak ortak kararla belirlenecek adayın seçimi kazanacağını belirten AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, seçimin Doğanşehir’e hayırlı olmasını diledi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Güçlü bir aday göstereceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, Doğanşehir Belediye Başkanlığı için Belediye Meclisi içinde yapılacak seçimde güçlü bir aday göstereceklerini söyledi.

Doğanşehir CHP İlçe Teşkilatı ve Meclis Üyeleri ile toplantı halinde olduklarını belirten CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Doğanşehir bizim için çok önemli. Güçlü bir CHP seçmenine sahip. Biz de Belediye Meclisinde güçlü ve Doğanşehir’in yerel sorunlarına hakim bir aday göstereceğiz” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mlx (3 yıl önce)
    Bir dahaki seçime kadar Doğanşehir akp nin elinde kalır.daha sonra akp burayı da kaybeder.rahmetli vahap küçük her kesimden oy alıyordu.bundan sonra d.şehirde akp nin işi çok zor
    0
    0
    Yanıtla
  • doğanşehir (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    rahmetli Vahap Küçük her kesime hizmet ediyordu ama her kesimden oy almıyordu.sayin yorumu yapan arkadaşım son seçimde bunu gördük
    0
    0
    Yanıtla