SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir Millet Bahçesi İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2021-02-04 07:03:57
Doğanşehir Millet Bahçesi İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi’nde yaptırılacak Millet Bahçesi’ne ait yapım işi ihalesinin sonuçlandığı öğrenildi.

Doğanşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, “Doğanşehir Millet Bahçesi” yapım işi ihalesi, 29 Aralık 2020 tarihinde, Doğanşehir Belediye Meclis Salonunda yapıldı. İhaleye, 7 firma teklif sundu.

İhaleyi, Doğanşehir’de faaliyet gösteren Zeren İnşaat Ltd. Şti’nin kazandığı, ihale kapsamındaki işlerin yapımı karşılığında, firmaya 1 milyon 478 bin TL ödeneceği açıklandı.

Yaklaşık maliyeti 2 milyon 48 bin TL olarak açıklanan “Doğanşehir Millet Bahçesi – Bina İnşaatı ve Peyzaj Sahaları Tanzim İşleri” başlıklı ihalede, en düşük teklifi Doğanşehir’de faaliyet gösteren Zeren İnşaat Ltd. Şti’nin verdiği ve ihalenin adı geçen firmaya verildiği bildirildi.

İhale Sözleşme Tasarısı’nda, Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi 205 ada 21 numaralı parsel üzerinde yapılacak olan ve kapsamında 264 m2’lik betonarme Millet Kıraathanesi, mescid, WC ve peyzaj düzenlemesinin yer aldığı ihaledeki işlerin yapım süresinin 150 gün (5 ay) olduğu belirtildi.

Ancak aynı belgede 5 aylık iş için, sözleşmenin imzalanmasından itibaren 3 aylık (90 gün) yer teslim süresi verilmesinin ‘ilginç’ olduğu değerlendiriliyor.

Çok büyük ve kapsamlı yapım işlerine ait ihalelerde bile, yer teslim süresi genel olarak 10-15 gün arasında değişiyor. Doğanşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasındaki sözleşmenin 19 Ocak 2021 tarihinde imzalandığı, yer teslim süresinin son güne kadar kullanılması ve herhangi bir aksama olmaması halinde, Doğanşehir Millet Bahçesi’nin bu yılın Eylül – Ekim aylarında tamamlanması öngörülüyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ALİ (3 yıl önce)
    Doğanşehir'in zaten tek bir sorunu vardı onu da çözmüş oldular.Herkes artık mutlu bir şekilde orada oturup ve iş ,aş derdi düşünmez!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehir li (3 yıl önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Belediyenin görevi sana iş bulmakmi . Alt yapı üst yapı ,ulaşım vs mi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Dognsehire hayırlı uğurlu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • TANER (3 yıl önce)
    Ne kadar önemli. Artık milletin karnı da doyar. Geçim sıkıntısı ekonomik sıkıntı sonucu intihar da olmaz. Torpille memurluk da olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehir li (3 yıl önce)TANER isimli kullanıcı yorumuna
    Yav insan için sosyal alan lazım. İş aş ile alakası ne orda binlerce çocuk ,kadın aile var. Neyi neye bağlıyorsunuz. İş aş yok de olsun evinde otursun kimse birşey yapmasın neyin kafası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mimar (3 yıl önce)
    19 Ocak tarihinde imzalanan ihale konusu iş için 90 gün iş yeri teslimi süresi verilmesi gayet normal. Yapım iş yeri tesliminden sonra başlayacak. Mart ayının ortalarına kadar zaten Doğanşehir gibi soğuk bir yerde imalat yapılması doğru ve sağlıklı değil. İş yeri teslimi 10 gün içerisinde yapılırsa müteahhit 40 cm karın üzerinde mi çalışacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mimar Akif (3 yıl önce)Mimar isimli kullanıcı yorumuna
    O zaman ihaleyi mart ayında veya şubat ayında yapsaydı idare, madem kış ortasında imalat yapılamayacağını biliyorlardı, o zaman ihaleyi de ilkbahar a doğru yapsalardı. Çok saçma olmuş gerçekten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mimar bey, sanırım ya projenin içinde ya da müteahhit firmanın elemanı. Madem 40 cm kar var neden böyle bir ortamda ihale yapıyorsun? 150 günlük ve çok sıradan, basit bir iş için 90 günlük yer teslim süresinin başka bir örneğini gösterebilir misin? Ama asıl sorulması gereken şey, 1 mescit, 1 wc ve bir bahçde iki piknik yolu ve çim serme için 1,5 milyon TL nasıl harcanıyor? Belediyeler böyle batıyor işte, nasıl olsa hesap soran yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun,Sağol Durali Başkan,Doğanşehire yaptığın hizmetler için ,Kar temizliği.,yol açma çalışmaları için çok teşekkür ederiz,demekki istenirse yapılıyormuş,evvelden böyle işler yapılmıyordu......................
    0
    0
    Yanıtla